Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Rödhakegatan 13

Mariastaden

6 rok
135 kvm
5 800 000 kr
Alla bilder

Läckert hus på gemytliga Rödhakegatan!

På lugn, familjevänlig gata har jag nöjet att presentera detta välskötta och inbjudande hus med helt rätt känsla där ljus och sociala ytor står i fokus. Bra häckomgärdad gräsmatta för spralliga barn, stort trädäck som förutom plats för loungemöbler och matmöblemang bjuder på ett avkopplande utespa. Som grädde på moset finns en lyxig solterrass för skönt sommarhäng.

På entréplan får man stora sociala ytor med ett vardagsrum som rymmer soffgrupp samt exempelvis matsalsmöbler. En kamin ger förutom värme en härlig charmfaktor. Från vardagsrummet nås även trädgården med dess stora trädäck. I anslutning till vardagsrummet finns ett sovrum som är perfekt som kontor/gästrum eller lekrum om man inte vill ha leksaker utspridda överallt. Här liksom i resten av entréplanet ligger behaglig golvvärme. Nytt stilfullt kök med gott om skåp samt en bra matplats. Från köket kan man ta med sig kaffekoppen ut till den stensatta uteplatsen som vetter mot väster. Även grovköket med utgång till trädgården nås från köket. Takhöjden på entréplanets är 2.6-3.5m och på övre planet upp till 3.7m.

Den vita trappan med två fönster leder oss upp till ovanvåningen. Detta plan erbjuder tre sovrum, ett helkaklat badrum samt ett mindre allrum/hemkontor. Den imponerande takhöjden ger rummen möjlighet till många spännande lösningar. Husets master bedroom är ett väldigt rymligt rum som med fördel kan användas som t.ex ett allrum/tv-rum. Här är pampiga fönsterpartier, en fransk balkong, en klädkammare men framförallt - en imponerande solterrass. Terrassen har plats för ett stort loungemöblemang samt en matplats. Perfekt för solbad eller varför inte sena grill- och drinkkvällar? Det finns en trappa ned till trädgården så det blir lätt att hämta maten från grillen.

Typ
Friliggande villa
Pris
5 800 000 kr som utgångspris
Boarea
135 kvm
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
360 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Tis 21 Mars kl 16:30 - 17:00
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:
Entré med praktiskt och fint klinkergolv samt bra förvaring med skjutdörrsgarderob. På hela entréplanet finns golvvärme. Uppiffat duschrum med ny badrumsinredning 2021 och som är helkaklat med grått och vitt kakel. Duschvägg, vägghängd wc, handfat med kommod, handdukstork, golvvärme samt ett fönster. Köket som är från IKEA sattes in 2021/2022 med vit skåpsinredning, integrerade samt rostfria vitvaror. Maskinparken består av: ugn samt mikro från Smeg, fläkt från Fjäråskupan, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. På golvet ligger klinker. Tvättstuga/Grovkök med separat ingång från husets trädgårdssida. Renoverades 2022 med gott om skåp, ny bänk samt vask. Givetvis finns även tvättmaskin och torktumlare. Praktiskt klinkergolv. Allrummet är i generös storlek med kamin och på golvet ligger ekparkett. Fönster samt altandörr mot trädgård samt altan. Sovrum/kontor/gästrum/lekrum. Kärt barn har många namn. Ekparkett även här.

OVANVÅNING:
Vitmålad trappa upp med fönster i trapphuset. På hela ovanvåningen ligger ett ekparkettgolv och väggarna är vitmålade. Stort master bedroom med fransk balkong, klädkammare med nya garderober 2020 samt utgång till solterrassen. Två sovrum till varav ett har garderobsvägg med speglade skjutdörrar. Öppen möblerbar hall/mindre allrum som är perfekt till hemkontor. Rymligt helkaklat badrum med badkar, vask med kommod, wc samt ett fönster.

ÖVRIGT:
Hela huset målades om 2020 invändigt samt fasadtvättades 2019. Carporten renoverades 2020. Utespa installerades 2015 då även trädäcket byggdes. Trädäcket slipades och oljades 2021. Fiber installerades 2019.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Syret 15
Adress
Rödhakegatan 13
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
5 800 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 4 sovrum
Boarea
135 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plan
Byggnadsår
2004
Fasad
Puts, luftad fasad
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster med aluminiumprofil
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Zink
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Ventilerad fasad från 2008
Övriga byggnader
Förråd om ca 10 kvm. Stor carport.

Tomten

360 kvm. Häckomgärdad trädgårdstomt.

Uteplats

Stort trädäck på trädgårdssidan och stensatt uteplats på entrésidan.

Bilplats

Carport samt biluppställningsplats.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber samt Tele2ComHem. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
14 000 kr
Hushållsel
11 500 kr
Vatten/avlopp
5 500 kr
Sotning
400 kr
Väg/samfällighetsavgift
8 000 kr
Summa
39 400 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Renhållning samt områdesskötsel ingår i samfällighetsavgiften. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-04-03)
Prestanda
102 kWh/m2/år
Primärtenergital
111 kWh/m2/år
Energiklass
D

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Förråd om ca 10 kvm. Stor carport.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 407 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2004
Byggnadsvärde
2 300 000 kr
Markvärde
1 107 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 8 st pantbrev om 4 250 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Syret GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan