Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Västra Allén 2

Maria Park

4 rok
102 kvm
2 195 000 kr
Alla bilder

Rymlig våning med västerbalkong!

Inbädda i grönska ligger Parkhuset där det nu bjuds på en luftig 4:a med solig västerbalkong. Lägenheten är i originalutförande så en blank canvas för den som önskar sätta egen prägel på sin bostad. Bra läge på andra våningen med med fönster i tre vädersträck och semi-öppen planlösning gör detta till ett attraktivt boende. Hiss finns.

Här bor du i en lugn och uppvuxen parkmiljö med närhet till förskolor, skolor, mängder av promenadstråk, motionsslingor, Ica-affär, restauranger och gym. Mycket bra kommunikationer ner till City samt via Maria Stations tågstation.

Då jag, ansvarig mäklare Roger Billsten, själv bor i Mariastaden sedan 2006, och jag har under mina 23 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 195 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
7 137 kr/mån
Boarea
102 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Maria Park
Sandra Bryngson
Fastighetsmäklare
sandra@3etage.se 0735-340673 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-340673 alternativt sandra@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Allrum och kök om totalt ca 40 kvm.
Tre sovrum, 14, 9 och 8 kvm

Hallen är väldigt välkomnande och praktisk med hatthylla och plats för skoställ. Direkt vid entrén ligger klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv som återfinns i resten av bostaden. Lägenheten värms upp via golvvärme vilket ger en jämn och behaglig uppvärmning. Detta ingår givetvis i månadsavgiften. Badrummet är väldigt rymligt och det har helkaklade väggar samt klinkergolv och två fönster för ljusinsläpp och vädring. En gästtoalett finns samt även en separat tvättstuga. Via hallen nås två sovrum om ca nio respektive åtta kvadrat. Garderober till förvaring. Efter dessa kommer vi till köket som går i grönt med laminatbänkskiva. Två stora fönster ger härlig utsikt över parkmiljön. Invid köket nås det största sovrummet om ca fjorton kvadrat med fönster åt två håll samt gardebover till förvaring. Vardagsrummet är rymligt och även det har fönster åt två håll samt utgång till rymlig balkong med underbar utsikt. Eftersom den är belägen mot väster har man sol från strax efter lunch till nedgång under sommartiden. En rofylld plats med markis som solskydd.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande. Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Västra Allén 2
Område
Maria Park
Kommun
Helsingborg
Pris
2 195 000 kr
Månadsavgift
7 137 kr/mån
inkl v/va
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
102 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1998
Uppvärmning
Golvvärme i hela bostaden
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader
Källarförråd.

Ekonomi

Andel i föreningen
3.82289%
Nettoskuldsättning
740 134 kr. Beräknat med hjälp av uppgifter i föreningens senaste årsredovisning 2022
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
200 kr
Summa
650 kr

Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-09-11)
Energiklass
E

Uteplats

Lummigt inbäddad balkong med eftermiddagssol.

Bilplats

P-plats till bil ingår. Ytterliggare p-platser finns i absolut närhet.

TV- och internetanslutning

Bredband: Huset är anslutet till Stadsnätet samt Tele2.

Förening

Namn
Brf Maria Park Nr 2
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716439-6496
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1998 och består av 24 lägenheter. Renoveringar som skett är; Puts och måleriarbeten på Westmanska huset och Trädgårdsmästarhuset 2015.
Puts och måleriarbete på Verandahuset, Westmanska huset och Trädgårdsmästarhuset 2016. Renovering av tak, inkl. takpannor på Verandahuset 2016. Byte av vissa fönster i Parkhuset 2016. Utredningsarbete följande OVK 2017 - 2018. Förebyggande spolning av samtliga lägenheter 2018. Byte av altandörrar 2019. Ventilationsarbeten 2019. Målningsarbeten 2019. Infästning av stolpar och anläggningsarbeten 2019. Fönstermålning på Westmanska huset samt Verandahuset 2021. Man planerar att på vissa av husen genomföra; fönstermålning, takfönsterbyte, trapphusommålning, termostat/shuntbyte. Man justerade avgiften 1% vid årsskiftet 2022 och 1.5% vid årsskiftet 2023 samt med 3% till årskiftet 2024. Föreningen är del av samfällighetsföreningen Maria Park som sköter gemensamma gator, parker och parkeringsanläggningar. Ladda ner Årsredovisning samt Stadgar för mer information.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan