Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Örtagårdsgatan 38

Mariastaden

6 rok
168 kvm
6 900 000 kr
Alla bilder

Fin familjevilla på ett av Mariastadens absolut bästa läge!

Läge, läge, läge!

De stora husen på lugna Örtagårdsgatan är en fröjd att bo i med dess stora sociala ytor samt genomtänkta planlösning. Att det nu bjuds på ett av de få som dessutom har fullständigt fritt läge mot grönska och där solen följer tomten från morgon till solnedgång är ett unikt tillfälle. Här får man den perfekta kombinationen av lantkänsla samtidigt som man har hela Mariastadens service runt knuten.

Trädgården bjuder på flera "rum" där man verkligen tänkt på hur man ska skapa balans och privat sfär via användandet av trä, sten och växtlighet i en harmonisk kombination. Detta till trots har man även tillgodosett en gräsmatta för lekande barn. Tillgång till större gräsytor finns direkt utanför tomten. Husets placering på tomten möjliggör att man kan följa solen över hela dagen och använda de olika uteplatserna beroende på om man vill mysa i solen eller svalka sig i skuggan

Välkommen att boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333. Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
6 900 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
168/10 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
528 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrevåning
Planritning Ovanvåning nuvarande
Planritning Ovanvåning alternativ

Rumsbeskrivning

Bostadens hela entrévåning har golvvärme i hela planet vilket ger jämn och skön uppvärmning. Hallen är både välkomnande och praktisk med fin vy både upp mot ovanvåningen samt in mot vardagsrummet. Det ligger ekparkett i samtliga rum utom tvättstuga och badrum givetvis. Åt vänster i hallen finns en klädkammare och åt höger finns plats för avhängning samt en klädkammare till. Grovköket / tvättstugan har separat entré utifrån närmst bilplatsen praktiskt nog. Utrustat med klinkergolv, tvättmaskin, torktumlare samt tvättho och skåpsförvaring. Vardagsrummet är väldigt rymligt och ljust med högt till tak, stora fönsterpartier samt altandörr för att kunna gå ut till trädgården och uteplatsen. Öppen planlösning mot köket ger luftig och social planlösning. Ekparkett även här samt i köket. Köket går i antikvitt med ekskiva på arbetsytan. Det finns en stor köksö samt följande maskinpark: spishäll, ugn, fläkt, hel kyl+frys, diskmaskin samt mikrougn. Fönster från golv till tak mot trädgården ger fin kontakt och härligt ljusinsläpp. Entrévåningens sovrum vetter mot trädgården och även här ligger parkettgolv. Skjutdörrsgarderob ger bra förvaring. Badrummet är stilfullt med smakfulla materialval. Helkaklat med klinkergolv samt två fönster varav ett är öppningsbart. Stor duschplats med mosaikklädd vägg som avskiljare.

Ovanvåningen består av ett stort allrum med fönsterkupa. Här var det tidigare ett sovrum till med klädkammare vilket är enkelt att återställa om så önskas. Det är öppet ner mot entrén från allrummet. Det bjuds på två sovrum i snarlik storlek och ekparkett ligger i samtliga rum. Helkaklat duschrum i sobert grått och vitt med glasade duschväggar. Högt placerade fönster ger fint ljusinsläpp.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Kryddlandet 14
Adress
Örtagårdsgatan 38
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
6 900 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 3–4 sovrum
Boarea/biarea
168/10 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel
Byggnadsår
1999
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Zink
Tak
Takpannor & papp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
2005: Ommålat inomhus, väggar borttagna på ovanvåningen, ny duschkabin i badrum ovanvåning, ny komod samt borttagning av badkar och byggnation av duschvägg i badrum på entrévåningen, markis monterad övre fönster, rullgardiner monterade.
2008: Fiberinstallation
2019: Nya ytterdörrar
2020: Ny fasad. Utfört av NCC. Ny puts ute samt målning inne och ute, nya plåtarbeten, plastlister alla fönster.
Övriga byggnader
Carport samt förråd

Tomten

528 kvm. Häck- och staketomgärdad trädgårdstomt med fantastisk variation av grönska.

Uteplats

Stensatta uteplatse i perfekt solläge samt omgärdade av grönska.

Bilplats

Carport samt biluppställningsplats

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
21 800 kr
Hushållsel
11 200 kr
Vatten/avlopp
3 500 kr
Sotning
400 kr
Väg/samfällighetsavgift
5 320 kr
Renhållning
1 000 kr
Summa
43 220 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Driftskostnadens summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Renhållning samt områdesskötsel ingår i samfällighetsavgiften. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Carport samt förråd

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 263 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1999
Byggnadsvärde
2 902 000 kr
Markvärde
1 361 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 7 st pantbrev om 4 420 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (1995-12-19)
Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 1283K-14489.8
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Kryddlandet GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan