Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Lerbergets byaväg 30

6 rok
166 kvm
7 500 000 kr
Alla bilder

Det vackra gula huset

Ett underbart hem som har ägts av samma familj i ca 30 år men som nu letar efter en ny varm familj som kommer älska huset lika mkt som de har gjort dessa 3 decennier.

Njut av långa soliga dagar på den välordnade trädgårdstomten som blickar mot den glittrande solnedgången i väster. Här finner du allt du behöver för en avkopplande stund i naturen, från det egna trädgårdslandet och växthuset till den generösa altanen med panoramautsikt över trädgården.

Huset disponeras över 166 + 60 kvm, fördelat på tre våningsplan. Ett riktigt ”barnen i bullerbyn” hus som ger en varm och inbjudande känsla så fort man kliver innanför dörren. De senaste åren har huset genomgått stora påkostade renoveringar såsom installation av bergvärme, köksrenovering, badrumsrenoveringar, byte av de flesta vitvaror, anläggning av trädgård och altan, fasadmålning, flera ytskikt har setts över och installation av laddbox.

Husets ovanvåning är allt annat än vanlig. Förutom tre bra sovrum, ett allrum och toalett erbjuds två mycket unika balkonger. Längs med master bedroom och ovanvåningens vardagsrum sträcker sig en oslagbar inglasad balkong med en makalös utsikt över sundet. En ljuvlig plats att avnjuta morgonkaffet eller en romantisk solnedgång på. Den andra finner vi på husets andra sida och bjuder på skön förmiddagssol.

Ett alldeles perfekt hus för den stora barnfamiljen som drömmer om ett karaktäristiskt hus på en underbar plats med havet på badrocksavstånd.

Gamla Lerberget är inte bara en plats, det är en levande historia där Öresund möter Kattegatt. Med sin charmiga atmosfär och historiska bakgrund lockar denna gamla fiskeby med sina pittoreska gator, närhet till havet och en känsla av lugn som är svår att hitta någon annanstans.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Hannah Kjell på telefon 0735-179336 eller på Hannah@3etage.se för att boka en visning.

Typ
Friliggande villa
Pris
7 500 000 kr eller enligt ök
Boarea /biarea
166/45 kvm
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
904 kvm
Område
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se
Planritning
Planritning
Planritning

Hall

Hall med klinker i terrakotta samt vitmålade väggar.

Badrum

Husets första badrum ligger i anslutning till hallen. Ett klassiskt badrum med svart och vitt kakel på golv och vägg. Utrustat med toalett, kommod, dusch och behaglig golvvärme.

Kök

Vidare in i bostaden når vi ett riktigt trivsamt kök som renoverades med smakfulla materialval 2010. Ett gediget kök som än idag är i mycket god kondition. Från köket har man en fantastisk kontakt med bostadens trädgårdbaksida tack vare de stora och inbjudande fönsterpartierna men också tack vare altandörren som leder ut till den nyanlagda uteplatsen. Köket är välplanerat och välutrustat med en maskinpark som består av; Kyl (frys i källare), ugn, mikro, extra bred häll, fläkt och diskmaskin. Under den slitstarka klinkern finner vi en varm och behaglig golvvärme.

Vardagsrum

Ett hemtrevligt vardagsrum med två stora dubbeldörrar som leder ut till bostadens trädgårdsbaksida. Här ryms såväl en stor soffgrupp som en lagom stor matplats där alla middagsgästerna får plats. Under vintersäsongen kryper man upp i soffan och njuter av rummets härliga braskamin.

Sovrum 1

Från vardagsrummet når man ett rum som idag används till familjens gäster. Ett rum som rymmer en dubbelsäng samt övrigt möblemang. För familjen som istället önskar ett större vardagsrum kan man med stor sannolikhet ta ned rummets väggar för att öppna upp mellan rummen.

Ovanvåning

Välkomna upp!
Här välkomnas man av en luftig hall med utgång till bostadens första balkong. I denna hall finner vi även en del förvaring i form av en stor skjutgarderob.

Sovrum 2

Sovrum i alldeles lagom storlek, ca 10 kvm, med utsikt över husets framsida. Ett rum som utan problem rymmer en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Parkett på golv samt ljusblå väggar.

Badrum med tvättavdelning

Husets stora badrum finner vi på våning två. I detta badrum finns vi lyxigt nog även en tvättmaskin och torktumlare. Något jag tror man uppskattar om alla i familjen huserar på ovanvåningen. Badrummet i sig är stort och luftigt som utöver tvättavdelningen är utrustat med en större duschhörna, en stor förvaring- och avlastningsmöbel, toalett, dubbelkommod, högskåp samt behaglig golvvärme.

Vardagsrum med balkong

Ovanvåningens vardagsrum är allt annat än ett vanligt vardagsrum. Längs med rummets ena vägg finner vi nämligen en inglasad balkong som sträcker sig längs med hela rummet och förbi husets master bedroom. Ett "rum" med vidunderlig utsikt över Öresund där många solnedgångar har beskådats. Känslan i detta rum är svår att förmedla, det måste helt enkelt upplevas på plats. Vardagsrummet i sig är otroligt ljust och rymligt där en större soffgrupp får plats.

Sovrum 3

Sovrum i bra storlek, ca 10 kvm. Här ryms en lagom stor säng, skrivbordshörna och övrigt möblemang. Parkett på golv och grönmålade väggar.

Sovrum 4

Master bedroom finner vi längst ned, förbi vardagsrummet. Ett ståtligt rum med fönster i två väderstreck. Även från detta rum finner vi den omtalade balkongen. Denna del är inte inglasad men har däremot tak (kanalplast), precis som på balkongen.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Lerberget 62:135
Adress
Lerbergets byaväg 30
Kommun
Höganäs
Pris
7 500 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
166/45 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1931
Fasad
Trä
Stomme
Betong
Fönster
3-glasfönster isoler
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Tak
Tegel
Grund
Källare
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
1987
Övriga byggnader
Isolerat förråd med värme om ca 15 kvm.
Övrigt
Utförda renoveringar av nuvarande ägare:
2023: Ny häll och 2 nya ugnar
2022: 19st solcellspaneler installeras, stor elektrisk markis installeras.
2021: Gått igenom fasaden och bytt ut de brädor som behövde bytas m.m
2020: Veranda och glasräcke monteras
2019: Anläggning av trädgård
2016: Tvätt och målning av tak
2015: Målning av fasad utvändigt
2011: Båda badrummen renoveras
2009: En stor renovering genomförs på entréplan med nytt kök, nya golv, väggar, golvvärme läggs in m.m.
Samtliga fönster i köket byts ut
2007: Bergvärmepump installeras

Nuvarande ägare har utfört flera andra, mindre renoveringar som ofta krävs på ett hus, men som inte nämnts i listan ovan.

Tomten

904 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
42 773 kr
Vatten/avlopp
5 869 kr
Renhållning
3 250 kr
Summa
51 892 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Energideklaration

Status
Beställd

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Isolerat förråd med värme om ca 15 kvm.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 771 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1954
Byggnadsvärde
2 313 000 kr
Markvärde
2 458 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 11 st pantbrev om 2 686 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan (1970-03-20)

Intresseanmälan