Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Kullagatan 20

Höganäs

4 rok
72 kvm
1 750 000 kr
Alla bilder

Charmigt radhus med visst renoveringsbehov på bra läge i Höganäs

Är ni ute efter ett mindre hus där ni själva vill sätta er egen prägel? Är ett av kraven att det måste vara friköpt och ha en egen liten trädgårdstäppa? Då är detta hus som klippt och skuret för er.

På Kullagatan 20 finner vi ett av Höganäs populära parhus, uppfört tidigt 1900-tal där vi än idag finner flera tidstypiska detaljer från byggnadsåret. Detta otroligt charmiga lilla hus disponeras över 72 kvm, bestående av två rejäla sovrum, ett kök, badrum, vardagsrum och matplats. Huset i sig är i behov av en del kärlek då vi bland annat har en skada i bostadens badrum/vardagsrumsvägg. Men vilken dröm att få lov att designa sitt badrum i sitt alldeles nya hem!

Planlösningen är klassisk sett till byggnadsåret där nedanvåningen är indelat i fyra rum; kök, vardagsrum, matplats och badrum. För familjen som är ute efter en mer modern planlösning kan man förslagsvis öppna upp mellan kök, vardagsrum och matplats. På så sätt hade huset upplevts större, ljusare och öppnar upp för flera möbleringsalternativ (se den alternativa planlösningen). Bostadens ovanvåning är mer privat och består av två mycket rymliga sovrum med vackra brädgolv samt en större garderob.

Bilen parkerar man bekvämt på sin egen uppfart och trädgården är stor nog för både en uteplats, en pergola och barnens studsmatta. Bostadens källare är oinredd och används inte direkt idag. Men för dig som hade önskat inreda källaren finns där en möjlighet att exempelvis sätta in en spiraltrappa inifrån för att ”koppla på” ytterligare en våning.

Ett riktigt trevligt parhus som erbjuder stor potential för den händige, bara fantasin sätter gränser! Perfekt för paret som drömmer om att få skapa sin bodröm eller varför inte till er som är ute efter ett sommarboende i vårt fantastiska Kullabygden.

Varmt välkomna på en visning med oss på 3etage!

Typ
Parhus
Pris
1 750 000 kr eller högstbjudande
Boarea
72 kvm
Antal rum
4 rum, varav 2 sovrum
Tomtarea
192 kvm
Område
Höganäs
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se

Budgivning

Högsta bud 1 730 000 kr
Planritning Entréplan
Planritning Ovanvåning

Hall

Långsmal entré med avhängning längs med hallens vänstra vägg. Slitstark ljus klinker på golv samt vitmålade väggar.

Badrum

Marint-inspirerat badrum, helkaklat i färgerna vitt och blått. Detta rum har dessvärre nyligen haft ett läckage som har gjort åverkan på badrummets kakel, rör samt väggen mot vardagsrummet. Sedan detta uppdagats har badrummet ej använts. Badrummet behöver ses över och mest troligt totalrenoveras.

Vardagsrum

Vidare når vi bostadens ljusa vardagsrum. Ett mycket charmigt rum med flera möbleringsalternativ tack vare dess utformning. Här finner vi än idag tidstypiska detaljer från byggnadsåret såsom lamp- och takstuckaturer, något högre takhöjd, brädgolv och bredare fönsternischer. Helt enkelt ett rum med mycket karaktär!

Matsal

Från vardagsrummet når vi bostadens matsal. Ett rum nästintill identiskt mot vardagsrummet och alla dess vackra detaljer. Här ryms ett större matsalsbord med upp till 10 sittande personer. Precis som i vardagsrummet finner vi vackert målat brädgolv samt vitmålade väggar.

Kök

Kök i enklare standard utrustat med slittålig bänkskiva i rostfritt stål, blått/vitt kakel på vägg samt god förvaring med både över- och underskåp. Från köket blickar man ut över husets baksida och den uppvuxna och grönskande trädgården. En naturlig matplats finner vi invid kökets fönsterparti som rymmer ett bord för upp till 4 sittande. Slitstark klinker på golv samt vitmålade väggar. Maskinparken består av en kombinerad kyl/frys, spis, ugn, fläkt samt tvättmaskin.

Ovanvåning

Välkomna upp! Här uppe finner vi flera attribut från tidigt 1900-tal. En våning med mycket charm! På hela övre plan vilar ett vackert brädgolv som blev slipat och vitvaxat för några år sedan och väggarna fick sig en uppfräschning så sent som i år.

Sovrum 1

Ljust och inbjudande sovrum med fönster i söder. Ett riktigt trevligt rum med en gammal murstock som sätter karaktär till hela rummet. lättmöblerat och stort som utan problem rymmer två sängar.

Sovrum 2

Stort ljuvligt sovrum med fönster mot bostadens framsida i väst. Ett härligt rum som rymmer den stora dubbelsängen samt övrigt möblemang. Från detta rum når vi även en större klädkammare.

Kort fakta

Typ
Parhus
Fast.beteckning
Kärnan 24
Adress
Kullagatan 20
Område
Höganäs
Kommun
Höganäs
Pris
1 750 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rok, varav 2 sovrum
Boarea
72 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
Parhus
Byggnadsår
1920
Fasad
Tegel
Stomme
Tegel/sten
Fönster
2-glasfönster isoler + 1-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Tak
Tegel
Grund
Källare
Uppvärmning
Luft/luftvärmepump samt direktverkande el
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
De senaste åren har följande renoveringar utförts i fastigheten:
2022: Nya radiatorer på ovanvåningen
2021: Ny luft/luft värmepump samt om murning av skorsten
2015: Renovering av ytskikt
2014: Nya 2-glas isoler fönster
2008: Nytt tak
Övrigt
Oinredd källare som delas med den intilliggande grannen.

Badrummet behöver en omfattande renovering. Tyvärr uppdagades ett läckage i väggen mellan badrummet och vardagsrummet. Uttorkning har skett i drygt 1,5 månad och har ej använts på drygt 3 månader.

Tomten

192 kvm. Stor och insynsskyddad trädgård omgärdad av härliga uppvuxna häckar. Ljuvliga fruktträd och en underbar gräsmatta, stor nog för både pergolan och barnens stora studsmatta.

Bilplats

TV- och internetanslutning

TV: Adsl. Bredband: Adsl.

Driftkostnader

Uppvärmning
30 000 kr
Vatten/avlopp
5 000 kr
Renhållning
2 750 kr
Försäkring
4 000 kr
Summa
41 750 kr
(fastighetsavgift/skatt på 6 668 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. Bostaden värms på bottenplan i huvudsak med luft-luft värmepump samt el golvvärme i badrum. Ovanplan värms upp med nya radiatorer från 2022. Kostnaderna är sannhetsenliga och hämtade av nuvarande ägare med det nya prisläget för vår el. Beräknad kostnad 2,5 kr per kW/h.

Energideklaration

Status
Utförd (2014-12-19)
Prestanda
132 kWh/m2/år
Energiklass
G

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Taxeringsvärde
889 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
535 000 kr
Markvärde
354 000 kr
Skatt/avgift
6 668 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 8 st pantbrev om 700 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan

Intresseanmälan