Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Asa Thors gränd 2

Oceanhamnen

1 rok
32 kvm
1 780 000 kr
Alla bilder

Havsliv, stadsliv och ett rikare liv. Det får man när man bosätter sig i Helsingborgs just nu hetaste bostadsområde Oceanhamnen. Nu saluför vi en ytterst välplanerad 1:a på femte våningen med endast en granne. Bostaden når man genom våningens loftgång och ligger längst ned där man med fördel kan avnjuta sitt morgonkaffe i förmiddagssolen.

Bostaden, som disponeras över 32 kvm, har ett ordentligt kök med en rymlig matplats där man utan problem kan avnjuta en middag med 5-6 sittande gäster. Standarden i hela bostaden är hög med 1-stavsparkett, helakaklade väggar i bostadens badrum som även är utrustat med en kombinerad tvättmaskin/torktumlare och en generös takhöjd som bidrar till en enorm rymd till hela bostaden. Bostaden, som även är genomgående, har fönster i tre väderstreck med olika fönstersättningar som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Förutom de tre garderoberna som erbjuds i hallen finner vi tre stora garderober i det lagom stora allrummet. I allrummet ryms en lagom stor säng med tillhörande möblemang. En del 1:or har man inrett med ett loft för att skapa en vardagsrumsdel och en sovdel. Givetvis något som även går att göra i denna bostad : )

Ophelias Brygga, ett grönt citykvarter med bland annat solceller på taket och bestående av cirka 120 bostäder plus mängder av gemensamma ytor. Som boende i föreningen kan en dag se ut ungefär så här; man börjar dagen med ett morgondopp från föreningens privata brygga, tar förmiddags kaffet i solskenet på loftgången, lunchen grillar man på föreningens gemensamma gasolgrill och eftermiddagskaffet tar man på bostadens privata balkong. När kvällen närmar sig kryddar man maten och drinkarna från sin odling på en av de två gemensamma tak-terrasserna samtidigt som man njuter av solnedgången. Det råder en trivsam Köpenhamns inspirerad känsla över hela kvarteret och föreningen är väldigt aktiva på alla plan. Här finns givetvis gått om cykelparkeringar och som boende i huset är man dessutom medlem i en bilpool.

Boka visning med ansvarig mäklare Hannah Kjell via e-post till: hannah@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179336

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
1 780 000 kr eller enligt ök
Månadsavgift
1 926 kr/mån
Boarea
32 kvm
Antal rum
1 rum
Område
Oceanhamnen
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179 336 alternativt hannah@3etage.se
Planritning

Entré

Vi tar hissen upp/eller trapporna på gården till fjärde våningen och via den mysiga loftgången gör vi entré till en ljus och öppen hall med vita väggar och goda avhängningsmöjligheter direkt till vänster. Här ligger praktiskt klinkergolv och i resterande del av lägenheten ett ljuspigmenterat parkettgolv samt ljusgråa väggar.

Kök

Snyggt, stilrent och tidlöst kök med gråa skåpsluckor och grå bänkskiva. Köket är från Vedum och vitvaror från Bosch. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med pyrolysfunktion, integrerad diskmaskin, avfallskvarn, mikro samt kyl/frys. Rymlig matplats för upp till 5-6 personer.

Badrum

Stilrent, helkaklat badrum i sobra gråa och vita toner med spotlights i tak, dusch, wc, handfat med kommod, handdukstork samt en tvättavdelning med tvättbänk, kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt ett mindre förvaringsskåp på vägg.

Allrum

Allrummet erbjuder plats för en lagom stor säng med tillhörande möblemang. I detta rum finner vi även 3 bra garderober som utgör en stor del av bostadens förvaringsmöjligheter.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Asa Thors gränd 2
Område
Oceanhamnen
Kommun
Helsingborg
Pris
1 780 000 kr
Månadsavgift
1 926 kr/mån
Inkl. värme, vatten, sopor samt bostadsrättstillägget för hemförsäkringen. Föreningen har ett eget el-abonnemang och egna mätare för varje bostad. Din hushållsel debiteras därför direkt fr. föreningen.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
32 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2020
Fönster
3-glasfönster isoler
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Våningsplan
5 av 6. Hiss finns.

Ekonomi

Andel i föreningen
0.44609%
Andel av årsavgift
0.481%
Nettoskuldsättning
540 376 kr. Siffror hämtat från föreningens senaste årsredovisning 2022
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
150 kr
Försäkring
100 kr
Summa
250 kr

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen

Energideklaration

Status
Utförd
Primärtenergital
47 kWh/m2/år
Energiklass
B

Bilplats

54 parkeringsplatser varav 2 handikapp och 3 bilpoolsplatser. Det är f.n kö och de kostar 1670kr/månad.

TV- och internetanslutning

TV: Stadsnätet. Bredband: Stadsnätet.

Förening

Namn
Ophelias Brygga
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769635-2157
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
124 st
Antal lokaler
4 st
TV/bredband
Stadsnät
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Föreningen disponerar dubbla takterrasser samt innergård med gasolgrillar till föreningens medlemmar. Dessutom finns även en gemensam badbrygga.
Parkering
54 parkeringsplatser varav 2 handikapp och 3 bilpoolsplatser. Det är f.n kö och de kostar 1670kr/månad.
Gemensamma utrymmen
Dubbla takterasser samt innergård med gasolgrillar och badbrygga.
Övrigt
Möjlighet till delat ägande: Ja, Minst en av delägarna ska vara bosatt i lägenheten.

Får användas som övernattningslägenhet: Ja, Så länge inga andra bor i lägenheten.
Allmänt om föreningen
Ophelias Brygga är ett havsnära boende på en blivande ö i den nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Tack vare den nya Varvsbron (gång- och cykelväg) har du nära till caféer, restauranger, butiker, goda kommunikationer och all tänkbar service i centrum.
I Ophelias Brygga finns 124 lägenheter med hög standard och smarta lösningar, samtliga har tillgång till två takterrasser, en brygga och gasolgrill på innergården. Matkvarnar och vacumtoaletter i alla lägenheter, samt solceller på taket, bidrar till en mer hållbar utveckling.
Det finns även fyra affärslokaler i markplan.

Utsikt mot hav och vatten
5 min till Helsingborgs C
Lägenheter med mycket ljus och rymd

Föreningen äger fastigheten Ophelia 1 med adresserna Baltzars gränd 1-3, Redaregatan 30-38 samt Åsa Thors gränd 2.
Bostadsarean är 7.199 kvm och lokalarean 494 kvm och bebyggelsen utgörs av ett flerbostadshus på 5-7 våningar med källare samt garage, två gemensamma takterrasser och en gemensam brygga. Totalt 54 parkeringsplatser, varav 2 handikapp och 3 bilpoolsplatser. Det är f.n kö och kostar 1.670kr/mån. Cykelparkering i källare samt på gård. Varje lägenhet disponerar ett förråd i källare eller inom respektive lägenhet. Se årsredovisning samt stadgar för mer information.

Intresseanmälan