Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Mjöhultsvägen 522

Mjöhult-Jonstorp

4 rok
101 kvm
3 995 000 kr
Alla bilder

Bodröm på landet

Bland gula rapsfält och 100 år gamla ekar, ligger denna svarta bodröm. I utkanten av Höganäs stad, någonstans mitt emellan Jonstorp och det lilla samhället Mjöhult, finner vi denna guldgruva. Fastigheten har under de senaste 7 åren genomgått en totalförvandling. Visionen över att skapa ett modernt minimalistiskt hem med inslag av de gamla tidstypiska attributen från 120 år gamla huset, har varit en tydlig vision vid renoveringen.

Under renoveringen såg man en möjlighet att bygga ut/bygga ihop fastighetens byggnader för att utöka boytan. Tillbyggnaden, som utgör ca 22 kvm, byggdes ihop med bostadens garage och förråd för att harmonisera med resten av fastigheten. Insidan fick en mer råare look med slipat betonggolv, putsade väggar och stora härliga fönster. En kombination som verkligen gifter sig med den annars bevarade charmen från husets byggnadsår.

Väl inne i huset möts vi av en ombonad och otroligt smakfull känsla. Det läckra brädgolvet som möts av den rustika betongen är magisk. I den nya delen finner vi en lagom stor tvättstuga inrett med vit skåpsinredning samt ett helt fantastiskt badrum om ca 12 kvm med både dusch och badkar. Bostadens kök har en modern touch inrett i en beige/brun nyans som möts av svarta och rostfria detaljer. Från köket diskar man med obruten utsikt över omgivningarnas vackra fält och bostadens fantastiska trädgård precis utanför. I anslutning till köket finner vi ett trivsamt vardagsrum, lagom stort för familjen. Genom två skjutdörrar, i industriell stil, når man bostadens master bedroom som erbjuder gott om förvaring genom 5 stora garderober.

Plan två är lika sött som det vackraste av alla dockhus. Här uppe finner vi två mindre sovrum, båda med ljuvlig utsikt mot omgivningens öppna fält, samt ett mindre allrum/förvaringsutrymme.

Parkera bekvämt på den stora grusade uppfarten eller i bostadens garage som rymmer en stor familjebil. Tack vare husets placering, skulle man kunna säga att det är omgärdat av två stora trädgårdar, båda perfekta för leksugna barn och stora sällskap. Här finns något för alla! Husets framsida erbjuder dels en större gräsmatta men även en del med trevlig singel. Tomtens baksida är en fröjd för barnen. Här finner vi bland annat en liten lekplats med rutschkanor, klätterställning, gungor och en stor gräsmatta. Längs med stora delar av huset finner vi även ett härligt trädäck med sol stora delar av dagen. Som om detta inte vore nog finner vi även ett härligt växthus för den odlingsintresserade.

Låter huset intressant? Varmt välkomna att boka en tid för visning med ansvarig mäklare!

Typ
Friliggande villa
Pris
3 995 000 kr eller högstbjudande
Boarea
101 kvm
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
818 kvm
Område
Mjöhult-Jonstorp
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se

ENTRÉ

Läcker entré där vi möts av det rustika betonggolvet som är genomgående för den nya delen. Långsmal hall som erbjuder förvaring och avhängning direkt till vänster genom en garderob. Väggarna är målade i en greige nyans som är den genomgående nyansen på hela nedanvåningen bortsett från sovrummet.

TVÄTTSTUGA

Från hallen når vi bostadens tvättstuga. Skåpsinredningen är vit, utrustat med både över- och underskåp, en bra bänkskiva med infälld vask, tvättmaskin och torktumlare. Betonggolv och vitmålade väggar.

BADRUM

Bostadens badrum är otroligt påkostat och utstrålar lyx. Det uppvärmda och behagliga betonggolvet möts av en grå större platta på vägg och badrumsinredningen är vit. Detta rum talar för sig själv! Utrustat med två otroligt fina fönsterpartier som vetter ut mot de vackra fälten utanför, en stor dusch, ett fristående badkar, en större kommod, vägghängd toalett, handdukstork och infälld spotlights.

KÖK

Kökets luckor är ren och kär perfektion! Tillsammans med svarta och kromade detaljer är detta kök en riktig dröm för den inredningsintresserade. Köket erbjuder goda arbetsytor och bra förvaring dels genom skåpen men framförallt genom det lyxiga skafferiet. Maskinparken består av en kombinerad kyl och frys, fläkt, integrerad ugn, häll och diskmaskin. I köket ryms en lagom stor matplats som rymmer upp till 4-6 personer. På golvet vilar ett vitoljat furugolv.

VARDAGSRUM

Otroligt trivsamt rum med utgång till bostadens trädgårdsbaksida. Fönster med utsikt över både fram- och baksida. Den platsbyggda hyllan under trappan är pricken över i:et där flera trevliga inredningsdetaljer kan få ta plats. Vitoljat furugolv och slätmålade väggar, precis som i bostadens kök.

SOVRUM

Genom svarta industriella skjutdörrar tar vi oss vidare in till bostadens master bedroom. Ett riktigt mysigt rum där jag tror de flesta gärna hade vaknat upp på morgnarna. Längs med rummets ena vägg finner vi god förvaring i form av fem rymliga garderober. Väggarna är målade i en behaglig grå nyans och på golvet vilar det vitoljade golvet.

OVANVÅNING

En perfekt våning för två mindre barn! På var sin ände finns två sovrum, plats för såväl den stora sängen som övrigt möblemang. Mellan rummen finner vi ett litet allrum, en bra plats för exempelvis pysselhörna, mindre tv-häng eller till förvaring. Här uppe vilar ett vackert vitmålat brädgolv och väggarna är målade i brun/beige kalkfärg.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Gunnestorp 1:8
Adress
Mjöhultsvägen 522
Område
Mjöhult-Jonstorp
Kommun
Höganäs
Pris
3 995 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rok, varav 3 sovrum
Boarea
101 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 1/2 - plan
Byggnadsår
1900
Fasad
Trä
Stomme
Tegel/Trä
Fönster
2- och 3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
El - vattenburen och luft/luft-värmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Följande renoveringar som tidigare ägare har utfört:
2022:
- Det finns ett godkänt bygglov för inkoppling av den öppna spisen. Den medföljer huset.
2021:
- Ny fasad garage samt ny dörr och garageport.
- Ny induktionshäll
2020:
- Nytt tak inkl. hängrännor och stuprör på boningshuset.
- Ny diskmaskin
2019:
- Renovering av kök
- Renovering av fasad boningshus
- Ny kyl/frys
- Altandörr byts ut
2018:
- Nytt trädäck framsida, ca 50 kvm
- Ny ytterdörr från Diplomat samt delvis nya fönster
2017:
- Tillbyggnad färdigställs.
- Badrum, tvättstuga och entré byggs.
- Ny trappa
- Nya vitoljade furugolv på nedre plan
2014:
- Nya vitmålade furugolv på ovanvåning
2012:
- Tvättmaskin och torktumlare
Övriga byggnader
Stort garage, plats för 1 parkerad bil. Förråd i anslutning till garaget.
Övrigt
Det finns ett godkänt bygglov för inkoppling av den öppna spisen. Den öppna spisen medföljer huset.

Tomten

818 kvm. Fantastisk trädgård med flera äldre träd och nyplanterade syrener. På fastighetens framsida har man nyligen planterat vackra silverpäron-träd, tulpaner, pioner och anlagt ett stort trädäck som badar i sol. Ett härligt växthus finner vi också, perfekt för den som vill odla sin egen sallad och potatis.

Bilplats

Grusad uppfart, plats för 4 bilar. Garage, plats för 1 bil.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
23 771 kr
Vatten/avlopp
4 745 kr
Renhållning
2 750 kr
Försäkring
4 500 kr
Summa
35 766 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 280 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-06-17)
Prestanda
125 kWh/m2/år
Primärtenergital
273 kWh/m2/år
Energiklass
G

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Stort garage, plats för 1 parkerad bil. Förråd i anslutning till garaget.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 104 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1950
Byggnadsvärde
724 000 kr
Markvärde
380 000 kr
Skatt/avgift
8 280 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 8 st pantbrev om 3 485 000 kr.

Intresseanmälan