Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Runristargatan 22

Ättekulla

5 rok
118 kvm
4 295 000 kr
Alla bilder

Välkommen till lugna Runristargatan och detta fina parhus. Huset är invändigt totalrenoverat av föregående ägare under 2015 och året därpå tillkom ett trädäck om 50kvm och en jacuzzi samt utedusch! Sedan nuvarande ägare flyttade in 2019 har även ett uterum om ca 27kvm med skjutdörrspartier byggts till på trädäcket.

Med stilrena och moderna materialval erbjuds ett boende där hela familjen trivs! Köket är från Epoq med svart granitbänkskiva samt vitvaror från Samsung, Siemens och Bosch. Två smakfulla & helkaklade badrum som både har dusch och golvvärme. Samtliga fönster har bytts ut och träfasaden på huset och förrådet har också målats under renoveringen.

Bottenvåningen har en öppen, social och praktisk planlösning och kombinerat med fönsterpartiet i vardagsrummet skapas ett ljust och luftigt intryck. Trädgården är extremt lättskött och passar perfekt till sociala middagsbjudningar. På nedervåningen ligger ett större sovrum och lämnar de tre sovrummen på ovanvåningen till barnen.

Tomtens nuvarande inhängning sträcker sig utanför aktuell tomtkarta och fastighet, något som inte är ovanligt i området och som framöver kommer att justeras. Se under dokument för aktuell tomtkarta.
Parkering i carportplats tillhör bostaden i områdets samfällighet. Välkommen att boka visning med fastighetsmäklare Alexander Larsson!

Typ
Friliggande villa
Pris
4 295 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
118/27 kvm
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
298 kvm
Område
Ättekulla
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Planlösning entreplan
Planritning Planlösning ovanplan

Hall

Bostadens hall ligger öppet med bostaden med kök, vardagsrum och trappan till ovanvåningen intill. I hallen finns gott om förvaringsmöjligheter genom den praktiska garderoben med skjutdörrar och klädkammaren under trappan. Golvet är slitstarkt med sitt mörka klinkergolv och väggarna är ljusa i sin vita kulör. Både ytterdörren vid huvudentrén och den till groventrén är från 2015. Under trappan gömmer sig luckan till krypgrunden.

Kök

Köket från Epoq renoverades 2015 med genomgående vita köksluckor kombinerat med en svart bänkskiva i granit samt svart stänkskydd i glas. Kyl och frys är från Samsung i rostfritt stål. Svart spishäll, ugn och inbyggd mikrovågsugn i rostfritt stål från Siemens. Integrerad diskmaskin från Bosch. Vita väggar och enstavsgolv i grått.

Matplats & Vardagsrum

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med plats till matbord för 6-8 personer samt soffgrupp. I vardagsrummet bryts de vita väggarna av med en grå tapetserad fondvägg. Även här enstavsgolv i grått. Fönstren och dörren till trädäcket ger ett härligt ljusinsläpp.

Uterum

Bostadens uterum är ca 27 kvm. En plats att sannerligen njuta på! Rummet är luftigt med sina skjutglaspartier och både värme samt spotlights i tak är installerat.

Sovrum 1

De vuxnas rum, tilltaget i storleken för den stora dubbelsängen med vardera sida ett nattduksbord. Längs väggen står garderob med skjutdörrspartier.

Badrum

Helkaklat badrum från 2015 med vitt kakel och svart klinkergolv. Dusch, svart kommod med vitt handfat, spegelskåp, vägghängd toalett med marrakechinspirerat kakel. Golvvärme.

Groventré/Tvättstuga

Den perfekta vardagsentrén när barnen kommer hem från fotbollsträningen eller från leken med gräsfläckar på kläderna. Tvättstugan är inredd med ett svart klinker och vita väggar där övriga detaljer som går i vitt och svart likaså. Med både skåp och generös bänkskiva ges förvaringsmöjligheter och praktikaliteter för vardagen. Fjärrvärmeväxlare & förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Vi går en trappa upp

Ovanvåningen har ett fint ljusinsläpp via takfönstret i trappan. Ovan trappen finns en mindre yta till förvaring, skrivbord eller myshörna!

Sovrum 2

Sovrum 2 är ovanvåningens största och med egen klädkammare samt en suite badrum. Perfekt för den äldre tonåringen som nästan kan göra föräldrarna avundsjuka. Ytskikten följer övriga bostaden med grått golv och vita väggar samt innertak. Badrummet är helkaklat med grått klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här erbjuds duschhörna, vägghängd toalett, handdukstork samt kommod.

Sovrum 3 & 4

Rymliga sovrum som är spegelvända mot varandra, golven är grå och väggar samt inntertak är färgade vita. Trevligt ljusinsläpp med söderläge. Rummen passar perfekt till familjens yngsta, som kontor eller gästrum!

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Inge 3
Adress
Runristargatan 22
Område
Ättekulla
Kommun
Helsingborg
Pris
4 295 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
118/27 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plans parhus
Byggnadsår
1973
Fasad
Tegel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Säljaren har byggt uterummet 2020
Säljaren har installerat fläkt och kontrollerat krypgrund.
Träfasaden på hus och förråd har tidigare målats.

Tomten

298 kvm.

Bilplats

En egen carport och en parkeringsplats på parkeringen intill huset.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
25 000 kr
Hushållsel
8 000 kr
Vatten/avlopp
5 000 kr
Väg/samfällighetsavgift
2 200 kr
Försäkring
6 500 kr
Summa
46 700 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Driftkostnaderna är uppskattade. Förbrukade kWh varierar mellan 12 000 - 17 000 för radhus i denna storleken. Samfällighetsavgiften betalas om 1 100 kr/halvår.

Energideklaration

Status
Utförd (2015-02-02)
Prestanda
107 kWh/m2/år
Energiklass
D

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 884 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1973
Byggnadsvärde
1 274 000 kr
Markvärde
610 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 7 st pantbrev om 2 700 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Ramlösa GA:4 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt

Om området

Ättekulla är ett populärt område för både barnfamiljer och äldre. De natursköna omgivningarna med bl.a. naturreservatet där man bland annat kan se Öresund, är mycket populära att promenera i. Bebyggelsen i området varierar och kommer i form av både friliggande villor, parhus och lägenheter fördelat i höghus samt tvåvåningshus. Från hela Ättekulla är det promenadavstånd till stranden på Råå och det finns goda förbindelser för den som pendlar kommunalt. I övrigt erbjuds direkt närhet till Råå center med allt från matbutik till blomsterhandel och Arken Zoo.

Med direkt närhet till Helsingborgs södra infart är Ättekulla ett populärt område att bosätta sig i även för den som pendlar i jobbet.

Närservice

Ättekullaskolan har elever från årskurs 1–9 samt fritidshem. På Ättekulla finns även en förskola samt ett litet centrum med frisör och pizzeria.

Intresseanmälan