Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Älgögatan 1

Rydebäck

6 rok
177 kvm
7 900 000 kr
Alla bilder

Top of the line i Rydebäck!

Unikt tillfälle att förvärva ett sanslöst läckert atriumhus som genomgått en riktigt snygg och påkostad renovering.

Denna enastående villa erbjuder en perfekt kombination av modern elegans, fantastiskt läge och högkvalitativa detaljer. Med sina generösa 170 kvadratmeter rymmer denna välplanerade villa allt du behöver för ett bekvämt och praktiskt boende. Det fina skicket i hela huset ger en omedelbar känsla av exklusivitet och det är tydligt att inga detaljer har lämnats åt slumpen. Ljus och rymd är två nyckelord som beskriver denna villa på bästa sätt. Sällskapsytorna är generösa i storlek med kök, matsal samt vardagsrum i öppen planlösning och de stora fönstren skapar en naturlig och harmonisk atmosfär där ljuset flödar in. Vardagsrummet är rymligt och inbjudande med en elegant inbyggd öppen spis som i kombination med den träribbade väggen och takfönsterna blir den perfekta platsen att koppla av efter en lång dag. Det rymliga och smakfulla köket besitter många goda egenskaper för god matlagning och härligt umgänge - så som moderna vitvaror, generösa arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Intill köket finns en generös matplats som rymmer hela familjen och bjuder in till trevliga middagar och minnesvärda stunder tillsammans. Inte nog med detta så bjuds det även på ett imponerande uterum, ett platsbyggt utekök under tak samt en trädgård i sann Marbella-anda. Givetvis finns det ett spabad med för avkoppling. Sovrummen är rymliga och inbjudande, och erbjuder en lugn oas för avkoppling och återhämtning. Master bedroom har ett eget superlyxigt badrum och enorm walk-in-closet, medan de övriga sovrummen är perfekta för barn, gäster eller arbetsutrymme. De två sovrummen har egen tillgång till ett sobert duschrum med riktig hotellkänsla och perfekt kombination av både stil och funktionalitet.

Den perfekta villan för er som prioriterar en högt satt boendestandard och som önskar en skön livskvalité vid havet.

Här bor ni i ett tryggt, lugnt och välskött område. Närheten till Rydebäcks centrum, skolor, dagis och goda pendlingsmöjligheter gör detta boende otroligt attraktivt och är en stor anledning till varför det sällan säljs bostäder i området. För dig som älskar havet nås det på bara några minuters rask promenad med badrocken på och golfbanan är en rejäl järnfemma bort. Boka visning av MooseIslandStreet 1 med ansvarig mäklare Roger Billsten!

Typ
Friliggande villa
Pris
7 900 000 kr
Boarea /biarea
177/18 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
598 kvm
Område
Rydebäck
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

För detaljerad beskrivning av huset vänligen ladda ner pdf´n "Renoveringsinformation" som nås under fliken Dokument.

Det finns två entréer till huset och de nås via snygga stensatta gångar. Närmst till hands när man parkerat bilen och satt igång laddningen är vardagsentrén till grovköket. Grovköket är helkaklat med gott om skåpsförvaring, bänkyta, vask samt tvättmaskin och ytterligare en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.
Ett par steg in så öppnar huset upp sig med all sin prakt och köket ger ett bestående intryck. Grunden i köket är från Ikea men med många spelciallösningar och materialval som exempelvis den läckra bänkskivan från Helsingborgs Sten. Allt är så otroligt genomtänkt och smakfullt. Genomgående i huset ligger ett slitstarkt och ljust vinylgolv och för bästa komfort finns golvvärme. Den öppna planlösningen ger en påtaglig volymkänsla och här kan man ha stora bjudningar likväl som en enkel vardag med familjen. Tv-delen är en njutning i sig med den smäckra wood on wall väggen, den inbyggda etanolkaminen samt de tre takfönsterna som givetvis har solskydd som styrs via en iPad. Från matsalsdelen kan man gå ut till tillbyggnaden/ uterummet som även det har gjuten betongsula. Glasade skjutdörrar skapar fin kontakt med trädgården. Från köket kan man också gå ut och då når man det överbyggda uteköket som inbjuder till grillfester och skönt häng. Här liksom i uterummet är taket klätt med bambu för en mysigare känsla. En del av tillbyggnaden har byggts om till kontor som nås med egen ingång utifrån trädgården. Själva trädgården är i sig ett mästerverk där fokus är umgänge och att det ska vara lättskött. Den täta häcken ger en privat miljö och här finns funktionerna i form av spabad med uteduschar, en stor matplats samt ett coolt nedsänkt loungeområde. En gräsmatta finns om kubbturneringen är ett måste. Trädgården är minst lika vacker, om inte fräckare, kvällstid med all belysning som accentuerar ytorna. Tillbaka in igen så går vi till master bedroom som är i dov lugnande färg med mysig heltäckningsmatta. Från sovrummet har man en altandörr direkt ut till trädgården och spabadet. Mellan sovrum och duschrum finns en lyxig walk-in-closet med allt man kan önska sig som både man och kvinna. Här möts funktion och estetik och du leds vidare in till ett duschrum av sällan skådat slag. Tankarna svävar iväg till de mest exklusiva spahotellen och här har det inte sparats på krutet. Duschutrymmet har en takdusch på 1x1 meter och inte bara golvvärme utan även väggvärme. Ett duschrum som rättfärdigar klyschan - måste upplevas på plats. Huset bjuder även på två rejäla sovrum så nås vid huvudentrén och till dessa finns ett något mindre helkaklat duschrum men även detta är ytterst smakfullt.

Bra att veta

Följande inventarier ingår ej: Sonos, Bang & Olufsen, Larm, Kamadogrill, kuddar till loungedelen, taklampa matplats, robotdammsugare, utomhuskameror.

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Fårö 1
Adress
Älgögatan 1
Område
Rydebäck
Kommun
Helsingborg
Pris
7 900 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
177/18 kvm / Areauppgifter enligt säljaren Taxerad boarea är 138 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan
Byggnadsår
1967
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glasfönster
Plåtarbete
Plåt
Tak
Papp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Luft/vatten med golvvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Under fliken DOKUMENT finns pdf´n "Renoveringsinformation" att ta del av.
Övriga byggnader
Garage i länga med fjärrstyrd port och billaddare.

Tomten

598 kvm.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber är indraget.

Driftkostnader

Uppvärmning
13 132 kr
Hushållsel
24 672 kr
Vatten/avlopp
4 273 kr
Väg/samfällighetsavgift
2 800 kr
Renhållning
3 782 kr
Summa
48 659 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Säljarens angivna driftkostnad inkl laddning av bil samt utespa. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, abonnemangsform, ålder på vitvaror samt vanor. Försäkring och fastighetsskatt tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-08)
Prestanda
78 kWh/m2/år
Primärtenergital
135 kWh/m2/år
Energiklass
E

El

Elbolag:
Tibber
Elleverantör:
Öresundskraft
Elförbrukning:
14162 kWh/år

Försäkring

Folksam. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Garage i länga med fjärrstyrd port och billaddare.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 384 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1967
Byggnadsvärde
1 140 000 kr
Markvärde
1 244 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 5 st pantbrev om 4 100 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Rya GA:20 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt

Om området

Strax söder om Helsingborg och fiskeläget Råå ligger detta fina bostadsområde som från 60-talet vuxit till ett av Europas största. Här bor den som vill bo nära Helsingborgs stad, utan att vara långt från havet. Rydebäck ligger fantastiskt utmed med en flera kilometer lång sandstrand som sträcker sig hela vägen mellan Råå och Fortuna.
Stranden är en av Skånes bästa, härligt långgrund med fin sand - perfekt för både två- och fyrbenta busfrön! Vill du hellre bada från brygga så finns det också. Tack vare de många cykel- och gångvägarna i Rydebäck är det enkelt att ta sig runt hela byn på nolltid.
Rydebäck har ett aktivt föreningsliv och här finns många trevliga aktiviter att välja mellan, förutom fina joggingspår finns gym, yogastudio och fotbollsplan där både barn och vuxna kan spela samt en välkänd golfbana med ett ofattbart vackert läge utmed stranden. Flera dagis finns, både kommunala och Montessori samt en äldre och nybyggd skola från åk 0-9.
Rydebäck har ett bra serviceutbud med livsmedelsbutik, spa, apotek, vårdcentral, bibliotek samt flera trevliga krogar som t.ex. Resturang Tegel, 2 pizzerior och under sommaren en härlig strandservering. En fin cykelväg med utsikt över Öresund, Ven och Danmark leder till Råå där ni har en av Skånes största småbåtshamnar och flera trevliga butiker och krogar.
Närheten till E6:ans påfart gör det enkelt för den som pendlar, oavsett om du ska söder- eller norrut. Vill du hellre åka tåg så finns en station med generös tidtabell. Området trafikeras också med buss som enkelt tar er till Helsingborgs centrum.

Intresseanmälan