Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Petersgatan 2

Höganäs Övre

4 rok
115 kvm
3 495 000 kr
Alla bilder

Utbyggt Höganäshus med otrolig charm och en trädgård att längta till!

I Höganäs gamla delar, uppe på övre, hittar vi denna utbyggda och omgjorda fastighet med anor från början av förra seklet. Under senare år har flera kostsamma renoveringar utförts på fastigheten men sedan nuvarande ägare tog över huset har otaliga timmar lagts för att restaurera villan och försökt återskapa den känslan fastigheten en gång haft. Tidstypiska detaljer har tagits fram och villan har äntligen fått tillbaka sin genuina charm från ursprungsåret. För att nämna några av de kostsamma renoveringarna så har tak bytts ut, takstolar renoverats/bytts ut, hela fastigheten har fogats om, plåtarbeten har utförts, nytt garage har byggts, uppfarten har renoverats, fönster har målats, en ny del till värmesystemet har bytts ut, uppfräschning av kök samt en totalrenovering av ovanvåningen har gjorts.

Även trädgården saknade den där hemtrevliga känslan. Det tog säljarna tag i! Bakom den nyuppförda uppfarten gömmer sig en oas många drömmer om. Husets trädgårdsbaksida är idag som ett extra vardagsrum man aldrig vill lämna under sommarhalvåret. Här finner vi ett nytt trädäck i olika nivåer, en härlig uteplats under pergolan, en spaavdelning med en värmande jacuzzi och det bästa av allt; uteköket med en platsbyggd stenugn som gräddar den drömmigaste pizzan du kan tänka dig. Utöver alla dessa egenskaper finner vi en alldeles lagom gräsmatta för barnens lek.

Väl inne möts vi direkt av tidstypiska detaljer i form av breda lister, profiler på vägg, den gamla trätrappan, takrosetter, taklister och mycket mer. Nedre plan består av ett renoverat kök från 2015 som man lät uppdatera senaste året med ny färg på luckorna, insättning av köksön och byte av vissa vitvaror men den största förändringen här är främst den ljuvliga väggen klädd i akustikpanel. Bakom dessa finner vi förvaring som äldre hus ofta saknar. Vardagsrummet, som ligger i anslutning till köket, är stort nog för både soffa och matbord. Vidare finner vi ett stort fräsch badrum, renoverat 2016, med bra tvättavdelning samt utgång till bostadens trädgårdsbaksida.

Övre plan är lika sött som ett dockhus. Här har en takresning gjorts som ger ett luftigare och mer rejält intryck än ett klassiskt Höganäshus. Här finner vi tre fantastiska sovrum, alla med anor från förr. Brädgolv, högt i tak, bjälkar, breda lister och en allmänt ljuvlig känsla. Nuvarande ägare har gjort om planlösningen för att lösa förvaringsfrågan. Önskar man istället tre "fristående" sovrum finns där goda möjligheter till detta, se den alternativa planlösningen.

Husets källare rymmer bra plats till förvaring med ca 175 cm ståhöjd.

Sammanfattningsvis ett mycket fint familjeboende i väldigt trevliga kvarter med en fantastisk lekplats precis utanför dörren. Ytorna är bra disponerade och utemiljön är något man måste uppleva på plats. Varmt välkomna att boka in er på visning med oss på 3etage.

Typ
Friliggande villa
Pris
3 495 000 kr eller högstbjudande
Boarea /biarea
115/36 kvm
Antal rum
4 rum, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
379 kvm
Område
Höganäs Övre
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Alexander Persson
Assisterande mäklare
alexander@3etage.se 0735-179331
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se
Planritning Entréplan
Planritning Ovanplan
Planritning Alternativ planlösning ovanplan

Entré

Entréplan nås genom dubbla entréer. Husets första entré har nyligen, utomhus, renoverats och putsats upp. Båda entréerna erbjuder god förvaring och avhängning för familjens alla ytterkläder. Vacker klinker med en Marrakech-inspirerande look på golv, mintgröna väggar och vackra detaljer.

Kök

Trevligt kök i lantlig stil med profilerade svarta luckor, svart granitbänkskiva och klassiskt vitt kakel mot vägg. Nuvarande ägare uppdaterade köket så sent som i år, man byggde då en stor förvaringsvägg i akustikpanel som rymmer allt och lite till. I denna vägg fällde man även in två kyl/frys samt en trevlig köksö för öppen förvaring. Maskinparken består av kyl/frys, ugn, mikro, diskmaskin, induktionshäll samt fläkt. Trevlig halvöppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Infällda spotlights i tak, putsade väggar och snygg vitborstad ek på golv. Stommar renoverades 2015 då även el, avlopp och vatten byttes.

Vardagsrum/Matplats

Här har man låtit öppna upp genom att ta ner flertalet väggar för att skapa en öppen och social planlösning. Trevliga fönsterpartier ger fint ljus. Samtliga ytskikt har renoverats genom åren. 2015 lade man in golvet, putsade väggarna och fällde in spotlights. I år har man målat om samtliga väggar.

Badrum

Stort och härligt badrum som låtits byggas ut och renoverats 2016. Bekväm vattenburen golvvärme, klinker från svenska kakel och shipla-panel på väggar. En tvättavdelning har nyligen byggts till för att underlätta vardagen med småbarn. Badrummet är utrustat med badkar, duschhörna, kommod, toalett, tvättmaskin, torktumlare samt två stora fönster som ger gott om ljusinsläpp.

Ovanvåning

Välkomna upp!
Här uppe har samtliga rum renoverats och fått nya fina ytskikt.

Sovrum 1, 2 och 3

Alla tre sovrum är inrett i samma stil, dvs med vitmålade brädgolv, högt i tak, delvis synliga bjälkar, putsade väggar och breda lister. Master bedroom sticker ut något då man i fjol gjorde om planlösningen och byggde till en klädkammare till rummet. De övriga två rummen är ljusa, trevligt inredda varpå man i det ena rummet tog fram husets vackra tegel på en av väggarna. Otroligt vackert!

Källare

Genom trädgården nås källaren där man låtit renovera nedgången med bl.a. nya plåtarbeten och murad trapp. Källaren är av förvaringstyp och passar perfekt för ändamålet med 170-180 cm i ståhöjd. En del av källarens rum har man fräschat upp genom att ha målat vissa väggar.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Resedan 2
Adress
Petersgatan 2
Område
Höganäs Övre
Kommun
Höganäs
Pris
3 495 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rok, varav 2–3 sovrum
Boarea/biarea
115/36 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel, källare & krypgrund
Byggnadsår
1929 (Värdeår 1929, huset uppfördes tidigare)
Fasad
Tegel/Putsad tegel
Stomme
Tegel
Fönster
2- och 3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Tegel
Tak
Shingel (papp)
Grund
Källare
Uppvärmning
Luft/Vatten
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag/Mekanisk frånluft
Renovering
Viktiga årtal som kan vara bra att känna till om fastigheten:
2023:
- Ny del till värmepumpen samt service gjord.
- Omfogning av fastighetens fasad.
2022:
- Garage uppförs
- Nytt tak, inkluderat nya takstolar samt tilläggsisolering
- Uppfart renoveras med ny stenläggning m.m.
- Ommålning av köksluckor och allmänt uppfräschning av kök.
- Fönster på entréplan målas
2021:
- Renovering ovanplan
- Trädäck byggs
- Utekök/vedugn byggs
- Golv i första entrén byts ut
- Ny kyl/frys x 2
- Ny torktumlare
2016:
- Badrum renoveras
2015:
- Kök renoveras
- Golv i vardagsrum/kök läggs
- Utbyggnad och tak renoveras upp
2005:
- Värmepanna

Tomten

379 kvm.

Bilplats

Uppfart plats för två bilar samt garage.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
25 200 kr
Vatten/avlopp
7 400 kr
Renhållning
3 200 kr
Försäkring
5 000 kr
Summa
40 800 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. Fastighetens beräknade årsförbrukning är 16 438 kWh.

Energideklaration

Status
Utförd
Primärtenergital
185 kWh/m2/år
Energiklass
F

El

Elbolag:
Höganäs Energi

Försäkring

Trygg Hansa. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 047 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
1 507 000 kr
Markvärde
540 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 11 st pantbrev om 3 065 219 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning

Intresseanmälan