Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Ormvråksgatan 49

Mariastaden

7 rok
189 kvm
5 995 000 kr
Alla bilder

Modernt Townhouse!

Äntligen bjuds det på ett rymligt och perfekt beläget radhus med soligt västerläge och hela 7 rum, takterrass samt vidbyggt garage. Dessutom optimalt boende för er som önskar en lättskött tomt med tillgång till en grön allmänning direkt i tomtgräns som barnen kan leka på. Ormvråksgatans norra del är lugn och barnvänlig med flertalet lekplatser och grönområden i närområdet, förskolan Maria Ro runt hörnet och trevliga promenadstråk till t.ex Pilshultsskogen samt Gamla Kungshults hästhagar. En underbar plats att växa upp och bo på - för alla åldrar.

Huset i sig är välbyggt med betongbjälklag samt en fantastisk planlösning där entréplanet är socialt via ett generöst kök, ett ljust vardagsrum med utgång till altan och trädgård samt en helkaklad dusch. Dessutom nås garaget från hallen och därmed fungerar det perfekt som grovingång samt förvaring. Våning 2 är det privata planet med flera bra sovrum. En smart sak arkitekten tänkt på är att tvättstugan finns på detta plan där alla kläder finns och dessutom ett snyggt badrum. Våning 3 har många användningsområden då det är ett stort ateljérum från vilket man når den perfekt belägna takterrassen. Här kan man sola från förmiddag till solnedgång och njuta av trivsam utsikt.

Sammantaget ett otroligt trivsamt boende i lugnt och familjevänligt område!

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
5 995 000 kr
Boarea /biarea
189/27 kvm
Antal rum
7 rum, varav 5–6 sovrum
Tomtarea
305 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Sön 4 Juni
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Plan 1
Planritning Plan 2
Planritning Plan 3

Rumsbeskrivning

Parkera bekvämt på bostadens stensatta uppfart, där billaddare finns, eller rulla vidare in i garaget. Redan vid första klivet in i bostaden får man en inbjudande känsla med en vy som sträcker sig mot allrummet samt vidare ut i trädgården. Förvaring bjuds det på via skjutdörrsgarderob. Till höger kommer vi till det stilrena köket som går i sobert vitt med rostfri maskinpark. Köket är mycket praktiskt disponerat med gott om skåpsutrymme samt ett Harry Potter-förråd där elcentral och fiber inkommer. Matplatsen bjuder upp till bords för upp till 6 personer. Allrummet är luftigt och känslan är att utrymmet nästan fortsätter vidare ut och blir ett med den fina uteplatsen och trädgårdsdelen utanför tack vare de stora fönstren. Trädgården ligger i perfekt söder/västerläge med sol från tidig förmiddag och fram till långt in på sen kväll. I trädgården finns det även två praktiska förråd. Innan vi går upp tittar vi in i det helkaklade duschrummet samt det vidbyggda garaget som man når direkt från hallen. Vill man inte köra in bilen är det perfekt för ett pingisbord, hemmagym eller vad man nu önskar.

Mellanplanet är inrett med 4-5 bra sovrum, hall med inbyggd garderob samt klädkammare, en praktisk tvättstuga samt ett stort helkaklat badrum. Sovrummen är i varierande storlek men mer än väl till ytan. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Badrummet är rymligt, utrustat med badkar och med fönster för ljusinsläpp samt vädring.

Högst upp på plan 3 möts vi av ett fantastiskt rum som badar i ljus. Här kan man ha ett mysigt tv-rum men varför inte unna sig vardagslyx med ett läckert sovrum här istället. Användningsområdena är flera. Här liksom i resten av huset ligger det ekparkettgolv. Stiger vi ut på den västervända terrassen har man magisk utsikt över området och här kan solen avnjutas till nedgången på kvällen. Terrassen är en lugn oas där man kan njuta av ända till solnedgången. Eller den ultimata platsen för nyårsafton med hela stans fyrverkerier som skådespel.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Dillen 67
Adress
Ormvråksgatan 49
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
5 995 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rok, varav 5–6 sovrum
Boarea/biarea
189/27 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen samt enligt uppgift från säljare

Byggnad

Byggnadstyp
3-plans radhus med takterrass
Byggnadsår
2009
Fasad
Puts & trä
Stomme
Betong & trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Plåt
Tak
Takpannor & papp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft FTX
Renovering
2022 Monterades billaddare
2020 Byttes diskmaskin, ugn samt mikro ut och parketten slipades.
Övriga byggnader
Två fristående förråd på tomten.

Tomten

305 kvm. Häckomgärdad trädgårdstomt samt med altan/trädäck.

Uteplats

Stensatt uteplats på entrésidan. Trädäck på trädgårdssidan samt takterrass.

Bilplats

Stensatt biluppställningsplats med billaddare samt garage.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber via Telia. Bredband: Fiber via Telia.

Driftkostnader

Uppvärmning
13 448 kr
Hushållsel
11 816 kr
Vatten/avlopp
4 920 kr
Väg/samfällighetsavgift
4 596 kr
Renhållning
6 316 kr
Summa
41 096 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Områdesskötsel ingår i samfällighetsavgiften. Försäkring och fastighetsskatt tillkommer.

Energideklaration

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Två fristående förråd på tomten.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 951 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2009
Byggnadsvärde
2 886 000 kr
Markvärde
1 065 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 4 st pantbrev om 4 075 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Dillen GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan