Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Plidehallsvägen 5

Skäret

5 rok
95 kvm
10 500 000 kr
Alla bilder

Skäret - Privat läge - Fantastisk arkitektur

Välkommen till detta otroligt vackra hus som placerats på ett av de finaste lägena som kan tänkas på Skäret.
Husen ligger lugnt och privat placerade ovan Skälderviken med fåtal grannar och med naturreservatet runt om sig. Trädgården är fantastisk, anlagd med uteplatser placerade för olika tider av dagen. Här njuter man av lummighet, skugga och sol allt beroende på vad som behagas för stunden.
Mycket tid och energi har lagts ned för att skapa denna botaniska miljö som tar en långt ned på sydligare breddgrader. Allt flyter fint samman med de vackra husen där inspiration tagits från såväl Sydeuropa som klassisk Skandinavisk arkitektur.
De två huvudbyggnaderna har båda förhöjda väggliv med naturtrogna kalkputsade ytterväggar. Flertalet stora spröjsade altandörrar gör att man når utemiljön från alla olika delar av husen. Nockhöjderna är 5,5 respektive 4,5 meter höga och skapar en fantastisk atmosfär i husen. Pricken över i:et för dessa två hus får ändå anses vara det utskjutande taket med den skyddande verandan som nås från vardagsrummet. Förutom dessa vackra hus har man låtit inreda ett gästhus som har en mysig liten veranda med stora glasade partier, helt fantastiskt helt enkelt!

Väl inne i det större huset slås man direkt av ljusinsläppet och takhöjden. Genom hela bostaden löper ett fint klinkergolv som är uppvärmda av vattenburen golvvärme med fint putsade väggar. Köket är centralt placerat, perfekt för matlagning med en bra matplats. Härifrån delar murstocken och kaminen av vardagsrummet som är en helt fantastisk plats att befinna sig i med utgångar åt flertalet väderstreck samt till verandan. På andra gaveln finner vi sovrummet som även det har en egen uteplats samt ett stort runt fönster som skapar karaktär och känsla även för denna avdelning. Här finner vi även ett av badrummen gjort med tidlösa och fina material.

Vid entrésidan delas husen av med någon meters mellanrum och man tar sig här in i det större av gästhusen. Materialvalen följer här samma tidlösa karaktär, vardagsrummet har en mysig värmande kamin som förgyller dagarna även under den kallare tiden av året. Gästhuset erbjuder även ett stort sovrum samt ett badrum med både badkar och dusch. Samma principer som i det stora huset, stora spröjsade glaspartier och naturtrogen puts på väggar både inne och ute.

Det sista av husen är en inredd friggebod. Här kan gästerna bo och förutom sovrum så har man här låtit skapa en liten veranda med öppningsbara partier ut mot trädgården, riktigt mysigt!

Sammantaget ett fantastiskt boende. Husen tillsammans med omgivande miljö och trädgård skapar en känsla som sällan går att finna i Kullabygden. Kommunen har dessutom påbörjat en process som innebär att det kommer att gå att bygga till det stora huset, för att på så vis öka boytan till 125m2, detta planeras vara klart hos kommunen under 2023.
Varmt välkommen att boka visning med oss på 3etage!

Typ
Friliggande villa
Pris
10 500 000 kr
Boarea /biarea
95/17.5 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 295 kvm
Område
Skäret
Alexander Persson
Fastighetsmäklare
alexander@3etage.se 0735-179331 Intresseanmälan
Mån 27 Juni
Varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning under angiven dag.
Ons 29 Juni
Varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning under angiven dag.
Planritning Stora huset
Planritning Mellan huset
Planritning Gäststuga

Hall/Entré - Stora huset

Praktisk entré med klinker på golv, avhängning av ytterkläder, putsade väggar samt teknik avdelning för värmepump.

Kök - Stora huset

Trevligt kök med öppet upp i nock och fin kontakt med resterande delar av huset. Bra arbetsytor och gott om förvaring. Inredningen går i vitt och grått med en bänkskiva av betong. Fullutrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt fullhöjds kyl & frys. Här finner vi även matplats för 6-8 personer. Klinker på golv och putsade väggar.

Vardagsrum - Stora huset

Väldigt trevlig avdelning där takhöjden, stora spröjsade partierna samt utgångarna till verandan verkligen skapar magi. Bra plats för soffgrupp och mycket fin kamin som värmer under kallare dagar. Putsade väggar och klinker på golv.

Sovrum - Stora huset

Innan man når sovrummet finns där extra förvaring i korridoren utanför. Sovrummet i sig är stort med utgång till egen uteplats. Samma fina takhöjd som dessutom förgylls av ett stort runt fönster med vackert fikonträd som växer utanför. Sovrummet erbjuder även bra förvaring genom garderober. Klinker på golv och putsade väggar.

Badrum - Stora huset

Helkaklat badrum i klassiska och tidlösa material, Badrummet fungerar även som tvättavdelning med bänkyta och förvaring. Inrett med tvättkommod, toalett samt dusch. Självklart finner vi även utgång till trädgården härifrån.

Vardagsrum - Lilla huset

Vardagsrummet kan förstås även användas som sovrum. Väldigt trevligt med ännu en kamin som värmer om vintern. Samma genomgående tema med putsade väggar och tidlöst klinker på golv.

Sovrum - Lilla huset

Stort sovrum med vackra fönsterpartier. Även här finner vi bra förvaring genom garderober. Klinker på golv och putsade väggar.

Badrum - Lilla huset

Från sovrummet når man lilla husets badrum. Avdelningen är helkaklat i tidlösa material med rejäl inredning genom dusch, toalett, badkar och tvättkommod. Självklart finner vi även en utgång till trädgården härifrån.

Inredda friggeboden

Mysig avdelning som går under inredd friggebod. Huset står på pålar och är väldigt mysigt renoverat. Ena sidan består av en öppningsbar veranda där man kan njuta av morgonsolen eller skugga. Andra delen är gästrummet med mängder av mysiga detaljer för gästerna att titta på. Ett riktigt trevlig komplement om ca 15-20m2.

Utemiljö

Trädgården och omgivningen måste upplevas på plats. Nuvarande ägare har verkligen gjort detta till en oas där man genom de olika uteplatserna kan följa solen från morgon till kväll. Hela planeringen av utemiljön är av högsta klass med mängder av rum och avdelningar som förgylls av verandan under det utskjutande taket som dessutom vilar på helt underhållsfria stålbalkar. Världsklass helt enkelt!

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Fjälastorp 7:28
Adress
Plidehallsvägen 5
Område
Skäret
Kommun
Höganäs
Pris
10 500 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
95/17.5 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen Byggytan för båda husen är större samt tillkommer det inredd friggebod om15-20m2.

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan, brutet tak
Byggnadsår
2003, 2009 (Olika dateringar på husen)
Fasad
Kalkputs
Stomme
Leca
Fönster
2-glasfönster, spröjsade, kopplade bågar
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Zink
Tak
Enkupiga tegelpannor
Grund
Betong
Uppvärmning
Elpanna/vattenburet
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag/Mekanisk frånluft
Renovering
Stora huset uppfördes 2003
Mindre huset uppfördes 2009
Övriga byggnader
Inredd friggebod om 15-20 m2

Tomten

1 295 kvm. Riktigt fin trädgård där mycket tid lagts på att skapa en miljö som får en att tänka på helt andra länder. Grusgångar, planteringar och omgivande naturreservat gör detta till en mycket speciell plats. Tomten är näst intill helt privat.

Uteplats

Flertalet uteplatser och verandor som är placerad för att såväl finna sol som skugga under hela dagen.

Bilplats

Plats för 2 bilar på biluppställningsplats framför huset.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
15 000 kr
Hushållsel
6 000 kr
Vatten/avlopp
4 500 kr
Renhållning
3 500 kr
Försäkring
5 000 kr
Summa
34 000 kr
(fastighetsavgift/skatt på 11 132 kr tillkommer)

Energideklaration

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Inredd friggebod om 15-20 m2

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 958 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2009
Byggnadsvärde
1 467 000 kr
Markvärde
1 491 000 kr
Skatt/avgift
11 132 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 14 st pantbrev om 2 799 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Villa, 12-IM7-68/6442.1
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Höganäs Skäret GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Höganäs Skäret GA:2 ändamål: Vägar

Om området

Skäret är en liten fiskeby i Brunnby socken belägen vid Skälderviken mellan Jonstorp och Arild.
Skäret är troligen mest känt för kaféet Flickorna Lundgren, som har öppet sommartid. . I Skärets hamn ligger Skärets konsthall som är öppen sommartid.
Mellan Skäret och Arild ligger Nabbens naturreservat, genom vilket en promenadväg går. Det går också att via en promenadväg ta sig till Svanshall, som ligger längre sydöst utmed Skälderviken. Mellan Svanshall och Skäret finner man även ett mysigt stenbrott och överallt finns det massor av privata badplatser. Arild erbjuder mängder med restauranger såsom Arilds Vingård, Rusthållargården, Strand och Trädgården på Skäret. Även gårdsbutiker och annat kul finns i direkt närhet.

Intresseanmälan