Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Vändvägen 4

Mjöhult-Jonstorp

7 rok
139 kvm
3 250 000 kr
Alla bilder

Stor familjevilla i lugn miljö i hjärtat av Kullabygden!

Bland ängar och fält, mellan Allerum och Jonstorp, finner vi det lilla samhället Mjöhult. En söt liten by med lite drygt 300 invånare och med ett alldeles eget musteri, nämligen Kullamust. Här bor man i ett lugnare område med en lantligare känsla men fortfarande med närhet till Helsingborgs stadskärna eller Kullabygdens breda utbud.

Många som letar hus utanför stadens stadskärna drömmer ofta om de lite större tomterna. Just detta är en av områdets största tomter och är en fröjd för både dig och barnen. Här omgärdas man av stora uppvuxna träd, bärbuskar, häckar, staket och rymliga trivsamma uteplatser. Det sista tillskottet är husets pool och poolområde. En oas man gärna inte vill vara utan!

Den härliga trädgården vetter i sydväst och erbjuder sol från lunch till sen kväll och på tomtens framsida finner vi en stor uppfart, plats för två bilar samt ett ännu större garage som rymmer allt och lite till.

Villan fördelas på två plan med en total golvyta om 268 kvm varav entréplan består av ett ljuvligt vardagsrum med en öppen spis, ett fräscht kök och ett extra vardagsrum som man exempelvis kan inreda som ett lyxigare uterum då det har utsikt över bostadens enorma trädgård. Vidare finner vi tre bra sovrum med tillhörande förvaring samt ett lagom stort badrum med badkar.

Bostadens källare är i stort sett lika stor till ytan som ovanvåningen och erbjuder flera av de rum en barnfamilj kan drömma om. Det största rummet påminner om en gillestuga med två långsmala blyinfattade fönster och en öppen spis (ej använd senaste 4 åren och behöver kontrolleras). Ett utmärkt rum för alla i familjen! Vidare finner vi en gigantisk tvättstuga, ett mindre sovrum, ett helkaklat badrum, bastu och flera goda förvaringsutrymmen. En god fördel är källaringången genom garaget. Föreställ dig själv lyxen av att parkera i ditt eget garage med direkt access till din bostad.

Sammantaget ett mycket välskött och fint hem med en tomt i en sällsynt storlek. Varmt välkomna att boka din visning med ansvarig Fastighetsmäklare!

Fastigheten är förbesiktigad! För mer info, kontakta ansvarig Fastighetsmäklare.

Typ
Friliggande villa
Pris
3 250 000 kr eller högstbjudande
Boarea /biarea
139/129 kvm
Antal rum
7 rum, varav 3–5 sovrum
Tomtarea
1 249 kvm
Område
Mjöhult-Jonstorp
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se

Hall

Rymlig entré med god avhängning på väggen direkt till vänster eller genom hallens garderob. Ek-laminat samt vitmålade väggar.

Kök

Direkt till vänster från entrén når vi bostadens kök. Ett mycket välskött kök som renoverades 2010 utav tidigare ägare, inrett i en behaglig begie nyans. Intrycket är lantligt med profilerade luckor och bänkskivor i ek som än idag är i ett mycket gott skick. Köket är väl tilltaget och erbjuder god förvaring i form av både över- och underskåp och intill kökets ena fönster finner vi en platsbyggd matplats som rymmer upp till 6 personer. Kökets maskinpark består av en side by side kyl/frys med vatten- och ismaskin, spis, ugn, diskmaskin, fläkt samt en portabel mikro. Ek-laminat på golv samt vitmålade väggar.

Vardagsrum

Stort, luftigt och mycket generöst till sin storlek, så skulle man kunna sammanfatta bostadens vardagsrum. Här ryms allt och lite till och går att inreda precis efter tycke och smak. Invid den värmande kaminen har en bänk byggts av tidigare ägare som är en rogivande plats att varva ner efter en intensiv arbetsdag. På golvet vilar originalparketten och väggarna är vitmålade.

Allrum/uterum/sovrum

Kärt barn har många namn! Ett riktigt trivsamt rum med flera användningsområden. 1978 byggde man till huset vilket resulterade i detta rum. Härifrån har man en ljuvlig kontakt med bostadens utemiljö från de stora fönsterna eller genom altandörrarna mot trädäcket.
Plastmatta på golv samt vitmålade väggar.

Sovrum 1

Från hallen når vi ovanvåningens samtliga sovrum. Det första till vänster är stort nog för en dubbelsäng samt övrigt möblemang. Väggarna är målade i en grå nyans och på golvet vilar ett trägolv.

Sovrum 2

Husets master bedroom finner vi längst ned i hallen till vänster. Ett härligt rum med egen utgång till bostadens trädgårdsbaksida. Här ryms en stor dubbelsäng och förvaring finner vi genom en stor skjutgarderob. Gråa väggar möter en tapetserad vägg med ett skogsmotiv och på golvet vilar en mjuk heltäckningsmatta i en beige nyans.

Sovrum 3/kontor

Sovrum i något mindre storlek, perfekt till hemmakontoret eller barnkammaren. Ek-laminat på golv samt vitmålade väggar.

Badrum

Fräscht badrum, renoverat 1999 av tidigare ägare. Helkaklat i sobra färger (idag vilar en plastmatta ovan klinkern som enkelt kan plockas bort om så önskas), blå klinker på golv samt vitt kakel på vägg som möts av en blå/grå detalj på vägg. Utrsutat med badkar, toalett, kommod, spegelskåp, fönster och element.

Källare

En riktigt bra källare med flertalet rum som utgör god förvaring och underlättar vardagen. Till att börja med finner vi källarens största rum som påminner om en gillestuga med en härlig öppen spis (ej använd senaste 4 åren och behöver inspekteras). Ett utmärkt rum för familjemys eller kanske för familjens tonåringar och deras vänner? I nära anslutning till gillestugan finner vi en helkaklad toalett, utrustad med toalett, vask och spegelskåp samt ett mindre sovrum med en garderob. Bostadens tvättstuga är en dröm. Den är stor, fräsch, ljus och utrustad med både dusch och bastu. Här finns det alla möjligheter att inreda med ytterligare förvaring för barnfamiljen som möjligtvis är i behov av detta. Utöver alla dessa egenskaper erbjuds flera övriga förråd/utrymmen och en mycket god fördel är källaringången som ligger i direkt anslutning till bostadens garage. Lyxigt!

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Mjöhult 1:105
Adress
Vändvägen 4
Område
Mjöhult-Jonstorp
Kommun
Höganäs
Pris
3 250 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rok, varav 3–5 sovrum
Boarea/biarea
139/129 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggnadsår
1974
Fasad
Tegel/Trä
Stomme
Betong/Trä
Fönster
3-glasfönster samt blyinfattade fönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Vattenburen el, braskamin samt luft/luftvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Årtal och historik som kan vara bra att känna till om huset:

2022:
Ny värmepanna
Källaren målas om
Nylagd klinker i pannrum samt ett förvaringsrum i källaren
2021:
Anläggning av stenmur
Skorsten kontrolleras
Nytt staket
Ny kyl/frys
2020:
Pool samt del av trädäck byggs.
2019:
Nytt badkar och plastmatta läggs över befintlig klinker
2017:
Ny tvättmaskin
2016:
Nytt trädäck
2010:
Nytt kök
2007:
Nya fönster (bortsett fr. något källarfönster)
2006:
Installation av luft/luft
2004:
Ny varmvattenberedare
1999:
Badrum ovanvåning renoveras
1978:
Tillbyggad mot trädgård/pool byggs

Tomten

1 249 kvm. Insynsskyddad trädgårdstomt med häckar, träd, buskage, bärbuskar och en härlig gräsmatta. Nyanlagt trädäck med pool som värms upp med energisnål solfångare.

Bilplats

Asfalterad uppfart, plats för två bilar samt garage om ca 38 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
15 000 kr
Hushållsel
18 000 kr
Vatten/avlopp
6 600 kr
Sotning
500 kr
Renhållning
4 500 kr
Försäkring
5 000 kr
Summa
49 600 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Nuvarande ägare har en elförbrukning omkring 13.000 kWh/år. Vi har räknat ett elpris om 2,5 kr/kWh. Poolen värms idag upp med solfångare och håller en temperatur om ca 26-28 c sommartid.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-07-02)
Prestanda
114 kWh/m2/år
Energiklass
F

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 895 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1974
Byggnadsvärde
1 468 000 kr
Markvärde
427 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 12 st pantbrev om 1 914 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Byggnadsplan

Intresseanmälan