Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Veckogatan 60

Västergård

4 rok
105 kvm
2 200 000 kr
Alla bilder

Trevligt radhus i välskötta Brf Hustomten!

På populära Veckogatan finns nu detta trevliga radhus till försäljning. Genomgående bra standard med effektiv planlösning som innehåller rymligt allrum, stilrent och läckert kök, tre bra sovrum på ovanplan samt duschrum på båda planen. Entrévåningen har trevlig kontakt med den trädäcksbeklädda trädgården som nås via vardagsrummet. Ett praktiskt förråd finns för cyklar, trädgårdsredskap och utemöbler där man faktiskt har direktaccess till sin garageplats via en dörr en halv trappa upp innifrån förrådet. I dagsläget är förrådet inrett som ett mysrum. På husets entréssida är det stenlagt och här kan man sitta och hålla koll på kidsen när de leker utanför på lekplatsen eller bara njuta av en kopp kaffe i solen.

Sammantaget en perfekt bostad för er som önskar ett bekvämt boende med villakänsla. Garage tillhör dessutom bostaden och ingår i månadsavgiften. Området är väldigt omtyckt och välordnat med lugna och familjära grannar.

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
2 200 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
6 712 kr/mån
Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Västergård
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN
Hall: Klinkergolv och målade väggar samt plats för avhängning.
Duschrum: Helkaklat samt utrustat med; wc, dusch med duschvägg från -23, handdukstork, tvättställskommod från -23 med tillhörande överskåp. Fönster för ljusinsläpp samt vädring.
Klk/Tvättstuga: I klädkammaren är det installerat tvättmaskin samt torktumlare från -21. Klinkergolv.
Kök: Läckert kök från Epoq med komplett maskinpark som sattes in -21 där man i samband med det tog ned en del av väggen för att skapa öppen planlösning. Bra matplats vid köksfönster för 4-6 personer. Klinkergolv.
Vardagsrum: Trevligt vardagsrum som vetter mot trädgården. Nytt golv från -21 och ljusmålade väggar. Här får både matplats och soffgrupp plats. Fin trappa upp som slipades och målades -23.

OVANPLAN
Sovrum: Tre bra sovrum i varierande storlek där alla har snygga och enhetliga golv. Bra planerade samt med behagligt ljusinsläpp via fönsterkuporna.
Duschrum: Helkaklat med fönster, wc, tvättställskommod med spegel och rymlig duschplats. Önskar man får man plats med ett badkar.

TRÄDGÅRD:
Placerad i sydostläge och består av ett enda gigantiskt trädäck över hela ytan. Pergola med plasttak, platsbyggda bänkar och markis vid förrådet. Förrådet fick golvvärme samt nytt golv -21. Stensatt och lättskött framsida.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Adress
Veckogatan 60
Område
Västergård
Kommun
Helsingborg
Pris
2 200 000 kr
Månadsavgift
6 712 kr/mån
Inkl garage och sopor. Kabel-TV, fast avg för värme och vatten och bostadsrättstillägg för hemförsäkring tillkommer. Månadsvis faktureras även extra använd el, värme och vatten genom individuell mätning.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
105 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan bostadsrättsradhus
Byggnadsår
1989
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Övriga byggnader
Inrett förråd. Tillhörande garage , ingår i månadsavgiften. I området finns en idrottshall med bastu som går att nyttja mot en årlig avgift på 600 kr. Här kan olika inomhusidrotter med fördel utövas. Festlokal med kök och plats för ca 30 personer kan bokas/hyras om man så önskar. Föreningen har också en tvättstuga som man kan använda mot en avgift på 60 kr per tvättperiod.

Ekonomi

Andel i föreningen
1.12399%
Andel av årsavgift
1.12399%
Nettoskuldsättning
592 983 kr. med Årsredovisning för 2022 som underlag
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
550 kr
Hushållsel
600 kr
Vatten/avlopp
208 kr
Försäkring
185 kr
Summa
1 543 kr

Totalkostnad inkluderat värme, vatten, el. Individuell användning kan göra att driftkostnaderna förändras. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-05)
Primärtenergital
126 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Trädgård i sydostläge med ett gigantiskt trädäck samt uteplats på entrésidan.

Bilplats

Garageplats ingår i månadsavgiften.

TV- och internetanslutning

Bredband: Anslutet till Tele2/ComHem . Obligatorisk kostnad om 115kr/mån.

Förening

Namn
HSB Brf Hustomten i Helsingborg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716438-4328
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Övrigt


Allmänt om föreningen
Boende betalar själv för individuell värme- & vattenförbrukning, 1 garageplats ingår i månadsavgiften. Obligatorisk kostnad om 115 kr för bredband tillkommer på avgiften.

Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Hustomten 1 i vilken man upplåter bostadsrättslägenheter och lokaler. Fastigheten är geografiskt belägen i Helsingborg med adress Veckogatan 1-121 och 2-122. Föreningen har 99 bostadsrättslägenheter samt 3 hyresrättslokaler. HSB handhar föreningens ekonomiska förvaltning. Man höjde avgifterna 2% 2023-01-01 och ytterligare höjning på 2% kom 2024-01-01. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Föreningen har uppdaterat sin underhållsplan under våren 2021.
Utförda renoveringar:
2021- Ventilationsbyte i låghusen
2021 - Köket i föreningslokalen har renoverats
Ventilationsbyte 2-planshusen
Förskolans framsida ny marksten
För de närmsta tio åren planeras följande större underhållsåtgärder utöver löpande underhåll, vvloppsspolning hela området
1 garageplats ingår i månadsavgiften.
Föreningen har 15 parkeringsplatser för gäster.
TV och bredband via Tele2 (tidigare ComHem)
Bland föreningens faciliteter finns även en bra idrottshall med bastu där diverse inomhusidrotter med fördel kan utövas. Festlokal med kök och plats för ca 30 personer kan bokas för den som önskar. Föreningen har även 1 tvättstuga för den som inte vill tvätta i lägenheten. Två gemensamma städdagar per år.
Läs Årsredovisningen för detaljerad information.

Om området

Västergård är en stadsdel i Helsingborg som byggdes under 1990-talet och är beläget i de östra delarna. Området sträcker sig längst Österleden i söder och idrottsplats i norr. Strax norr om bostadsområdet ligger Bruces skog som är en grönskande oas lika stor som 350 fotbollsplaner. Skånetrafiken erbjuder stadsbuss till Helsingborg fyra gånger i timmen under högtrafik. Livsmedelsbutik, spelbutik och Pizzeria ligger i stadsdelen. På Västergårds idrottsplats spelar två välkända Helsingborgslag Eskilsminne IF och Högaborg BK, vilket ligger precis intill Västergård.

Intresseanmälan