Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Oxelvägen 25

Viken

4 rok
105 kvm
3 650 000 kr
Alla bilder

Välskött "Viken-4:a" - Hörntomt

Äntligen får vi lov att presentera ett av de populära "Viken-husen". "Viken-husen" består av en grupp friköpta hus, alla byggda på 60-talet och designade med skånelänga, halmtak och skånsk tradition i åtanke. Husen finns i tre olika storlekar; 2.or, 4:or samt 5:or, just Oxelvägen 25 är en populär 4:a som disponeras över 105 kvm i 1-plan. Den största anledningen till att dessa hus alltid har varit populära är främst för att de är välbyggda, välplanerade, enkla att förändra, 1-planshus samt placeringen i byn.

Oxelvägen är en rofylld och mycket barnvänlig gata med direkt närhet till skolor, stora grönområden, lekplatser och fotbollsplaner. Husets eftertraktade läge gör bostaden om möjligt mer attraktiv och kan vara en av områdets bästa tomter med härlig grönska precis utanför köksfönstret.

Planlösningen är flexibel och lättöverskådlig där kök och vardagsrum är i en någorlunda öppen planlösning. Samtliga rum i fastigheten är fräscha. Flera av de har genom åren fått sig en uppfräschning i form av antingen nya golv, nymålade väggar eller som i köket, där har man har bytt ut samtliga vitvaror, bytt ut stänkskyddet och uppdaterat bänkskivan.

I övrigt finner vi två fina toaletter, tre bra sovrum, goda förvaringsutrymmen och en tvättstuga med separat ingång. Bilen parkerar man bekvämt på den asfalterade uppfarten eller i fastighetens garage. Förrådsutrymmena är väl tilltagna och nås antingen från trädgårdsbaksidan eller från uppfarten och garaget. Husets trädgård och placering på gatan kan vara en av de bästa egenskaper fastigheten besitter. Här omgärdas man av en härlig uppvuxen trädgårdsbaksida som badar i sol precis hela dagen. Som i princip alla "Viken-husen" finner vi även ett uterum som har använts flitigt genom åren.

Här bor man i ett tryggt område med flertalet barnfamiljer runt omkring sig. Närheten till havet, matbutiker, skolor, förskolor och goda pendlingsmöjligheter endast 500 m från dörren gör detta boendet otroligt attraktivt och är en stor anledning till varför det sällan säljs bostäder i området.

Fastigheten är förbesiktigad, kontakta ansvarig mäklare för att ta del av protokollet.
Varmt välkommen på visning med Hannah Kjell och 3etage!

Typ
Friliggande villa
Pris
3 650 000 kr eller högstbjudande
Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
466 kvm
Område
Viken
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se

Hall

Långsmal hall med avhängningsmöjlighet på väggen direkt till höger eller genom hallens klädkammare. Laminat på golv samt vita, tapetserade väggar.

Kök

Vidare når vi bostadens fräscha kök som för några år sedan fick sig ett ansiktslyft. Under denna uppdatering valde man att byta ut samtliga vitvaror och den slitna bänkskivan bytte man till en påkostad granitbänksiva med en ny integrerad induktionshäll. Köket upplevs ljust och luftigt, dels tack vare de stora fönsterpartierna men också pga husets unika läge med ett stort grönområde precis utanför. Invid ett av kökets fönster finner vi en naturlig matplats för upp till 5 personer. Laminat på golv samt vitmålade väggar.

Tvättstuga/groventré

Från köket når man den yteffektiva tvättstugan och groventrén. Entrén som flera familjer använder som sin huvudentré med tanke på placeringen av fastighetens uppfart och garage precis intill. Groventrén är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, värmepanna, en större bänkskiva med infälld vask samt förvaring i form av överskåp. Blå plastmatta på golv samt tapetserade väggar.

Vardagsrum

Ett mycket trivsamt och ljust vardagsrum med direkt kontakt med husets mysiga trädgårdsbaksida. I detta rum ryms såväl en stor soffgrupp som en stor matsalsgrupp. Originalparkett på golv samt vitmålade väggar.

Gäst-wc

En liten men perfekt gästtoalett. Inrett med blå klinker på golv samt blåa väggar. Toalett, vask, spegel och fönster för vädring och ljus. Golvvärme för komfort (el).

Badrum

Helkaklat badrum, ca 20 år gammalt. Fräscht och välfungerande, utrustat med badkar, toalett, stor kommod, spegelskåp samt fönster för ljus och vädring. Golvvärme för komfort (el).

Sovrum 1

Sovrum i bra storlek med fönster ut mot bostadens trädgårdsbaksida. Blå heltäckningsmatta på golv och vitmålade väggar.

Sovrum 2

Stort härligt sovrum med fönsterpartier och altandörr ut till bostadens baksida. Skjutgarderob längs med en av rummets väggar, blå heltäckningsmatta på golv samt vitmålade väggar.

Sovrum 3

Sovrum i mindre storlek där en mindre säng samt övrig möblemang utan problem ryms. Blå heltäckningsmatta samt vitmålade väggar. Fönster i norr.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Svanebäck 1:691
Adress
Oxelvägen 25
Område
Viken
Kommun
Höganäs
Pris
3 650 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rok, varav 3 sovrum
Boarea
105 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan, platta på mark
Byggnadsår
1966
Fasad
Mexisten/Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Tegel
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenburen värmepanna
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Viktiga årtal som kan vara bra att känna till om fastigheten:
2015:
Nya golv i kök och hall
Ny ytterdörr
2014:
Fräsning av köksavlopp
2010:
Ny garageport, elektrisk
2007:
Ny elpanna
1997:
Nya fönster
Övriga byggnader
Garage, förråd, uterum

Tomten

466 kvm.

Uteplats

Fantastisk hörntomt med sol från tidig morgon till sen kväll. Lagom stor gräsmatta med trevlig plantering längs med tomtgränserna. Helt klart ett av områdets bästa läge, så insynsskyddat det bara kan bli. Morgonkaffet avnjuter man antingen i det härliga uterummet eller vid husets privata lilla uteplats som du finner vid groventrén.

Bilplats

Asfalterad uppfart plats för 1 bil, samt garage plats för 1 bil. Elektrisk port.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
11 000 kr
Hushållsel
14 000 kr
Väg/samfällighetsavgift
6 660 kr
Renhållning
2 250 kr
Summa
33 910 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. I samfällighetsavgiften ingår fastighetens vattenförbrukning. Ett förmånligt avtal som SF har anslutit sig med. TIPS * Om ditt hus idag värms upp med till exempel direktverkande el är det en bra idé att investera i en luft/luftvärmepump då du kan få ut 3–4 gånger mer effekt än vad du betalar för. Du kan alltså köpa 1 kWh och få ut 4 kWh. För vattenburna system som luft/vatten, bergvärme, jordvärme så blir det upp till 5-7 kWh genom att endast stoppa in 1 kWh.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
160 kWh/m2/år
Energiklass
G

El

Elbolag:
Höganäs Energi
Elförbrukning:
17751 kWh/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Garage, förråd, uterum

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 128 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1966
Byggnadsvärde
1 293 000 kr
Markvärde
835 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 4 st pantbrev om 826 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Byggnadsplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Höganäs Viken GA:10 ändamål: Elledning och/eller belysning, Samfällighet: Höganäs Svanebäck S:15, Samfällighet: Höganäs Viken S:47

Intresseanmälan