Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Mariehällsvägen 8B

Mariastaden

6 rok
160 kvm
4 650 000 kr
Alla bilder

Betongkärlek!

Välkommen till detta välbyggda radhus med betongstomme. Här har man alla förutsättningar för att trivas och bara ha det bra utan några åtaganden. Trädgården bjuder på ljuvliga sommarkvällar med grillning på trädäcket samt plats för lek. Bilarna parkerar man på de två p-platserna varav en är en carportsplats. Från bilplatserna är det ingång via trädgårdssidan till fastigheten och huset. Entréplan bjuder på ett stilrent kök från Myresjökök, ett generöst grovkök med tvättavdelning, ett helkaklat fräscht duschrum samt två sällskapsrum. Upp för trappan kommer vi till tre luftiga sovrum, ett allrum samt ett stort badrum med både badkar och dusch. Allt som allt ett mycket välbyggt hus i bra skick med lättskött trädgård! Välkommen att boka visning!

Här bor du i en lugn och uppvuxen miljö med närhet till mängder av promenadstråk, motionsslingor, skolor, vårdcentral, affär, restauranger och gym. Mycket bra kommunikationer ner till City via buss och Maria Stations tågstation.

Då jag, ansvarig mäklare Roger Billsten, själv bor i Mariastaden sedan 2006, och jag har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
4 650 000 kr som utgångspris
Boarea
160 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
269 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Ëntrevåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

Det finns huvudingång både via trädgården samt via Mariehällsvägen. Bara att välja. Går man in via Mariehällsvägen välkomnas man in i en klinkerbelagd entré som sen övergår till ekparketten som återfinns genom hela huset. Man får en härlig vy i hallens förlängning vidare till den glasade altandörren och trädgården. Direkt till vänster finns en riktigt bra och rymlig tvättstuga med klinkergolv innehållandes; tvättmaskin, torktumlare, skåp och gott om arbetsyta. Till höger vid entrén finns det stilrena Myresjököket som går i vitt med svart granitskiva. Rostfri maskinpark från Siemens med kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, spishäll, diskmaskin och fläkt. Generös matplats vid fönsterna. Vidare kommer vi till ett av entréplanets två rum som idag används som vardagsrum respektive matsal. Här kan man ha stora bjudningar och närheten till köket är praktisk samtidigt som man kan avnjuta trädgårdsvyn via de stora fönsterpartierna. Det andra rummet, som med fördel kan delas av till sovrum, är idag en matsal. Från altandörren nås den staketomgärdade trädgården med stort trädäck samt gräsmatta vid förrådet men närmst huset är det stensatt. Innan vi går upp tittar vi in i duschrummet som även det är stilrent och i sobra kulörer grått/vitt. På hela entréplanet finns golvvärme.

Upp för trappan kommer vi till fyra rum samt ett stort badrum. Idag är planlösningen fördelad på ett allrum och tre sovrum. Sovrummen är i snarlik storlek och det finns en generös klädkammare mellan sovrum och badrum. Den rejäla takhöjden möjliggör för spännande möblering. De lösa garderoberna ingår ej.
Badrummet på ovanvåningen är helkaklat och innehåller både badkar och duschhörna. Vardagslyx och väldigt praktiskt. Ett fönster även här.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Koriandern 5
Adress
Mariehällsvägen 8B
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
4 650 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 3–4 sovrum
Boarea
160 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plan
Byggnadsår
2009
Fasad
Puts & Trä
Stomme
Betong
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Plåt
Tak
Papp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Renovering
Mossbekämpning tak 2018 och 2022. Målning och tapetsering 2017-2022.
Övriga byggnader
Förråd på tomten och carport

Tomten

269 kvm. Staketomgärdad tomt med gräsmatta och trädäck.

Bilplats

Carportsplats samt p-plats till bostaden finns på fastigheten.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
13 540 kr
Hushållsel
11 634 kr
Vatten/avlopp
3 650 kr
Väg/samfällighetsavgift
3 470 kr
Renhållning
6 851 kr
Summa
39 145 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Områdesskötsel ingår i samfällighetsavgiften. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Status
Beställd
Primärtenergital
83 kWh/m2/år
Energiklass
C

El

Elbolag:
Öresundskraft
Elförbrukning:
5567 kWh/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Förråd på tomten och carport

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 557 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2009
Byggnadsvärde
2 486 000 kr
Markvärde
1 071 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 3 548 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Dillen GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan