Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Järnsparvsgatan 2

Mariastaden

4 rok
90 kvm
3 395 000 kr
Alla bilder

Toppfräscht och läckert gavelradhus!

På färgglada Järnsparvsgatan erbjuds detta välplanerade gavelradhus med förmodligen föreningens största tomt. Här får man inte bara en fantastisk och lättskött trädgård utan även ett modernt teglat hus med ett praktiskt och stilrent kök i öppen planlösning mot vardagsrummet som kan inhysa både soffgrupp och matsalsmöblemang, två helkaklade sobra badrum samt tre bra sovrum. Verkligen en perfekt bodröm och det blir inte bättre mycket bättre än så här..

Här bor man i ett rofyllt och barnvänligt område en bit bort från de största vägarna och med direkt närhet till med närhet till Kungshultsskogen, grönområden, lekplatser, vårdcentral, restaurang, utegym samt förskola och skola. Perfekt läge med andra ord.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
3 395 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
5 379 kr/mån
Boarea
90 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Sön 28 April kl 10:30 - 11:00
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

Innan vi går in i huset står vi på entrésidan som är plattlagd vilket ger en fin plats för en mindre sittgrupp. Det finns plats för två bilar på biluppställningsplatsen och en laddstolpe är monterad. Kommer man med cykel eller barnvagn kan man ställa in det i förrådet som nås via trädgården.

In genom ytterdörren och här finns bra plats för avhängning samt och på golvet ligger snyggt klinkergolv som sen övergår till parkett på hela entréplanet. En lävcker detalj i hallen är den ribbade träväggen som även återfinns i allrummet runt hörnet. Ett utrymme under trappan sväljer ännu mer förvaring. Skön uppvärmning via golvvärme. Innan vi når allrummet står vi kvar i hallen och här nås det smakfulla och helkaklade duschrummet med färgsättning i vitt samt grått. Här finns även tvättavdelningen med tvättmaskin samt torktumlare. Allrummet är generöst i storlek med plats för båda matsalsmöblemang samt soffa och tv-möbler. Rummet bjuder på stora fönster och via altandörren når vi trädgården som har trädäck, gräsmatta samt häck och en läcker gabion dvs stenmur, som ramar in ytan och här når man förrådet. Perfekt för att plocka fram grillen och dynorna till solstolarna och njuta av trädgården. Köket, som är från HTH, är i vitt samt grå laminatbänk som snygg kontrast och med en maskinpark innehållandes; spishäll, fläkt, inbyggd ugn samt mikro och integrerad kyl/frys och diskmaskin.

Upp för trappan kommer vi till husets ovanvåning som består av tre sovrum varav master bedroom om ca 17 kvm har hel garderobsvägg till förvaring. Även på detta plan finns ett fint parkettgolv och ljust målade väggar. Badrummet är riktigt inbjudande med badkar och inredningen är från Svedbergs och Ifö.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Adress
Järnsparvsgatan 2
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
3 395 000 kr
Månadsavgift
5 379 kr/mån
Exklusive uppvärmning, vatten, hushållsel och renhållning. Inklusive Telia TriplePlay.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
90 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plans gavelradhus
Byggnadsår
2019
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Övriga byggnader
Förråd på tomten

Ekonomi

Andel i föreningen
2.7864%
Andel av årsavgift
2.7864%
Nettoskuldsättning
1 132 731 kr. med Årsredovisning för 2022 som underlag
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
2 109 kr
Vatten/avlopp
250 kr
Övrigt
63 kr
Summa
2 422 kr

Driftkostnad per månad. I kostnaden för uppvärmning ingår värme, hushållsel och renhållning. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning samt vanor. Vatten (debiteras a conto 250kr/mån + 63kr i moms)

Energideklaration

Status
Utförd (2022-09-14)
Primärtenergital
65 kWh/m2/år
Energiklass
B

Uteplats

Stor hörntom med mycket plats för lek och grönska.

Bilplats

Stenlagd biluppställningsplats för 2-3 bilar. Laddstolpe finns.

TV- och internetanslutning

TV: Fibernät Telia TriplePlay ingår i avgiften.

Förening

Namn
Brf Solfångaren i Helsingborg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769632-8371
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
31 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2019 när husen stod klara.
Den består av 31 st bostäder fördelade på 20 st parhus och 11 st radhus. Man har nyligen genomfört dränering av trädgårdarna och delvis planterat nya häckplantor som en del av ett garantiarbete. HSB sköter förvaltningen. Man höjde månadsavgiften med 8.5% från 1 januari 2024. Ladda ner årsredovisning samt stadgar för mer info.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan