Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Pilshultsvägen 5B

Mariastaden

5 rok
146 kvm
6 690 000 kr
Alla bilder

Magiskt läcker enplansvilla!

Välkomna till denna lantligt belägna samt optimalt planerade enplansdröm med ljus och rymd som signum. Här bjuds det på en snyggt anlagd trädgård som man verkligen kan njuta av med flera uteplatser, härlig gräsmatta för barn med spring i benen samt ett avkopplande spabad. Villans placering på tomten möjliggör att man kan följa solen över hela dagen och använda de olika uteplatserna beroende på om man vill mysa i solen eller svalka sig i skuggan. Stenhuset som är byggt 2015 stoltserar med modern arkitektur, stilrena materialval och ett helt underbart sällskapsrum i centrum av huset med kök och vardagsrum i öppen planlösning, samt dessutom öppet hela vägen upp till nock. Förutom den generösa sociala ytan har man hela 4 sovrum där master bedroom både har walk in closet samt badrum "en suite", ytterligare badrum med både bad samt dusch, rymlig tvättstuga samt ett friliggande garage.

Effektiv luft/vattenuppvärmning med golvvärme ger komfortabel innemiljö och solceller på taket samt fri fastighetsskatt i 15 år från byggåret känns bra i plånboken.

Den omkringliggande byggnationen består av skolor, dagis och lekplatser både här och där! Här kryllar av barnfamiljer och området växer varje dag. Mariastaden är idag en stad i staden, med egen tågstation, ICA-butik, gym, restauranger, vårdcentral etc. Man bor med goda pendlingsmöjligheter med direkt närhet till E4:an och E6:an via 111:an, samt även med flera busslinjer och tåg från Maria Station en promenad bort.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
6 690 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
146/28 kvm
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
754 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Direkt när ytterdörren öppnas slås man av den magnifika takhöjden och ljuset som flödar in. De ljusa väggarna och ryggåstaket får en perfekt kontrast via det ljusa enstaviga golvet som återfinns i hela bostaden med golvvärme under. Praktiskt förvaring av ytterkläder döljs bakom spegeldörrar. Vardagsrum och kök är i öppen planlösning så här får både familj, vänner och släkt plats att umgås. Man når uteplatser samt trädgård från två olika håll i rummet beroende på om man vill mya vid spa-avdelningen eller blicka ut över hästhagen. Köket från IKEA är vitt med rostfri maskinpark samt en praktisk köksö som ramar in köket smakfullt. Husets fyra sovrum är uppdelade i två delar, en för vuxna och en för barn eller ungdomar. Strategiskt placerade på varsin sida av vardagsrummet och köket. I föräldradelen har man en generös walk in closet samt ett helkaklat stilrent duschrum vilket känns lyxigt och skönt. Högt i tak även i master bedroom. Barnens rum kan givetvis med fördel även användas som gästrum, hemkontor eller annat då de är i varierande storlek. I denna delen av huset finns ett stort badrum med både badkar samt dusch. Tvättstugan är smart planerad och här ligger klinkergolv samt så är det utrustat med tvättmaskin, torktumlare, vask, bra arbetsytor samt även en klädkammare. Perfekt planlösning med andra ord!

Förbättringar samt info

Solceller monterades 2017 och elcentralen utökades 2018. Under 2020 har man målat hela insidan, bytt bänkskiva och satt in köksö, byggt nytt trädäck och sänkt ner swimspa, nytt staket mot vägen och vid uppfarten. Under 2021 har man rullat ut ny gräsmatta, gjort en gång runt huset, planterat träd och buskar. Under 2023 har man byggt mur vid uppfarten, gjort taktvätt på både hus och garage samt installerat markis mot väst. Ny diskmaskin.

Det finns ventialtion i grunden om man vill installera kamin. För dagvatten ligger en stenkista under garageinfarten.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Molntäcket 2
Adress
Pilshultsvägen 5B
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
6 690 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
146/28 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan
Byggnadsår
2015
Fasad
Puts
Stomme
Leca isoblock
Fönster
2-glas Velfac isoler
Plåtarbete
Aluzink
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Luftvärmepump Alpha Inotec
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Övriga byggnader
Garage

Tomten

754 kvm.

Bilplats

Garage med biluppställningsplats framför

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber är indraget.

Driftkostnader

Hushållsel
30 748 kr
Vatten/avlopp
5 888 kr
Renhållning
2 991 kr
Summa
39 627 kr

Posten "el" inkluderar även uppvärmning. Beakta att driftskostnader varierar beroende på abonnemangsform samt användning. Solceller, 22st, gav överskottsproduktion på 2222kWh för 2023. Försäkring tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2017-03-08)
Prestanda
42 kWh/m2/år
Energiklass
C

El

Elbolag:
Elförbrukning:
13804 kWh/år

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Garage

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 186 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2015
Byggnadsvärde
2 985 000 kr
Markvärde
1 201 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 8 st pantbrev om 4 957 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2009-05-28)
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Molntäcket GA:1

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan