Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Slottsvägen 29

Laröd

6 rok
184 kvm
7 250 000 kr
Alla bilder
Pre sale

Större familjevilla på optimalt läge

Större Familjevilla på optimalt läge i Laröd, närmsta granne är Sofiero, på andra sidan vägen ligger Pålsjö skog och följer man gatan längst ner når man havet och stranden. Mer idylliskt än så här blir det inte!

De så karakteristika träden längs med Slottsvägen, som klipps som stora fyrkanter varje år, ramar in 28 st 1½ plans hus uppförda i slutet på 70-talet. Husen är ritade av arkitektfirman ARTON och byggda i en för perioden typisk stil med anknytning till äldre, regional byggnadskultur som en reaktion på miljonprogrammets modernism. Bostäderna anlades på mark som avstyckats från Sofiero och tidigare använts för äppelodling. En läcker detalj för Slottsvägen 29 är att den gamla Slottsmuren avgränsar tomten mot grannen i söder. Den fina muren är K-märkt och dessutom gör den att trädgården känns helt privat. Förövrigt en magnifikt vacker trädgård med bland annat stora Rhododendron, körsbärsträd, plommonträd och äppleträd `Ingrid-Marie´ från Sofiero. En stor gräsmatta, lummiga planteringar och en förrådsbyggnad om ca 8m2 kompletterar trädgården. Huset mäter totalt hela 184 kvm, då man integrerat garaget i boytan. Så en stor villa som passar både den stora och lilla familjen.

På entréplan får man framförallt stora sällskapsytor med ett spatiöst vardagsrum i vinkel där det ryms både soffgrupp, extra möblemang plus en underbar matsalsdel vid burspråket. Många grannar har tagit ner väggen mellan matsalsdelen och köket, en enkel lösning för de som gillar öppna planlösningar. Köket är uppdaterat i tidlös design och håller många år framöver. Från såväl köket som vardagsrummet, har man utgång till den grönskande trädgården. Här nere finns även ett stort sovrum med ett helkaklat badrum utanför, en perfekt gästavdelning för långväga gäster. Här finns ett grovkök samt en grovingång plus gott om förvaring. Huvudentrén är mitt på huset, en pampig entré med stor härlig trappa och uppdaterad gästtoalett. På ovanvåningen finns idag ett magnifikt vardagsrum med underbar utsikt mot Sofiero, ett enormt master bedroom (kan delas upp till två sovrum), ytterligare två rymliga sovrum samt dubbla klädkammare. Som pricken över i:et finns här ett lyxigt renoverat badrum med badkar.

Laröd och läget på Slottsvägen tillhör absolut ett av stans mest populära områden. Bara en sån sak som att bo närmsta granne med Sofiero, framröstad till Europas vackraste park 2010, säger en hel del om området. Följer man gatan längst ner når man fram till skogen med promenadstråk ner till havet och stranden Laröd Södra `L:et´. I området har man nära till skola och förskola, samt en kort promenad bort nås bland annat Hemköp, bibliotek och vårdcentral. I populära Laröd finns ett rikt föreningsliv med Hittarps IK i spetsen som håller i både gymnastik och fotboll. Padel- och tennis-banor finns vid Laröds IP och i byn finns även Gym i form av GoFitness. Centrum nås antingen via bil, en kvarts bussresa, eller längs med en av Sveriges vackraste cykelleder som går längs med Öresund. Ett gott tips för den som bosätter sig här, endast cirka 200m bort ligger Sofierokiosken som serverar himmelskt god glass!

Ett sista mycket charmigt tips; Vill man avnjuta konserterna på Sofiero, så hör man musiken nästan lika bra från trädgården som på plats i parken (givetvis tidsbegränsat). Bjud över vänner och grilla i trädgården samtidigt som man lyssnar på världsartister som Håkan Hellström, Thomas Ledin, Melissa Horn och Winnerbäck. Bättre än så här blir det inte i Sundets Pärla, varmt välkomna att boka en visning!

Typ
Friliggande villa
Pris
7 250 000 kr
Boarea
184 kvm
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
503 kvm
Område
Laröd
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179338 alternativt martin@3etage.se
Planritning Entréplan
Planritning Ovanplan

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Björksund 12
Adress
Slottsvägen 29
Område
Laröd
Kommun
Helsingborg
Pris
7 250 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 4 sovrum
Boarea
184 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1978
Fasad
Tegel
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Luft/luft värmepump och el-radiatorer
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Nedanvåningen
Köket, komplettrenovering år 2012 dec – 2013 april
Ny diskmaskin Mars 2023
Ny fläkt (kök, och takfläkt vår 2022)
Tvättstuga, ny diskbänk / vask / tvättmaskin år 2013
Ny varmvattenberedare 2019
Toalett nedanvåningen Ny vask och toalett 2021 Juli
Badrum, nedanvåningen (hall) Ny toalett 2021 Juli

Ovanvåningen
- Nya takfönster sommaren 2020
- Badrum, ovanvåningen, komplettrenovering år 2015 april (nya våtrumsskivor, golvbrunn, kakel, komplett ny inredning etc.)

Luft/Väremepump installerades 2016-11-16
Övriga byggnader
Förrådsbyggnad

Tomten

503 kvm. Parkliknande trädgård med bland annat frodiga Rhodedendron och andra planteringar. Den gamla Slottsmuren ligger som gräns mot grannen söder om och är en charmig detalj i trägården

Uteplats

Stor stensatt uteplats som löper längs med huset

Bilplats

Uppfart med plats för två bilar.

Driftkostnader

Uppvärmning
38 500 kr
Vatten/avlopp
5 900 kr
Renhållning
3 300 kr
Summa
47 700 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för el och elnät.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-06-05)
Primärtenergital
64 kWh/m2/år
Energiklass
B

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 020 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1978
Byggnadsvärde
2 407 000 kr
Markvärde
1 613 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 7 st pantbrev om 2 427 500 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan (1977-03-04)
Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Väg, 12-ALL-1504.2

Intresseanmälan