Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Ormvråksgatan 18

Mariastaden

7 rok
239 kvm
8 500 000 kr
Alla bilder

Pampig villa med enorm rymd

Nu bjuds det på en otroligt rymlig och välskött familjevilla som prioriterar både funktion och vardagslyx. De sociala utrymmena är väldigt generösa med öppen planlösning mellan ett stilfult kök och vardagsrummet. Huset är perfekt planerat och med smarta disponeringar av totalt tre allrum, samt hela fem sovrum där goda förvaringar finns genomgående. Givetvis bjuds det på ett optimalt master bedroom för föräldrarna med både en suite-badrum och walk in closet. Skulle man vara lite frusen eller bara känna för att ha en egen variant av hemma-spa så kan man ta ett bad i det sobra badrummet på ovanvåningen och direkt hoppa in i bastun efteråt. Trädgården passar den moderna familjen med två stora altaner närmst huset i söderläge samt tillräckligt med gräsmatta för både studsmatta och kubbspel. Gillar man bilar så finns ett varmgarage och en biluppställningsplats som kan rymma upp till fem bilar. Se bilderna och njut men boka visning för en fullfjädrad upplevelse.

Kontakta ansvarig mäklare för visningsbokning!
Då jag, ansvarig mäklare Roger Billsten, själv bor i Mariastaden sedan 2006, och jag har under mina 23 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
8 500 000 kr som utgångspris
Boarea
239 kvm
Antal rum
7 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
570 kvm
Område
Mariastaden
Sandra Bryngson
Fastighetsmäklare
sandra@3etage.se 0735-340673 Intresseanmälan
Ons 19 Juni
Ring 0735-340673 eller maila sandra@3etage.se för att boka tid!
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

Entrévåning:
Hall med gott om plats för familjen och gäster. Klinkergolv i grå nyans vid dörren som sedan övergår till parkett. Förvaring via klädkammare och bra ytor för avhängning. Gäst-wc som nås direkt vid entren.
Vidare in kommer vi till den stora öppna ytan. Åt höger ser vid matplatsen som lätt ger plats för 10-12 gäster och här finns utgång till den solsäkra altanen som passande nog har en markis till solskydd. Köket som är från Kvänum är riktigt läckert och harmoniserar med det gråa klinkergolvet, rostfri maskinpark samt bänkskivan i silestone. Otroligt smakfullt. Allrummet är en naturlig förläning av matplatsen och tack vare att rummet är lite "knäckt" i sin arkitektur så blir det en snygg kontrast mot de övriga räta linjerna. Från allrummet finns utgång till altan och trädgård. Vidare bjuds det på en tvättstuga med bänkyta, skåpsförvaring, tvättho samt en maskinpark som består av tvättmaskin och torktumlare. En mycket praktisk vardagsingång för leriga stävlar och blöta husdjur. Vid matplatsen finns ett rum som kan fungera bra som antingen hemkontor, gästrum eller vanligt sovrum. Master bedroom som ligger privat och avsides är utrustat med god förvaring via skjutdörrsgarderob samt även walk in closet. Som lök på laxen har man även här ett eget helkaklat duschrum. Grått klinkergolv, vita väggar samt mosaikkakel i själva duschutrymmet som stilfull detalj. Inredning från Svedbergs. Fönster för vädring och ljusinsläpp. Golvvärme på hela entrévåningen.

Ovånvåning:
Via ektappan når vi husets privata våningen där man stiger in i ett härligt allrum som badar i ljus via det stora fönsterpartiet samt takfönsterna. Vill man så kan man avskärma rummet till ett magiskt master bedroom eftersom det finns ett allrum till på denna våningen. Det bjuds på tre sovrum och i alla rum ligger parkett och samtliga sovrum har garderober. Dessutom finns det även en klädkammare och i alla rum ligger parkettgolv. Ett stort helkaklat och mycket inbjudande badrum med båda separat dusch, badkar och en generös bastu ger vardagslyx. Läcker inredning från Svedberg samt mörkgrått klinkergolv med golvvärme, vitkaklade väggar och spotlights i taket. Fönster för ljusinsläpp och vädring.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Körveln 2
Adress
Ormvråksgatan 18
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
8 500 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rok, varav 5 sovrum
Boarea
239 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2008
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglas, elitfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Zink
Tak
Takpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
2017 Målat entrévåningen. Slipat golv.
2018 Målat fasad.
2020 Byte ugn, spis, diskmaskin.
2021 Målat ovanvåningen. Ny kyl/frys.
2022 Ny markis. Taktvätt.
Övriga byggnader
Varmisolerat garage om ca 20 kvm. Här finns element samt avlopp.

Tomten

570 kvm.

Bilplats

Stenlagd biluppställningsplats för upp till fem bilar samt ett garage om ca 20 kvadrat.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber via stadsnätet.

Driftkostnader

Uppvärmning
16 259 kr
Hushållsel
9 864 kr
Vatten/avlopp
4 591 kr
Renhållning
2 736 kr
Summa
33 450 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Nuvarande driftskostnader. Driftskostnadens summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-05-08)
Primärtenergital
63 kWh/m2/år
Energiklass
B

El

Elbolag:
Öresundskraft
Elförbrukning:
6075 kWh/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Varmisolerat garage om ca 20 kvm. Här finns element samt avlopp.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 398 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2008
Byggnadsvärde
4 015 000 kr
Markvärde
1 383 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 3 913 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2005-11-09)

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, tennisbana, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan