Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Birkagatan 111

Ramlösagården

7 rok
170 kvm
5 500 000 kr
Alla bilder
Pre sale

Klockren familjevilla i riktigt fint skick!

Nu har vi nöjet att erbjuda er ett av områdets finaste hus beläget på lugn återvändsgata. Taket är omlagt, syllar och fönster bytta, köket och badrummen är renoverade samt fiber är indraget. Med andra ord ett hus att bara flytta rakt in i. 1968 uppfördes detta läckra 1,5-planshus med stor tomt i perfekt sydvästläge. Trädgården är väldigt privat, insynsskyddad och lättskött. Här finns möjlighet till stora sällskapsbjudningar i det rymliga vardagsrummet eller på trädäcket under sommartid. Bilen ställer man antingen på uppfarten eller i carporten varifrån man når grovköket. Sammantaget är detta ett hus för både den stora och den lilla familjen, som vill bo i ett läckert hus med generösa ytor samt i ett barnvänligt område med närhet till allt. Läs mer om gjorda renoveringar under fliken Interiör.

På Ramlösagården bor man i ett barnvänligt och lugnt område med närhet till skolor, lekplatser, grönområden och närservice. I området finns ett rikt och aktivt föreningsliv med möjligheter att aktivera hela familjen. Man har promenadavstånd till padelhall, gym samt löpspåren i Ramlösaparken / Jordbodalen ligger bara en kort bit bort. Man bor även med bra kommunikationsmöjligheter med buss in till Helsingborgs centrum och för bilpendlaren når du E4/E6 på ett par minuter.

Typ
Friliggande villa
Pris
5 500 000 kr som utgångspris
Boarea
170 kvm
Antal rum
7 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
763 kvm
Område
Ramlösagården
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrevåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

Entrévåning:
In genom ytterdörren så står vi i den rymliga, fräscha och praktiska entrén. Snyggt klinkergolv som sedermera övergår till ett gråoljat enstavigt plankgolv. I hallen finns förvaring bakom skjutdörrsgarderob samt plats för avhängning. Ett par steg in nås det generösa allrummet med naturliga platser för matsalsmöbler och soffgrupp. Hela fyra fönster samt en altandörr ger rikligt med ljusinsläpp och trevlig kontakt med trädgården. Från altandörren nås trädäcket och som solskydd finns markis. Köket är i semiöppen lösning mot allrummet med mycket skåpsförvaring och trevliga lösningar som exempelvis en platsbyggd bänk med förvaring vid ett av fönsterna. Köket som är från Kvik är stilrent i vitt med kompositbänkskiva och glasmosaik som stänkskydd. Samtliga vitvaror är från 2014 när köket sattes in och det ligger klinker vid arbetsdelen och det finns infällda spotlights i taket. Från köket nås grovköket med tvättmaskin och torktumlare samt skåpsförvaring. Läckert klinkergolv med vattenburen golvvärme. Tillbaka och vidare i innerhallen finns duschrummet som är helkaklat med vita väggar och mönstrat klinkergolv som snygg kontrast. Fönster ger ljusinsläpp och vädringsmöjlighet. Snygg grå komod med ramad spegel över vasken, duschplats med glasad skiljevägg, vägghängd wc samt handdukstork bjuds det också på. Det finns två sovrum varav det största har god förvaring via skjutdörrsgarderob.

Ovanvåning:
Upp för den vitmålade trappan nås ett rymligt allrum till. Här liksom i sovrummen ligger trestavigt parkettgolv. Tre takfönster ger gott om ljus och från rummet nås; alla tre sovrum, en klädkammare samt ett läckert helkaklat badrum. Två sovrum är i samma storlek och belägna på husets östra sida och ett större sovrum finns på husets västra sida. Utanför det större sovrummet finns en stor klädkammare. Badrummet är helkaklat och här bjuds det på snygg ljus komod med rund ramad spegel över, vägghängd wc, handdukstork, öppningsbart takfönster samt hörnbadkar. Snygga detaljer med inbyggda hyllplan i väggen som klätts i mosaik likt vid wc´t och handdukstorken.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Ambrosius 14
Adress
Birkagatan 111
Område
Ramlösagården
Kommun
Helsingborg
Pris
5 500 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rok, varav 5 sovrum
Boarea
170 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1968
Fasad
Tegel & trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Tak
Takpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft FTX
Renovering
2011: Renovering av ovanvåning samt badrum.
2012: De sista fönsterna byttes ut. Övriga fönster byttes ut 2000.
2014: Renovering av entrévåning. Syllbyte samt riskkonstruktionen med isolering ovan betong gjordes om med platonmatta och ny isolering. Nytt kök från Kvik. Fjärrvärmeväxlare bytt.
2016: Badrumsrenovering entrévåning.
2017: Renovering tvättstuga. Cykelförråd byggdes.
2018: Omläggning av tak. Nytt trädäck om ca 50kvm byggdes samt även en friggebod.
Övriga byggnader
Vidbyggd carport, friggebod, cykelförråd.

Tomten

763 kvm. Häckomgärdad trädgårdstomt.

Uteplats

Stort trädäck om ca 50kvm.

Bilplats

Carport och biluppställningsplats.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber via stadsnätet.

Driftkostnader

Uppvärmning
15 639 kr
Hushållsel
20 342 kr
Vatten/avlopp
4 300 kr
Renhållning
7 703 kr
Summa
47 984 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Säljarens driftkostnad per månad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, abonnemangsform, ålder på vitvaror samt vanor. Försäkring och fastighetsskatt tillkommer.

Energideklaration

El

Elbolag:
Elförbrukning:
8000 kWh/år

Försäkring

Trygg Hansa. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Vidbyggd carport, friggebod, cykelförråd.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 757 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1968
Byggnadsvärde
2 453 000 kr
Markvärde
1 304 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 5 st pantbrev om 2 711 375 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Ramlösa GA:1 ändamål: Radio- TV och/eller tele

Om området

På Ramlösagården bor man i ett barnvänligt och lugnt område med närhet till skolor, lekplatser, grönområden och närservice. I området finns ett rikt och aktivt föreningsliv med möjligheter att aktivera hela familjen. Man har promenadavstånd till padelhall, gym samt löpspåren i Ramlösaparken / Jordbodalen ligger bara en kort bit bort. Man bor även med bra kommunikationsmöjligheter med buss in till Helsingborgs centrum och för bilpendlaren når du E4/E6 på ett par minuter.

Intresseanmälan