Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Lergatan 4

Gantofta

4 rok
88 kvm
3 750 000 kr
Alla bilder

Fin, välskött familjevilla i Gantofta

I barnvänliga Gantofta har vi nu nöjet att få presentera ett utmärkt boende för den lilla familjen. Alldeles perfekt till sin storlek, genomgående bra standard och en trädgård som bjuder in till en massa bus och lek för de mindre familjemedlemmarna. Läget är utomordentligt bra med gångavstånd till precis allt du behöver. Gantofta skola och Ica nära finner vi 250 m från bostaden och Gantofta station kan du nästan ta på från ditt nya hem.

Här möts vi av en luftig och stilren boendemiljö med tilltagna sällskapsytor och en semiöppen planlösning i kök och vardagsrum. Huset fördelar sig över 88 + 88 kvm i två plan med en välplanerad och yteffektiv planlösning med såväl sovrum som badrum på båda våningsplanen.

Entréplan är något mer socialt, här finner vi ett fräscht kök som renoverades för drygt 10 år sedan men som än idag är i ett mycket gott skick. Invid kökets stora köksö finner vi en naturlig matplats som rymmer upp till 10 sittande personer. Bostadens vardagsrum vetter ut mot den härliga uteplatsen som man lät renovera för knappt tre år sedan, en plats för hela familjen där man gärna spenderar middagarna under sena sommarkvällar. På detta våningsplan finner vi även ett helkaklat badrum som blev renoverat för ca12 år sedan samt två bra sovrum med tillhörande förvaring.

Husets källare kan vara en av de bättre. Här nere är det fullt beboligt och erbjuder ett stort nyrenoverat sovrum, en walk-in-closet, ett drömskafferi, kontorshörna och ett fullutrustat badrum med både jacuzzi, bastu och tvättavdelning. Pricken över i ett är källarens förråd/förvaringsrum, ett rum många barnfamiljen drömmer om där precis allt och lite tills ryms utan att någon behöver gå runt och se skiten. Lägg här till en underhållsfri, asfalterad, uppfart med laddstolpe, plats för 1 bil.

Det har inte undgått någon att energipriserna har skenat iväg den senaste tiden. En åtgärd man kan göra i just detta hus är att koppla in en braskamin i den befintliga skorsstenen. Skorsstenen och kanalerna används dagligen och är alltså en väldigt enkel åtgärd för att kunna dra ner på fastighetens driftskostnader.

Här bor du idylliskt och lugnt, omgärdat av villor och grönområden men där du också på några få minuter når matlivs, skolor, förskolor och Gantofta station. Svalkande bad och strand finner vi på ca 5 minuter, antingen med bil eller genom den fina cykelvägen och för den aktiva familjen kan man spendera många timmar i den nya multisportsarenan, 1 av Helsingborgs stads 4 liknande arenor. Perfekt även för naturälskaren och hundägaren då du på en kort promenad har tillgång till Gantofta naturreservat och den mysiga Råådalen.

Varmt välkomna på visning med Hannah Kjell på 3etage!

Typ
Friliggande villa
Pris
3 750 000 kr eller högstbjudande
Boarea /biarea
88/88 kvm
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
748 kvm
Område
Gantofta
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Ons 8 Februari kl 11:00 - 11:40
Ring eller maila för att anmäla ditt intresse!
Ons 8 Februari kl 15:30 - 16:10
Ring eller maila för att anmäla ditt intresse!
Planritning Entréplan
Planritning Källarplan

Allmän info om entréplan

För lite drygt 10 år sedan totalrenoverade förra ägaren i stort sätt hela entréplanet. Kök, badrum och samtliga ytskikt fick ett nytt utseende och flertalet spotlights fälldes in i taken. Entréplanets två sovrum har så sent som i fjol fått nya golv och väggarna har slipats och målats om. Än idag är samtliga rum på entréplanet i ett mycket gott skick.

Hall

Långsmal hall med direkt avhängning på antingen höger eller vänster vägg. Genomgående för hela entréplan är den stilrena ekparketten, väggarna däremot skilkjer sig något i både färg och form. Just i denna hall finner vi delvis vitmålade väggar samt en svart/vit tapetserad vägg.

Kök

Kök i klassiskt och tidlöst utförande; vita skåpsluckor som möts av en varm bänkskiva i ek samt svart kakel mot vägg. Ett riktigt socialt kök, inrett med en härlig köksö plats för 3 sittande. Här behöver kocken aldrig känna sig ensam!
Köket är välutrustat och består av kyl/frys, spis, fläkt, integrerad ugn, mikro och diskmaskin. Ytterligare en kombinerad kyl/frys finner vi nere i källaren.

Vardagsrum

Stort och inbjudande med plats för såväl den stora soffan men också ytterligare möblemang, exempelvis ytterligare ett matsalsbord för den som önskar det. På golvet vilar ekparkett och väggarna är vitmålade. Härifrån når vi bostadens härliga utemiljö och uteplats.

Badrum

Längre ned i bostadens övre hall finner vi ett fräscht, helkaklad badrum, även det ca 12 år gammalt. Badrummet är inrett i de klassiska färgerna vitt och grått och utrustat med en duschhörna, toalett, kommod, spegel, handdukstork (vattenburen) samt behaglig golvvärme på golv.

Sovrum 1 och 2

Två likvärdiga sovrum, både i utförande och storlek. I fjol renoverade man rummens väggar och la nytt golv. Det ena rummet är inrett med 3 garderober medan det andra har en mindre klädkammare som utgör förvaringen.

Källare

Källaren når man antingen från ovanvåningen eller genom en egen entré från husets uppfart.

Sovrum

Svalt, ljust och stort sovrum som man lät renovera för ca 3 år sedan. Här nere bor man fantastiskt både som förälder men också som tonårsbarn med din alldeles egna ingång. Här lät man måla väggarna i en mintgrön nyans och på golvet vilar en varm klinker med golvvärme. Stort nog för en dubbelsäng, skrivbordshörna, fåtölj, ja allt du önskar i ditt sovrum.

Klädkammare

I källarens "hall" når man bostadens nymålade klädkammare. En mycket fräsch sådan, inredd med diverse hyllplan, korgar och stänger. Ljusgråa väggar samt klinker på golv.

Badrum med tvätt och bastu

Stort, helkaklat och välutrustat, inrett i ljusa sobra färger. I detta badrum kan man hänga länge, här finns nämligen lite av allt det där goda; Jacuzzi, bastu, toalett, en egen liten tvättavdelning med tillhörande vask och förvaring. Övriga bekvämligheter är golvvärme och fönster för vädring.

Förråd

Förråd/förvaringsrum om ca 25 kvm. Ett fantastiskt utrymme som alla villaägare älskar. Rufft betonggolv samt putsade, målade väggar.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Gantofta 1:155
Adress
Lergatan 4
Område
Gantofta
Kommun
Helsingborg
Pris
3 750 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rok, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
88/88 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggnadsår
1960
Fasad
Tegel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas/2-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Lättbetong
Tak
Tegel
Grund
Källare
Uppvärmning
Gaspanna
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Årtal som kan vara bra att känna till om fastigheten:
2021:
Nya golv i båda sovrummen, ovanvåning
Nymålade väggar båda sovrummen, ovanvåning
Ny extra kyl/frys
2020:
Walk-in-closet renoveras
Ny diskmaskin
2019:
Nybyggd trädgårdsbod
Målade väggar samt nydragen el i källarens sovrum.
Ny tvättmaskin och torktumlare
2012:
Delvis ny dränering
2011:
Nytt kök med nya vitvaror, bänkskivor samt stänkskydd
2010:
Badrum ovanvåning renoveras
Övriga byggnader
Trädgårdsbod

Tomten

748 kvm. En uppvuxen och riktigt trevlig trädgård med flera härliga fruktträd, häckar, hortensior, buxbom, elefantgräs, lagerhägg, m.m. För dig som drömmer om exempelvis ett orangeri, pool eller en större trädgårdsodling, ja det finns här gott om utrymme för.

Uteplats

Husets nuvarande uteplats ligger i anslutning till vardagsrummet. En plats som för ett par år sedan byggdes upp på nytt med nytt trädäck, mur som skärmade av den något sluttande trädgården och ny plattsättning. Den elektriska markisen skapar en mysig "rumskänsla" och öppnar upp för fler middagsbjudningar även om regnet väljer att hälsa på.

Bilplats

Asfalterad uppfart, plats för en bil. Elstolpe installerad.

TV- och internetanslutning

Bredband: ADSL.

Driftkostnader

Uppvärmning
28 987 kr
Hushållsel
16 000 kr
Vatten/avlopp
4 000 kr
Renhållning
2 750 kr
Summa
51 737 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Familjen om 4 personer har idag en el-årsförbrukning om 11.683 kWh/år. Gasförbrukningen uppgår till ca 15.000 kWh/år. Familjens elbil förbrukar ca 5000 kWh/år. Det har inte undgått någon att energipriserna har skenat iväg den senaste tiden. En åtgärd man kan göra i just detta hus är att koppla in en braskamin i den befintliga skorsstenen. Skorsstenen och kanalerna används dagligen och är alltså en väldigt enkel åtgärd för att kunna dra ner på fastighetens driftskostnader.

Energideklaration

Status
Utförd (2014-10-28)
Prestanda
136 kWh/m2/år
Energiklass
E

El

Elbolag:
Öresundskraft
Elleverantör:
Öresundskraft

Försäkring

Trygg Hansa. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Trädgårdsbod

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 621 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1960
Byggnadsvärde
902 000 kr
Markvärde
719 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 8 st pantbrev om 2 104 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp

Intresseanmälan