Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Mellersta Stenbocksgatan 35A

Olympia

3 rok
103 kvm
2 895 000 kr
Alla bilder

2Etage med dubbla balkonger på Olympia

Med sina dubbla balkonger i bästa solläge, dubbla badrum och möjlighet till parkeringsplats erbjuder etagelägenheten om 103 kvm på Mellersta Stenbocksgatan 35A det mesta av allt, bara 2,5 tr upp. Lägenheten är genomgående ljus med fönster i två väderstreck, smakfulla attribut så som takfönster i snedtak och påkostade materialval som köket på JKE-design.

Lägenhetens entréplan är som gjord för det sociala. Här huserar köket med köksö intill matplats för upp till 8-10 personer, vardagsrummet för spelkvällen eller framför TVn och favoritserien. Balkongen är generös och med fördel för eftermiddagssolen, lugnt belägen mot innergården och med trevlig vy över Slottshöjden ner mot kärnan. Badrummet är helkaklat med golvvärme, vattenburen handdukstork och dusch.
En trappa upp ligger bostadens privata del med dubbla sovrum, klädkammare samt möjlighet till både läs- och kontorshörna. Här finns ytterligare balkong, lika lugnt belägen som på entréplan och en till badrum med tvättmaskin.

Sammantaget en väldigt smakfull lägenhet med färgsättningen i ytskikt och inredning som följer varandra oavsett rum och skapar en härlig atmosfär.

Föreningen har tagit väl hand om sin fastighet och har inga större planerade renoveringar, amorterar årligen på sina lån och har en stabil kassa. Föreningen huserar över 16 parkeringsplatser, en till varje lägenhet som kan övertas vid inflytt. På Olympia bor du nära hela stadens utbud med sport och motion runt hörnet samt närbutiker, restauranger och stadsliv på promenadavstånd.

Välkommen till detta unika boende i en fantastisk lägenhet där du sannerligen bor med livskvalité. En lägenhet som gör sig bäst på plats! Boka din visning med fastighetsmäklare Alexander Larsson och se 2Etage med 3Etage!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 895 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
6 603 kr/mån
Boarea
103 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Olympia
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Planlösning entreplan
Planritning Planlösning ovanvåning

Hall

Hallen är öppen mot bostadens sociala ytor i både kök/matplats samt vardagsrummet. Till golv ligger stora klinkerplattor i grått med golvvärme. Väggarna är vita och i tak sitter spotlights som även är genomgående för lägenheten. I garderob intill och på vägg finns plats för avhängning åt både jackor och skor.

Kök

Det vita köket är från det danska kvalitetsmärket JKE. Arbetsytorna utgörs av en massiv bänkskiva i trä, både under köksskåpen och på köksön med integrerad induktionshäll. Bakom den underlimmade vasken sitter ett sandfärgad mosaik som stänkskydd och ovan spotlights. Ett mycket hemtrevligt kök som är fullt utrustad med ugn i köksön, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl/frys

Med matplatsen intill och balkongen utanför är köket naturligt öppet och ljust. En välkomnande samlingsplats för den stora festen som den lilla bjudningen. Väggen mot lägenhetens trappa är putsad med struktur som skapar karaktär till rummet. Under trappan kan ytterligare förvaring byggas in.

Vardagsrum

Vardagsrummet går i toner av naturen med sitt läckert ljusa golv och sin framtagna tegelvägg som tunt slammats. Här ryms den stora soffan, vitrinskåpet och den stora TVn. Allt för kvällens sällskap skall kunna njuta och umgås efter middagens kulinariska upplevelse.

Badrum

Badrummet är helkaklat med ett mörkare klinker på golv samt fondvägg i duschhörnan och ett vitt kakael på väggar. Förvaring finns det gott om i både kommoden från Hettich med inbyggd lampa och elluttag samt i spegelskåpet ovan. På vägg hänger vattenuppvärmd handukstork och i tak sitter spotlights.

En trappa upp

Gamla vinden inreddes på senare dar. Läckra fondväggen från köket följer trappen upp till bostadens privata avdelning med kontor, sovrum, klädkammare, badrum två och en ytterligare balkong.

Idag används ovanvåningens vardagsrumsdel som läshörna och allmän passage. Ett onekligen ljust, fräscht och trevligt rum med läckra kontraster och mycket naturligt solljus genom dubbla takfönster, balkongen och hemmakontorets stora fönsterparti.

Sovrum 1

En sober grå/grön färg klär väggarna och inger ett lugn i sovrummet. Med stort fönster i öster är ljusinsläppet naturligt men aldrig för starkt, skönhetssömnen är ett faktum. Här ryms den stora sängen med vardera sida ett nattduksbord. Utanför står en garderob.

Sovrum 2/hemmakontor

Fondvägg likt kökets och kontrasterna i passagen utanför, övriga väggar är vita. Industriväggen gör sig onekligen till rätta och ramar stilfullt in rummet. Mot innergården vätter ett fantastiskt fönsterparti med utsikt över takåsar, grönska och kärnan.

Badrum

Ovanvåningens badrum har en ljus våtrumsmatta och vitkaklade väggar. Här finns toalett & vask samt ett skåp till förvaring och det står en tvättmaskin. Ljusinsläppet är naturligt med sitt takfönster.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Mellersta Stenbocksgatan 35A
Område
Olympia
Kommun
Helsingborg
Pris
2 895 000 kr
Månadsavgift
6 603 kr/mån
inkl. värme & vatten.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
103 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1935
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Tvättstuga och förråd finns i källaren.

Ekonomi

Andel i föreningen
8.3927%
Andel av årsavgift
8.3927%
Nettoskuldsättning
911 292 kr. Enligt uppgifter från 2022 års årsredovisning.
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Försäkring
175 kr
Summa
575 kr

Kostnader är schablonberäknade. Kostnader är individuella.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-02-10)
Primärtenergital
105 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Lägenheten har 2 helt fantastiska balkonger på vardera våningsplan i rakt västerläge med trevlig utsikt.

Bilplats

Föreningen innehar 16 parkeringsplatser. Till bostaden kan en parkeringsplats övertas som kostar 550 kr/mån. Har man ingen nytta av denna plats tar föreningen hand om den för eventuell uthyrning till de andra bostadsinnehavarna.

TV- och internetanslutning

TV: Tele2. Bredband: Fiber.

Förening

Namn
Brf The Eagle
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769623-1674
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
16 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2021 - Plåtinklädnad skorstenar
2022 - Utebelysning innergård
2022 - Värmesystemet renoverades (uppdatering termostater samt central injustering).

Planerade renovering:
inga större planerade renoveringar.
Parkering
Föreningen har totalt 16 parkeringsplatser till en kostnad om 550kr/st/mån. Ett separat kösystem tillämpas. I dagsläget är 1 plats ledig. Eventuell köpare ombeds kontakta kontaktperson för föreningen för tillämpning.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2012 och äger fastigheten Örnen 18. På fastigheten är en byggnad uppförd 1938 med totalt 16 bostadsrätter samt 1 lokal. 2008 genomfördes en totalrenovering. Man spolade bland annat fastighetens stammar, renoverade fasaden, bytte fönster och värmeväxlare, rustade upp gården och byggde till 16 st parkeringsplatser till samtliga bostadsinnehavare. 2016 ansökte föreningen om bygglov för balkonger till samtliga lägenheter, dessa installerades senare samma år.

Intresseanmälan