Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Surbrunnsgatan 40

Ramlösa

5 rok
130 kvm
5 600 000 kr
Alla bilder
Pre sale

Charm möter funktion på ett unikt sätt!

I gemytliga Ramlösa med närhet till vackra Brunnsparken erbjuds ett hus som rättfärdigar klyschan "måste ses och upplevas på plats". Här har man lyckats skapa ett hus som bjuder på magiska sociala ytor och ett centrerat stort kök som perfekt harmoniserar med husets ursprung. Framtagna bjälkar, synligt tegel, ryggåstak, braskamin och mycket mer skapar inte bara ett vackert renoverat hus utan ett hem att trivas och må bra i. Utemiljön och trädgården ramar in huset på ett smakfullt sätt. Här finns stora ytor för umgänge samt även en lättskött grön oas. Välkomna att boka visning!

Typ
Friliggande villa
Pris
5 600 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
130/23 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
440 kvm
Område
Ramlösa
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

Entrévåningen består av en praktisk men välkomnande entré. Här finns platsbyggd förvaring och plats för hallmöbler. Läckra detaljer som ryggåstak med spotlights och dubbeldörrar. Vidare nås den klinkerbelagda innerhallen som innehåller ett supercharmigt gäst-wc där man har plockat fram teglet mellan korsvirkets bjälkar och övriga väggar är råputsade. Går vi vänster i innerhallen kommer vi till ett generöst och härligt sovrum som via gavelläget har fönster i tre vädersträck. Läcker blomstertapet knytar an mot grönskan utanför och bjälkarna samt den vitmålade takpanelen ger rummet en harmonisk känsla. Förvaring ges via klädkammaren utanför i innerhallen. Mitt i huset nås köket från Ballingslöv som fullkomligt svämmar över med intryck och härliga detaljer. De mörka skåpen och bänkskivan i trä harmoniserar väl mot de ljusputsade väggarna samt det sandfärgade klinkergolvet. Här finns väldigt gott om förvaring både i klassiska skåp samt med vitrinsektioner. Hel kyl/frys samt fläkt i rostfritt, integrerad diskmaskin och ugn i mörk design som smälter in väldigt sobert. En unik detalj är den öppningsbara glasskivan i golvet som leder ner till en mat/- vinkällare. Golvvärme finns på hela entrévåningen förutom sovrum och gäst-wc. Via ett tegelklätt valv kommer vi till delen som byggdes ut 2002-2003 och här händer det grejor. Högt i tak med bjälkar och braskamin samt utgång till trädgården och umgängesytorna utanför gör rummet komplett. Här liksom i köket finns spotlights vilket ger en trevlig mysfaktor under de mörkare tiderna på dygnet. Utomhus finns totalt 4 eluttag på framsida, innergården och på trädgårdssidan, samt 2 vattenutkastare.

Ovanvåningen nås via vitmålad trappa och när man kommer upp befinner man sig i ett sällskapsutrymme som innehåller garderober och som bjuder på en möblerbar yta för exempelvis soffa och tv-möbler. Två takfönster går rummet ljust och spotlights i taket ger stödljus. Via en gång över entrévåningens vardagsrum nås ett loftrum som med enkla medel kan skärmas av om extra sovrum önskas. Idag är det glas i som avskärmar vilket ger en härlig kontakt och volymkänsla. Tillbaka och innan ovanvåningens mysiga sovrum nås finns ett ljust och fräscht helkaklat duschrum med två frostade fönster. Det är golvvärme under klinkern, spotlights i taket, komod och skåp i trä samt handdukstork.

Annexet fungerar som ett klassiskt "brygghus" dvs som extern tvättstuga med två tvättmaskiner samt en torktumlare. Det ligger ett klinkergolv och fönster ger vädring samt ljusinsläpp. Som ett extra plus finns även en dusch vilket är praktiskt om man exempelvis har ett utespa eller leriga husdjur man vill skölja av. Förråd finns också.

Ramlösa hälsobrunn

Ramlösa är en stadsdel, ibland kallad brunnsort, i utkanten av södra Helsingborg. Här ligger bl.a. den vackra parken med Ramlösabrunn med anor från 1700-talet. Ramlösa Hälsobrunn grundades den 17 juni 1707 av Johan Jacob Döbelius. Brunnen byggdes omkring den järnbrunn som Döbelius undersökt i början på samma århundrade. Hälsobrunnens anseende ökade snabbt och hade besökare från både Sverige och Danmark. Under Ramlösa Brunns storhetstid i början av 1800-talet besökte medlemmar av kungafamiljen och adelsfolk brunnen regelbundet, övertygade om dess hälsobringande egenskaper. I slutet av 1890-talet fann man en ny och mineralrik alkalisk källa, vilket blev starten för det moderna buteljerade vattnet och det moderna företaget Ramlösa. Samtidigt minskade hälsobrunnens ursprungliga verksamhet och den lades slutligen ner 1973. Efter flera exploateringshot under 1970-talet skyddades många av byggnaderna inne i Brunnsparken som byggnadsminnen, och nästan hela parken klassades som ett skyddsområde inom byggnadsminnesförklaringen.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Källan 12
Adress
Surbrunnsgatan 40
Område
Ramlösa
Kommun
Helsingborg
Pris
5 600 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
130/23 kvm / Areauppgifter enligt säljaren Taxerad information är 118 kvm boarea och 6 kvm biarea.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1909
Fasad
Puts på sten
Stomme
Korsvirke & lättbetong
Fönster
2-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackad plåt
Tak
Plåt
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Direktverkande el + luft/luft värmepump + ved
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Renovering 2002-2003 utbyggnad, ombyggnad av befintlig hus med nytt avlopp, el och fönster. Nytt tak samt utgrävning av torpgrund så ny platta kunde gjutas. Nytt värmesystem. Annexet byggdes 2007. Torktumlare 2017. Två tvättmaskiner 2017/2019. Trädgården gjordes om 2017. Staket på innergården är från 2017. Två nya varmvattenberedare installerade 2018, en i annexet, en i huvudbyggnaden. Spolning av avloppsrör. Fasad målad på både huvudbyggnaden och annex hösten 2018. Uppfräschning av tvättstuga 2018. Stege till skorsten monterad 2018. Fiber drogs in 2018. Taktvätt 2019. Luft/luftvärmepump 2019. Nytt kök med vitvaror 2021. Brandskyddskontroll braskamin 2021. Ny ytterdörr 2023. Ett nytt veluxfönster ovanvåning 2023.
Övriga byggnader
Annexet som uppfördes 2007 innehåller tvättstuga samt förråd. Uteförråd till cyklar och trädgårdsredskap finns intill annexet.

Tomten

440 kvm.

Bilplats

Stensatt biluppställningsplats för 2 bilar.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
27 000 kr
Vatten/avlopp
4 200 kr
Sotning
400 kr
Renhållning
4 500 kr
Försäkring
6 765 kr
Summa
42 865 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Uppvärmningen är inkluderad i elkostnaden. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Fastighetsskatt tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2015-07-27)
Prestanda
90 kWh/m2/år
Energiklass
E

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Annexet som uppfördes 2007 innehåller tvättstuga samt förråd. Uteförråd till cyklar och trädgårdsredskap finns intill annexet.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 713 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1957
Byggnadsvärde
1 541 000 kr
Markvärde
1 172 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 21 st pantbrev om 3 198 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Dp Stadsplan

Om området

Ramlösa är en mycket barnvänlig stadsdel med närhet till fina grönområden och lekparker oavsett om du bor i den gamla eller nyare delen. Grundskolor och förskolor finns det flera att välja mellan. Här finns bra kommunikationer med buss och tåg, du promenerar till stationen på 15-20 minuter genom Brunnsparken. Påfarten till motorvägen E4/E6 ligger också i närheten. Du kan dessutom ta dig med cykel in till centrala Helsingborg. Det finns gott om fina löprundor i närheten, och du har Ättekulla naturreservat precis runt hörnet. Skåneleden och Landborgspromenaden går förbi kvarteren där husen ligger. Närheten till Råå och Brunnsparken ger också en mängd möjligheter till både rekreation, promenader och restaurangbesök. I Ramlösa finns bl.a. pizzeria, bageri, restaurang och vårdcentral, men närheten till centrala Helsingborg ger dig tillgång till hela stadens utbud av kultur- och nöjesliv, butiker, restauranger, caféer och stränder. Citygross på Ättekulla är på gång-cykelavstånd.

Intresseanmälan