Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Övre Långvinkelsgatan 106

Slottshöjden

6 rok
165 kvm
5 995 000 kr
Alla bilder

Charmigt gatuhus på Slottshöjden

Beläget precis ovanför Långvinkelsbacken, en kort promenad från centrum och ännu närmre till vackra Slottshagen, finner vi detta mycket charmiga gavel-radhus om hela 165 kvm fördelat på tre plan. Likt engelska radhus radar dom upp sig med sina läckra tegelfasader i olika kulörer som knyts samman av den charmiga kullerstensgatan utanför. De är uppförda i slutet på 70-talet, men knyter an väldigt väl till gatuhusen runtomkring, som är uppförda för cirka 100 år sedan.

Detta hus har de senaste åren genomgått en rad renoveringar med bland annat nytt kök 2018, nytt badrum 2020 och nya fönster. På entréplan finner man sociala ytor med kök samt ett stort allrum med eldstad. Här ryms både soffgrupp och en matplats för större sällskapsbjudningar. Från vardagsrummet har man en härlig kontakt med trädgården där solen gassar från tidig morgon till sen eftermiddag, vill man njuta av de sista timmarna kan man utnyttja föreningens prunkande och privata innergård. Ett förråd om cirka 10 kvm finns på tomten, perfekt till förvaring av utemöbler, cyklar eller andra föremål. På entréplan finns även praktiska ytor så som tvättstuga, stor hall med förvaring, samt ett helkaklat och snyggt badrum. En våning upp finner vi tre stora sovrum, varav ett med balkong, ett synnerligen välbehållet retro-badrum samt ett allrum. Ytterligare en våning upp finner man ett ljust allrum med öppet till nock och synliga takbjälkar. En mäktig känsla av rymd och bara fantasin sätter sina gränser hur man kan använda detta rum.

Huset är mycket energieffektivt, klass C certifierat (68kwh/m2 och år) med treglasfönster, och har ett ytterligare stort plus genom att uppvärmningen sker med, i jämförelse med el, väldigt billig fjärrvärme. Kostnaden för fjärrvärme ökar enbart med blygsamma 2 % för nästa år. Vill man sänka kostnaderna ytterligare är den mysiga eldstaden perfekt placerad i centrum av vardagsrummet på entréplan.

På Slottshöjden bor man lugnt och skönt med närhet till allt man behöver. Här finns bland annat Coop-butik, populära cafeét Två Systrar, Olympiagrillen och mycket mer. Räcker inte det kan man promenera ner för Långvinkelsbacken, eller genom vackra Slottshagen, för att ta del av hela stadens utbud av shopping, restauranger och service. För den motionsglade finns hela Olympia-området några få minuter bort, en ytterligare en bit bort nås Fredriksdals friluftsmuseum. Som ägare till huset ingår det en garageplats (kostnad 2500kr/år) med elektrisk port (förberett för installation av laddbox). Grannsämjan är på topp och samfälligheten förfogar över den grönskande innergården och fem gästplatser på parkeringen.

Nuvarande ägare har gjort en förbesiktning av huset. Varmt välkomna att boka visning!

Typ
Radhus
Pris
5 995 000 kr
Boarea
165 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
140 kvm
Område
Slottshöjden
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Alexander Larsson
Assisterande mäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772
Sön 9 Oktober kl 11:00 - 11:45
Tidsbokning görs enklast via hemsidan, eller direkt till Martin Persson, 0735-179 338, martin@3etage.se
Planritning Entréplan
Planritning Plan 2
Planritning Plan 3

Entréplan - Hall/entré

Indragen entré under tak, perfekt när det regnar. I första delen av hallen ligger praktiskt klinkergolv och resterande del ligger parkettgolv dom flyter ut i vardagsrumsdelen. Garderob och gott om plats för avhängning.

Kök

Snyggt och modernt kök totalrenoverat 2018. Vita luckor, grå bänkskiva och vitt kakel som stänkskydd. Gott om förvaring samt komplett maskinpark med inbyggd kyl, frys och diskmaskin, ugn och micro i arbetshöjd samt induktionshäll med fläkt ovan. Klinkergolv (golvvärme) och matplats för sex personer.

Grovkök

Från köket nås ett praktiskt grovkök med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med diskho samt förvaring. Här finner vi även fjärrvärmeväxlaren.

Badrum 1

Sobert och lyxigt badrum totalrenoverat 2020. Utrustat med dusch med glasdörr, toalett, kommod och förvaringsskåp. Golvvärme.

Vardagsrum

Här möblerar man med både matsalsmöblemang och soffgrupp. Den pampiga eldstaden höjer mysfaktorn rejält på vintern. På sommaren öppnar man upp dörren till uteplatsen och hör fågelkvitter från innergården. En unik detalj på ett så centralt läge.

En trappa upp - Allrum

Perfekt tv-rum men kan även avgränsas till ett fjärde sovrum om man är i behov av det. Klädkammare i hallen. Parkettgolv.

Tre stycken sovrum

Tre stycken väldigt rymliga sovrum med parkettgolv. Ett av sovrummen har utgång till balkong.

Badrum 2

Väldigt välhållet retro-badrum med otroligt läckert kakel på väggarna. Badkar, vask, spegelskåp och toalett.

Högst upp - Allrum

Högst upp finner vi ett större rum med öppet till nock och synliga takbjälkar. Bara fantasin sätter sina gränser kring hur man utnyttjar detta härliga rum. Här uppe finns ett riktigt stort förråds-utrymme. Parkettgolv.

Kort fakta

Typ
Radhus
Fast.beteckning
Pilen Södra 44
Adress
Övre Långvinkelsgatan 106
Område
Slottshöjden
Kommun
Helsingborg
Pris
5 995 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 3–4 sovrum
Boarea
165 kvm / Areauppgifter enligt säljaren, enligt tax info är huset 155 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1978
Fasad
Tegel
Stomme
Betong
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Betong
Tak
Tegel
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Fjärrvärme, Braskamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Badrum plan 1 -20
Tvättmaskin (Electrolux) -20
Komplett kök inkl alla vitvaror -18
Alarm Techron -19
Fiber -16
Elitfönster m aluminium utsida -10 och -15
Övriga byggnader
Förråd om cirka 10 kvm

Tomten

140 kvm.

Uteplats

Stensatt utemiljö med möjlighet till sittgrupp under balkongen / markisen.

Bilplats

Garage tillhör huset, kostar 2500kr/år. Elektrisk port och förberett för installation av laddbox. Samfälligheten förfogar över fem gästparkeringar som kan lånas ut till besökande. Gratis parkering längs med gatorna.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
10 419 kr
Hushållsel
10 683 kr
Vatten/avlopp
3 100 kr
Väg/samfällighetsavgift
1 200 kr
Renhållning
3 600 kr
Summa
29 002 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-05-19)
Primärtenergital
68 kWh/m2/år
Energiklass
C

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Förråd om cirka 10 kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 398 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1978
Byggnadsvärde
2 386 000 kr
Markvärde
2 012 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 10 st pantbrev om 2 122 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Fjärrvärmeledning
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Fjärrvärmeledning, 12-IM7-79/8553.1
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Pilen Södra GA:1 ändamål: Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Pilen Södra GA:2 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning

Intresseanmälan