Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Widerbergsvägen 14

Väla By

5 rok
124 kvm
4 250 000 kr
Alla bilder

Stor familjevilla i lugn miljö med en sällsynt stor tomt!

Bland ängar och fält, strax utanför Ödåkra finner vi detta gömda område, även kallat Väla by, som består av 35 unika fastigheter. Detta är ett perfekt boende för er som drömmer om att få bo i ett lugnare område med en ”lantligare” känsla men fortfarande med närhet till Helsingborgs stadskärna. För dig som pendlar ligger huset perfekt med utmärkta pendlingsmöjligheter där både E6an/E4an och 111an nås på endast tre minuter. Det välkända köpcentret Väla ligger även det på gångavstånd och erbjuder allt du kan tänkas behöva.

Här erbjuds en unik tomt om hela 1438 kvm med enorma möjligheter för er som drömmer om exempelvis både pool och ett gästhus på tomten. Längs med husets långsida finner vi idag ett uterum om hela 30 kvm där familjen praktiskt taget bor under sommarmånaderna. Vid de varmaste dagarna flyttar man ut till det underbara trädäcket som vetter ut mot husets trädgårdsbaksida. Den härliga trädgården vetter i sydväst och erbjuder sol från lunch till sen kväll. Detta är en trädgård som skall upplevas under sommarhalvåret då alla träd och bärbuskar är i full blom. På tomtens framsida finner vi även ett garage samt biluppställningsplats för 2 bilar.

Villan fördelas på två plan med en total golvyta om ca 248 kvm varav entréplan består av ett ljuvligt vardagsrum i vinkel med en nyinsatt kamin, ett fräscht kök och en matsal. Vidare finner vi två bra sovrum med tillhörande förvaring, ett större badrum med badkar samt en helkaklad gästtoalett.

Bostadens källare är lika stor till ytan som ovanvåningen och erbjuder flera av de rum en barnfamilj kan drömma om. Det största rummet påminner om en gillestuga med flera långsmala fönster, Höganäsklinker på golv och en öppen spis. Ett utmärkt rum för alla i familjen! Vidare finner vi en gigantisk tvättstuga, ett mindre sovrum, ett fint helkaklat badrum med bastumöjlighet, mindre WC samt flera goda förvaringsutrymmen som ex walk-in-closet samt ett behandlingsrum. En god fördel är källaringången. Perfekt för dig med exempelvis en egen verksamhet hemifrån eller varför inte för tonårsbarnen.

Sammantaget ett otroligt välskött och fint hem med en tomt i en sällsynt storlek.

Typ
Friliggande villa
Pris
4 250 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
124/124 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
1 438 kvm
Område
Väla By
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entréplan
Planritning Källarplan

Entré

Fantastisk hall med gott om utrymme där man så sent som 2019 renoverade samtliga ytskikt genom att tapetsera samtliga väggar, all inredning byttes ut och marmorn som man fann under det tidigare golvet slipades om. För gästerna finner vi här en helkaklad och fräsch gästtoalett. Vidare in i bostaden fortsätter hallen som leder oss till resterande rum på detta våningsplan.

Vardagsrum

Enormt vackert vardagsrum i vinkel som badar i ljus från de generösa fönsterpartierna. Ett av fönsterna sticker ut och är hela 2,8m x 1,6m i ett stycke med utsikt över bostadens fantastiska trädgård. Extremt pampigt! Nuvarande ägare har låtit installera elektriska markiser som automatiskt åker ut vid stark sol. Rummet är stort och rymmer en stor matplats och en ännu större soffgrupp om så önskas. 2011 satte man in den vackra kaminen som används frekvent dagar som dessa. På golvet vilar den bevarade fiskbensparketten och väggarna är målade i en ljus nyans. Härifrån når man även det härliga uterummet.

Matsal

Intill det rymliga vardagsrummet finner vi husets nuvarande matplats. Ett riktigt trevligt rum med stora fönsterpartier ut mot bostadens uterum. Ekparkett på golv med infälld belysning och ljust målade väggar. För de som drömmer om en renovering av bostadens kök kan ett alternativ vara att flytta in köket i detta rum, förstora öppningen mellan nuvarande rum och vardagsrum och därefter stänga igen ingången mellan kök och matplats. På så sätt skapar man en mer modern och öppen planlösning men även ytterligare ett sovrum i det rum köket idag ligger.

Kök

Fräscht kök med vit skåpsinredning, fin mosaik mot vägg och slittåliga bänkskivor i laminat. Kökets maskinpark är svart och består av fullhöjd kyl och frys, spishäll, fläkt, diskmaskin samt integrerad ugn och mikro. En mindre matplats finner vi intill kökets fönster om det är något man gärna ser i sitt kök. På golvet vilar laminat i ekimitation och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.

Sovrum 1

Sovrum i bra storlek. Här ryms en lagom stor säng och ytterligare möblemang. Ett perfekt barnrum helt enkelt! Trevlig utgång till baksidans uterum samt en mindre klädkammare utgör rummets förvaring. Golv av laminat samt ljusa väggar.

Sovrum 2

Rymligt sovrum med god förvaring genom rummets klädkammare och tre platsbyggda garderober. Här får den stora dubbelsängen plats utan problem. Stort fönster ut mot husets framsida, ekparkett på golv och ljusgråa tapetserade väggar.

Badrum

Originalbadrum i mycket unikt utförande. Mer retro blir det inte! Väggarna är halvkaklade och klädda i högblankt klinker i färgerna svart och turkost medan golvet är klätt i mosaik i blandade kulörer. Badrummet är utrustat med ett platsbyggt badkar, nyare kommod, högskåp och toalett.

Källare

En fantastisk källare med flertalet rum som utgör god förvaring. Till att börja med finner vi två mindre förråd direkt till höger. Vidare når vi källarens största rum som påminner om en gillestuga med en ljuvlig öppen spis som är eldningsbar. I detta rum ligger ett vackert Höganäsklinker på golvet och väggarna är vitmålade. Ett utmärkt rum för familjemys eller kanske för familjens tonåringar och deras vänner?
2006 renoverade tidigare ägare duschutrymmet här nere. Det är än idag ett riktigt trevligt duschrum med tillhörande bastu (aggregat finns ej). Vi finner även en liten gästtoalett, renoverad 2008 utav föregående ägare, en gigantisk tvättstuga och ett perfekt gästrum. En god fördel är källaringången som ligger i andra änden av källaren. Utöver alla dessa egenskaper erbjuds flera övriga förråd/utrymmen.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Sticklingen 5
Adress
Widerbergsvägen 14
Område
Väla By
Kommun
Helsingborg
Pris
4 250 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3–4 sovrum
Boarea/biarea
124/124 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggnadsår
1963
Fasad
Tegel
Stomme
Lättbetong
Fönster
2- och 3-glasfönster
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Koppar + Målad plåt
Grundmur
Betong/Betongsten
Tak
Takpannor
Grund
Gjuten betongsula
Uppvärmning
Luft/Vatten + Kamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
2007:
Nytt tak
Renovering av duschutrymme i källare.
2008:
Renovering av gästtoalett i källare. Ny yttertrappa/entré. Nya golv i två sovrum.
2009:
Nytt golv med infälld belysning i matsal.
2010:
Nytt trädäck.
2011:
Kamin installeras med ny skorsten.
2013:
Nytt golv i ett sovrum.
2014:
Installation av elektriska markiser i vardagsrum.
Fönsterbyte av 4 fönster på entréplan.
2015:
Nytt uterumstak.
2016:
Nytt skärmtak uppfart. Ny ventilation i vardagsrum samt två sovrum.
2017:
Plattläggning av framsida.
2019:
Renovering av hall.
2020:
Nytt uppvärmningssystem: Luft/vatten (förberett för pooluppvärmning). Renovering av trädgårdsförråd.
2021:
Indragning av fiber. Ny kyl och frys. Ny biluppställningsplats. Nytt klinkergolv i två av källarrummen. Pannrum omgjprt till behandlingsrum.
Övriga byggnader
Garage med plats för 1 bil samt förrådsbyggnad.

Tomten

1 438 kvm. En insynsskyddad hörn- och trädgårdstomt med häckar, träd, buskage och en härlig gräsmatta med oändliga möjligheter.

Uteplats

Stort inglasat uterum om ca 33 kvm som blir ditt andra vardagsrum under sommarhalvåret. Rummet förlängs ytterligare tack vare det upphöjda trädäcket som ligger i anslutning till uterummet om man hellre önskar sitta under bar himmel. Här blickar man ut över fastighetens enorma trädgårdsbaksida med full uppsikt över de lekande barnen. Husets framsida anlades 2008 och resultatet blev en enormt vacker entré.

Bilplats

Stenlagd uppfart med plats för bilparkering. Gott om plats på gatan för övrig parkering. För de som önskar parkera sin bil under tak finns även ett garage intill uppfarten som tillhör fastigheten.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber indraget.. Bredband: Fiber indraget..

Driftkostnader

Hushållsel
31 847 kr
Vatten/avlopp
3 800 kr
Sotning
400 kr
Renhållning
3 500 kr
Summa
39 547 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-12-18)
Prestanda
57 kWh/m2/år
Primärtenergital
112 kWh/m2/år
Energiklass
D

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Garage med plats för 1 bil samt förrådsbyggnad.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 071 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1963
Byggnadsvärde
1 378 000 kr
Markvärde
693 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 1 st pantbrev om 3 408 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Avstyckningsplan Detaljplan

Om området

Väla by, är belägen öster om Väla trafikplats och intill gamla riksettan, som ligger kvar i sitt ursprungliga läge. Byn har ca 40 bostadsfastigheter jämte ett mindre antal verksamhetslokaler inom företrädesvis trädgårdsnäringen. Perfekt beläget men Väla Centrum på kort avstånd samt snabb access till både E4 samt E6. Bra kommunikationer till stan via buss.

Intresseanmälan