Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Smålandsgatan 20

Olympia

7 rok
162 kvm
6 450 000 kr
Alla bilder

Rymlig familjevilla på bra läge!

På de populära landskapsgatorna har vi nöjet att erbjuda er denna fantastiska enplansvilla i vinkel med källare och en helt underbar trädgård. Här bor man med generöst tilltagna ytor och i de lugna kvarteren på Olympias bästa läge. Ett perfekt hus för livsnjutaren som önskar en privat oas med läckert uterum och stora sociala ytor samt eldstäder både ute och inne. Här finns möjligheter till egen verksamhet via det ombyggda källargaraget. Huset har under många år vårdats väl av nuvarande ägare och det är dags för nästa lyckliga köpare att fortsätta njuta av huset och dess kvalitéer.

Välkomna att boka visning med ansvarig mäklare!

Typ
Friliggande villa
Pris
6 450 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
162/120 kvm
Antal rum
7 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
775 kvm
Område
Olympia
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entréplan
Planritning Källarplan

Entrévåning

Direkt i hallen får man en trivsam känsla med de vita väggarna och det klassiska stengolvet. Går vi rakt fram nås det första sovrummet/kontoret som är generöst i storlek samt med bra förvaring via flera garderober. Intill nås nästa sovrum som har en klädkammare och altandörr som leder ut till den sydvända uteplatsen. Det helkaklade och fräscha badrummet på entréplan byggdes om 1991. Man slog ihop ett av sovrummen tillsammans med befintligt badrum och skapade dagens lyxiga ytor. Här finns både stort hörnbadkar samt dusch och blyinfattade fönster ger både vädring och ljusinsläpp. Vi tar oss förbi entrén och kommer till matplatsen som är i anslutning til köket. Här ligger ett klassiskt tegelgolv och en fin detalj är det uppmurade "blomsterdiket" närmst fönstret. Köket renoverades 1983 och är utrustat med spis, fläkt, mikro, kyl/frys, diskmaskin. Köksstommarna är av trä, laminatbänkskiva och på golvet ligger travertin. Den stora formella matsalen har vackert mönstrad parkett och avgränsas mot vardagsrummet via ett valv. Vardagsrummet stoltserar med samma fina parkettgolv samt en pampig eldstad. Biblioteket är ett arkitektoniskt mästerverk med paneltak, parkettgolv och platsbyggd bokhylla i teak med klassiskt barskåp, glashyllor och speglar. Stort isolerglasfönsterparti i teak öppnar upp mot den fantastiska trädgården. Denna del som även inrymmer det generösa sovrummet och ett duschrum byggdes till 1963. Sovrummet har skjutgarderober samt parkettgolv och duschrummet är tidsenligt kaklat och klinkrat med mosaik.

Källarvåning

Perfekt planerad källare som dränerades och isolerades 2002 dock inte in mot trädgården. Källaren innehåller "allt" man kan önska sig. Ett stort allrum som nuvarande ägare fiffigt delat av med gaderobsvägg för att skapa en sovdel. En dröm för tonåringen eller gästerna. Vidare bjuds det på ett pannrum som förutom fjärrvärmeanläggningen även innehåller torktumlare samt garderober. Ett helkaklat wc samt två bra förråd och en praktisk matkällare/vinkällare finns också samt en väldisponerad tvättstuga med tvättmaskin, vask, bänkar samt skåpsförvaring. Det f.d garaget har inretts till en verkstad för nuvarande ägare men här finns massor med förutsättningar att skapa något eget. I detta utrymme är takhöjden ca 188-194cm medans i övriga källaren är den ca 220 cm.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Bävern 1
Adress
Smålandsgatan 20
Område
Olympia
Kommun
Helsingborg
Pris
6 450 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rok, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
162/120 kvm / Areauppgifter enligt säljaren Areauppgifter enligt taxeringsinformationen är en boarea om 162 kvm samt biarea om 81 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggnadsår
1955 (2-glas)
Fasad
Putsat tegel
Stomme
Lättbetong
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betongsten
Tak
Takpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
1963 tillbyggnad av sovrum, bibliotek och wc.
1983 nytt kök.
1984 tilläggsisolering vind.
1991 nytt badrum.
1994 uterum uppfördes.
2002 dränering och isolering av grund. Ny nedgång till källare.
2012 nytt tak.
Övriga byggnader
Läckert uterum som byggdes 1994 samt ett äldre garage.

Tomten

775 kvm.

Bilplats

Stor biluppställningsplats elegant inramad med högt spjälstaket. Nattbelysning och förberett för billaddning

TV- och internetanslutning

TV: Parabol.

Driftkostnader

Uppvärmning
20 831 kr
Hushållsel
16 538 kr
Vatten/avlopp
3 633 kr
Sotning
400 kr
Renhållning
2 700 kr
Summa
44 102 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Summan varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Försäkring

If. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Läckert uterum som byggdes 1994 samt ett äldre garage.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 863 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1957
Byggnadsvärde
2 321 000 kr
Markvärde
1 542 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 4 st pantbrev om 810 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Om området

Bebyggelsen i Olympia omges av grönska på flera sätt. Flera mindre parker och breda alléer blandas med smalare gator. Viskstråket som är ett sammanhängande grönområde genom hela centrala Helsingborg skapar härliga promenadvägar. Bara ett stenkast norr om huset ligger det stora Olympiafältet kring fotbollsarenan med löparslingor och fotbollsplaner och träningsmöjligheter. Här hittar du också Fredriksdals friluftsområde med park, teater och museer. Strax väster om stadsdelen ligger parken Slottshagen, som omger det medeltida befästningstornet Kärnan, och som måste ses som den mest lättillgängliga större parken i området.
Du kommer att bo mitt i skolstaden Helsingborg. Här finns både grundskolor och flera gymnasier som barnen kan promenera till. Du når till city med teater, bibliotek, centralstation, restauranger och butiker på bara 15 minuter via Trädgårdsgatan eller Kärnantrapporna och lasarettet på 5 minuter. Centralare villaområde kan du inte hitta!

Intresseanmälan