Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Blåhakegatan 7

Mariastaden

5 rok
160 kvm
6 490 000 kr
Alla bilder

Välbyggt tegelhus på perfekt läge!

Välkommen till ett fantastiskt välbyggt och teglat hus i smakfullt utförande samt med hög boendekomfort och fantastisk uppväxt trädgård i helt rätt solläge. Här bor man i en ytterst barnvänlig oas mitt i vackra Mariastaden och på Blåhakegatan ligger bostäderna längs en enskild väg där trafiken blir minimerad till endast de som bor längs gatan. stora möjligheter till friluftsliv året om med naturreservat och skog att ströva i, nära till havet med fina badplatser samt löparspår och massor av lekplatser. Känslan av att bo mitt i skogen är ständigt närvarande med naturens egen växtlighet runt hela området. Barnen i området promenerar lätt till närliggande skola, förskola, lekplats och fotbollsplan.

Huset är välplanerat och anpassat för moderna behov med väldisponerade ytor och noggrant utvalda materialval och detaljer. Till husets framsida når morgon- och förmiddagssolen medan baksidan har sol från sen förmiddag till solnedgång. Köket är hemmets hjärta med gott om arbetsyta och bra kontakt med det luftiga vardagsrummet som dessutom kan delas av om fler sovrum önskas. Ovanvåningen är det privata planet med tre bra sovrum samt ett allrum i dagsläget men med enkla medel kan även detta bli ett extra sovrum. Här är full takhöjd och inga snedväggar som tar yta. Helkaklade badrum på båda våningarna, generös förvaring samt en praktisk grovingång / tvättstuga från carporten förenklar vardagslivet. Sammantaget ett otroligt trivsamt boende med hög standard samt i lugnt och familjevänligt område!

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 20 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
6 490 000 kr som utgångspris
Boarea
160 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3–5 sovrum
Tomtarea
441 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Sön 29 Maj
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Tis 31 Maj
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se

Rumsbeskrivning

Innanför ytterdörren möter vi en välkomnande entré med utmärkta avhängningsmöjligheter. Ljusa väggar tillsammans med ett snyggt klinkergolv. Till höger finns entréplanets badrum som är helkaklat och utrustat med WC, dusch med glasdörrar och handfat. Till vänster går vi vidare in till det luftiga och ljusa vardagsrummet med parkettgolv. Ett utrymme som är gjort för att umgås i och det är även förberett för installation av braskamin om så önskas. Altandörr till den soliga trädgården och den stora stensatta uteplatsen. Här kan man avnjuta många trivsamma sommarkvällar. I passagen från vardagsrummet på väg till köket finns det goda förvaringsmöjligheter i form av ett förråd under trappen som följs av ett stort skafferi. Vidare kommer vi in i det öppna, välplanerade köket som är trivsamt placerat med direkt anslutning till matplatsen. Köksdörren leder ut till en liten uteplats på framsidan med förmiddagssol - perfekt för morgonkaffet. Köket är ljust och modernt med vit köksinredning och det är utrustat med följande utrustning: fläkt, ugn - och mikrovågsugn i aluminium, extra bred spis, två integrerade kyl/frysskåp samt integrerad diskmaskin. I anslutning till köket finner vi grovköket utrustat med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Mycket praktiskt för leriga barn och husdjur.

Upp för trappan kommer vi till det stora allrummet där fönsterpartiet ger ett härligt ljusinsläpp. Detta rum kan med enkla medel göras om till ännu ett sovrum. På denna våning finner man även husets tre rymliga sovrum sant två generösa klädkammare. I ett av sovrummen finns även utgång till en solig balkong i söder/västerläge. Det fräscha badrummet är helkaklat med vita väggar och mörkt klinker på golvet och utrustat med WC, badkar, handfat och förvaringsskåp.

Utomhus finns en carport och stenlagd biluppfart med plats för tre bilar samt ett förråd om ca 10kvm. Trädgårdssidan har en rymlig stensatt uteplats samt en välskött gräsmatta som är omgärdad av bokhäckar. Perfekt storlek och i klockrent solläge.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Dillen 87
Adress
Blåhakegatan 7
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
6 490 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3–5 sovrum
Boarea
160 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plan
Byggnadsår
2008
Fasad
Tegel, skivor
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Takpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
2021 lades all sten om på uppfarten samt den stora uteplatsen mot trädgården.
Övriga byggnader
Carport samt förråd

Tomten

441 kvm. Häckomgärdad trädgårdstomt samt med stensatt uteplats.

Bilplats

Stor stensatt biluppställningsplats för 3 bilar samt även carport.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
14 108 kr
Hushållsel
10 797 kr
Vatten/avlopp
4 656 kr
Väg/samfällighetsavgift
4 099 kr
Renhållning
3 700 kr
Summa
37 360 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Områdesskötsel ingår i samfällighetsavgiften. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2014-10-27)
Primärtenergital
126 kWh/m2/år
Energiklass
E

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Carport samt förråd

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 675 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2008
Byggnadsvärde
2 505 000 kr
Markvärde
1 170 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 1 st pantbrev om 3 700 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Dillen GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan