Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Rydsbogatan 18

Allerum

6 rok
205 kvm
5 195 000 kr
Alla bilder

Härlig familjevilla med pool!

I gemytliga HJÄLMSHULT och på trivsamma Rydsbogatan erbjuds nu en fin och välskött 1,5-plansvilla byggd 2005 med generös tomt. Här bor man i stort sett granne med Allerums golfbana bara en järntrea bort. Trädgården som är häckomgärdad har perfekta grönytor för barnen, en pool samt uteplats för sköna grillkvällar i det fria. Under kvällen och vid svala samt kanske lite regniga dagar är det rymliga uterummet guld värt. Allt som allt, en ombonad familjevilla med genomtänkt och generös planlösning samt en trädgård att njuta av i ett mycket attraktivt och lugnt område där man bor på en återvändsgata nära en lekplats.

Allerum och Hjälmshult ligger precis nordöst om Helsingborg. Lugnt beläget men ändå så pass nära att det finns cykelväg direkt till närmsta grannområdet Mariastaden. Buss 224 tar dig till Helsingborg eller Höganäs. I byn Allerum finns både förskola och skola samt en aktiv idrottsförening med såväl senior som ungdomsverksamhet. Utöver det finns också välrenommerade Allerums Golfbana i närområdet samt ryttarförening och byalag.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333

Typ
Friliggande villa
Pris
5 195 000 kr som utgångspris
Boarea
205 kvm
Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
840 kvm
Område
Allerum
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

Entrévåning:
Hela våningsplanet har vattenburen golvvärme vilket ger en mycket behaglig boendemiljö. Entrén är generös med gott om plats för avhängning. På golvet ligger ett mörkgrått klinkergolv som sedan övergår till ekparkett. Direkt vid entrén bjuds det på ett rymligt badrum som innehåller både dusch samt bubbelbadkar. Det är helkaklat i behaglig färgsättning och ett fönster ger naturligt ljus och vädringsmöjlighet. Infällda spotlights i takpanelen. Tillbaka och åt höger ifrån entrén finns köket som har vit skåpsinredning och en maskinpark innehållandes; spis samt fläkt, mikro, kyl & frys från 2005 samt diskmaskin från 2017. Man har satt in en smart köksö som även fungerar som matbord för enklarare sittningar och en snabb frukost. Ett kök som verkligen inbjuder till gemensam matlagning. Vardagsrummet har en fantastisk rymd med öppet upp till nock och här får man plats med stora bjudningar och en rejäl soffhörna utan problem. Ett rum som gjort för umgänge och här kan man gå "all-in" med en gigantisk gran till jul. Från vardagsrummet har man tillgång till ett underbart uterum om ca 24 kvm som förläger säsongen avsevärt. En perfekt plats de kyliga sommarkvällarna och när man önskar skydd från väder och vind. Skjutbara glaspartier öppnar upp till trädgården och uteplatsen utanför. Tillbaka in så finns det tre sovrum och där föräldrasovrummet ligger för sig själv samt med tillgång till en rymlig klädkammare. De två andra ligger i varsin sida på husets norra gavel och de har laminatgolv. Tvättstugan är strategiskt placerat närmst carporten och fungerar även som en vardagsingång. Det är praktiskt utrustat med klinkergolv och kaklade väggar, bra bänkyta och tvättho samt med tvättmaskin -19 och torktumlare -21. Vid de två sovrum finns ännu ett duschrum som är helkaklat. Här pryds golvet av blått mosaikkakel och väggarna av vitt kakel. Svängbara duschväggar, handukstork, kommod, spegelskåp, wc och ett fönster även här.

Ovanvåning:
Detta våningsplan inreddes 2008 och har en möblerbar hall med takfönster. I vardera gavel på huset finns de två sovrummen. Båda rummen är rymliga och i dessa samt i passagen ligger bokparkett. En gäst-wc finns och den renoverades nu 2024.

Trädgård:
Lättskött stenbelagd framsida med lite plantering. Stödmur i sten mot gata. Häckomgärdad trädgård med stor gräsmatta vilket ger gott om plats för de som vill utveckla den mer efter önskemål eller som en perfekt yta för lek och skoj. Stenlagd uteplats närst uterummet och andra sidan uterummet finns stenläggning och grönska. Poolen som är ca 4 m i diameter och 1,4 m djup är ett härligt inslag varma sommardagar. Det är en liner på en plåtvägg och värms upp med värmepump. Filter och pump finns i förrådet.Som sig bör är där ett trädäck runt poolen för solstolar och skönt häng.

Bra att veta

Boarean på 205 kvm är enligt uppgift från säljaren. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse bör därför vidta en uppmätning. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen är 137 kvm BOA vilket baserar sig på entrévåningen. Ovanvåningen inreddes 2008 och resterande yta tillkom.

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande. Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Silvermyntet 3
Adress
Rydsbogatan 18
Område
Allerum
Kommun
Helsingborg
Pris
5 195 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 5 sovrum
Boarea
205 kvm / Areauppgifter enligt säljaren Areauppgifter enligt taxeringsinformationen är 137 kvm BOA vilket baserar sig på entrévåningen.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2005
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Takpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump IVT Twin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Renovering
2005 Driftsättning av braskamin.
2007 Pool från J&F Fritid grävdes ned.
2008 inreddes ovanvåningen till boyta.
2010 byggdes uterummet som är från Willab Garden. Vår/höst uterum med frigolit under trädäcket.
2022 lackerades köksluckorna och ovanvåningen målades.
2024 renoverades wc på ovanvåningen med ny wc-stol och våtrumsmatta.
Övriga byggnader
Uterum om ca 24 kvm. Carport samt isolerat förråd.
Övrigt
Centraldammsugare: Två uttag på ovanvåning, två uttag på entrévåning samt sockeluttag i köket.

Tomten

840 kvm.

Bilplats

Carport med uppfart och plats för tre bilar. Elbilsladdare är monterad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
30 600 kr
Vatten/avlopp
5 700 kr
Renhållning
3 800 kr
Summa
40 100 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Posten el inkluderar även uppvärmningen. Beakta att driftskostnaden skiljer sig åt efter familjesammansättning, förbrukningsvanor, kvalité på maskinell utrustning samt abonnemangsform. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-01-18)
Prestanda
63 kWh/m2/år
Primärtenergital
123 kWh/m2/år
Energiklass
E

El

Elbolag:
Öresundskraft
Elleverantör:
Göterborgs Energi
Elförbrukning:
17750 kWh/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Uterum om ca 24 kvm. Carport samt isolerat förråd.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 803 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2005
Byggnadsvärde
2 035 000 kr
Markvärde
768 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 4 st pantbrev om 2 740 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2004-04-28)
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Ry GA:1

Om området

Allerum och Hjälmshult ligger precis nordöst om Helsingborg. Lugnt beläget men ändå så pass nära att det finns cykelväg direkt till närmsta grannområdet Mariastaden. Buss 224 tar dig till Helsingborg eller Höganäs. I byn Allerum finns både förskola och skola samt en aktiv idrottsförening med såväl senior som ungdomsverksamhet. Utöver det finns också välrenommerade Allerums Golfbana i närområdet samt ryttarförening och byalag.

Intresseanmälan