Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Assarinas väg 8

Jonstorp

5 rok
143 kvm
5 795 000 kr
Alla bilder

Enplansvilla i Jonstorp med en sagolik trädgård!

Det finns många superlativ som kan beskriva detta fantastiska enplanshus, ett av de är wow! Fastigheten uppfördes av nuvarande ägare för ca 15 år sedan. Givetvis har familjen levt i sitt hus som vilken annan barnfamilj som helst, men det underhåll fastigheten har fått genom åren, trots småbarn i huset, är något man sällan skådar. En dröm för en ny kommande ägare helt enkelt!

Trädgården är något av det vackraste och mest ambitiösa jag någonsin sett. Så välgenomtänkt, så vacker och så minimalistisk, precis som huset själv. Strama och hårda linjer från betong mjukas upp med trädetaljer och växtlighet i såväl lila som gröna nyanser. Uteplatserna är många. Här väljer du själv om du känner för att slå dig ned i det ljuvliga växthuset, runt elden under bar himmel eller den öppna uteplatsen med glastak. Vad saknas? Tänker du pool? Självklart finner vi även det i denna sagolika trädgård. En unik modell, likt en oval jacuzzi, som värms upp till den grad man själv behagar.

Huset i sig genomsyras av en ljus och luftig känsla tack vare de många fönster som vetter i sydväst såväl som det genomgående ljusinsläppet från fram till baksida. De öppna sociala ytorna är centralt placerade i huset med en öppen spis som pricken över i:et i vardagsrummet. Husets två sovrum är placerade i vars sin ende med var sitt badrum i antingen direkt anslutning eller precis utanför. Ett av sovrummen har tidigare varit två mindre sovrum, så är din familj i behov av fler sovrum går detta givetvis att lösa (se alternativ planlösning). Köket är stort med flera nya vitvaror och erbjuder en riktigt härlig matplats i ett burspråksliknande fönster som vetter mot husets framsida. Grovkök/tvättstuga för skitiga barn är bra placerat med egen ingång i nära anslutning till bostadens gäst-entré eller så nås detta omtyckta rum från husets baksida.

Den stenlagda uppfarten är väl tilltagen och ger plats för flertalet bilar och möjliggör övrig uppställning. Ett varmbonat garage med extremt god förvaring, vind, varm- och kallvatten finner vi även det.

Här är din chans att nu få förvärva ett av områdets mest omhändertagna hus med många fina kvaliteter. Varmt välkommen att boka en tid för visning med oss på 3etage!

Typ
Friliggande villa
Pris
5 795 000 kr eller enligt ök
Boarea
143 kvm
Antal rum
5 rum, varav 2–4 sovrum
Tomtarea
761 kvm
Område
Jonstorp
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Sön 4 Juni kl 14:00 - 14:45
Tidsbokning görs till Hannah Kjell på 0735179336 eller hannah@3etage.se
Sön 11 Juni kl 11:30 - 12:15
Tidsbokning görs till Hannah Kjell på 0735179336 eller hannah@3etage.se

Budgivning

Bud finns. Kontakta ansvarig mäklare.

Planritning

Entré

Luftig, välkomnande entré med dold avhängning genom en skjutgarderob till höger. På golvet vilar ett svart klinker som även är genomgående i alla sociala ytor i huset. Vattenburen golvvärme är även det genomgående i hela huset vilket skapar ett cleant och rent intryck och gör möbleringen i samtliga rum betydligt mycket enklare.

Master bedroom en suite-badrum

Sovrum i alldeles lagom storlek med plats för en stor dubbelsäng. Moderna fönstersättningar i olika utformningar ger ett unikt intryck. God förvaring genom en stor skjutgarderob och ett alldeles eget badrum med dusch. Ekparkett på golv samt vitmålade väggar. Badrummet är helkaklat i tidlösa kulörer, dvs i svart, vitt och grått medans inredningen i ek mjukar upp känslan här inne.

Kök med matplats

Bostadens kök är centralt placerat i huset så här behöver kocken aldrig känna sig ensam! Köket kommer från kvalitetsmärket Vedum och är än idag i ett väldigt gott skick. Köket är inrett med vita högblanka skåpsluckor en svart slitstark granitbänkskiva samt ljusgrå mosaik på vägg. Klassiskt och snyggt! Maskinparken är komplett och består av kyl, frys, induktionshäll, fläkt, diskmaskin och mikro. En smart funktion är den gömda "dammsugaren" inbyggd i sockeln, perfekt för smulorna från frukosten ;)
Intill det stora fönsterpartiet mot framsidan, finner vi en härlig matplats som rymmer upp till 10 personer.

Vardagsrum

I husets vinkel ligger det rymliga vardagsrummet med förhöjt takliv. Ett väl tilltaget rum med flera olika fönstersättningar som ger ett ljusinsläpp från tre olika väderstreck. Den värmande kaminen är inte bara trevlig att titta på, den ger även en fantastisk värme till hela huset under vinterhalvåret. Från rummet har du en härlig kontakt med husets ljuvliga trädgårdsbaksida som man även når genom ett stort skjutparti.

Allrum

Bakom en av kökets väggar finner vi ytterligare ett allrum. Idag används rummet delvis som kontor, läshörna eller till avkoppling. Detta är givetvis ett rum som kan göras om till ännu ett sovrum om man som familj är i behov av detta. Stora trevliga fönster med utsikt över trädgårdsbaksidan. Utgång genom en helglasad altandörr. Ljusgråa väggar samt svart klinker på golv.

Badrum

Husets stora badrum finner vi i anslutning till det andra allrummet och köket. Ett helkaklat, välutrustat sådant som erbjuder både en duschhörna och ett större badkar. Precis som i husets andra badrum är även detta inrett i klassiska kulörer och inredningen är i ek. Rummets tre kvadratiska fönster ger inte bara ett härligt ljusinsläpp utan det ger även en unik känsla.

Sovrum

Ett stort sovrum som en gång i tiden varit två. Ett lyxigt barnrum med fönster i tre olika väderstreck som rymmer precis allt en tonårstjej/kille önskar. I detta rum vilar ett stilrent parkettgolv i ek och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.

Tvättstuga/Grovkök/Teknik

Välplanerad tvättstuga utrustad med god förvaring i form av både över- och underskåp samt bänkskiva med vask. Praktisk utgång till husets baksida. Klädkammare och teknik gömmer sig bakom en dörr i detta rum. Väldigt smidigt!

OMRÅDE

Här omgärdas man av förskola, skola (F-9), lekplatser, multiarena, vackra promenadstråk och naturreservat. Jonstorps hamn och havet finner vi på 5 minuters gångavstånd och närlivs bara några minuter bort. Ett uppvuxet och mycket barnvänligt bostadsområde med underbar arkitektur och vackra villor.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Jonstorp 12:29
Adress
Assarinas väg 8
Område
Jonstorp
Kommun
Höganäs
Pris
5 795 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 2–4 sovrum
Boarea
143 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 plans villa
Byggnadsår
2008
Fasad
Puts (sto)
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster, trä
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Jordvärme med återvinning
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
FTX (IVT 495 twin)
Renovering
Säljaren informerar om förbättringar som utförts i fastigheten:

2023:
Ny diskmaskin
2022:
Ny kyl och frys
2021:
Ommålning av kök, allrum, hall
Kontroll av kaminen
2020:
Ommålning av hus/garage med stos egna färg.
Ommålning inv. garage
Ommålning sovrum
Betongplatta i trädgård
2019:
Ombyggnation av stora sovrummet (nytt golv, väggar och spotlights i tak)
Pool installeras/byggs
2017:
Ny tvättmaskin och torktumlare
Ommålning i tvättstuga
Växthus från Willab garden automatisk fönsteröppning
2012:
Glastak ovanför uteplats
2008:
Centraldammsugare
Övriga byggnader
Varmbonat garage om ca 36 kvm. Växthus från Willab garden ca 14,5 kvm. Uteplats med glastak ca 33 kvm.

Tomten

761 kvm. En sagolik trädgård med flera uteplatser i alla tänkbara väderstreck. Här erbjuds allt ifrån ett växthus, en uteplats med glastak, öppna uteplatser under bar himmel samt en fantastisk avsedd plats för vedeldning.

Bilplats

Stenlagd uppfart, plats för 3-5 bilar. Eller i garage, plats för 1 bil.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
23 796 kr
Vatten/avlopp
10 000 kr
Sotning
200 kr
Renhållning
2 750 kr
Försäkring
5 000 kr
Summa
41 746 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. Huset förbrukade 13 988 kWh föregående år. Snittkostnaden för 1 kWh förra året uppgick till 1,7kr vilket denna kalkylen grundar sig på.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-10-25)
Prestanda
46 kWh/m2/år
Primärtenergital
100 kWh/m2/år
Energiklass
D

El

Elbolag:
Höganäs Energi
Elleverantör:
Öresundskraft
Elförbrukning:
13988 kWh/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Varmbonat garage om ca 36 kvm.
Växthus från Willab garden ca 14,5 kvm.
Uteplats med glastak ca 33 kvm.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 873 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2008
Byggnadsvärde
2 217 000 kr
Markvärde
656 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 2 st pantbrev om 3 514 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2008-12-16) Detaljplan (2007-05-31)
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Höganäs Jonstorp GA:5 ändamål: Vägar

Intresseanmälan