Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Hövitsmansgatan 7

Olympia

6 rok
185 kvm
4 495 000 kr
Alla bilder

Underbar våning!

Klassisk patricievåning anno 1907 med mycket karaktär samt ljus och härlig planlösning. Här bor man med stora sociala ytor och inte bara en utan med två balkonger. Dessutom bjuds det på många bevarade sekelskiftesdetaljer såsom; stuckaturer, takrosetter, högt i tak, rum i fil, ekparkett i diverse mönster, speglade dörrar och mycket mer. Ett stort plus är möjligheten att hyra p-plats samt tillgång till en gemensam trädgård. Här finns alla attribut för att kunna trivas ypperligt.

Området kring de klassiska "fågelkvarteren" med dess vackra patricievillor bör rimligen vara ett av Helsingborgs absolut mest välbelägna. Här har man bekvämt avstånd till Slottshagens underbara parkmiljö samt Olympias aktivitetsområde. Centrums utbud av service, nöjen och kultur tar det ca 10 min att promenera till.

Varmt välkomna att boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten till denna härliga bostad på ypperligt läge!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
4 495 000 kr
Månadsavgift
11 500 kr/mån
Boarea
185 kvm
Antal rum
6 rum
Område
Olympia
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Via det vackra trapphuset tar vi oss upp en våning till bostadens entré. Så snart dubbeldörren öppnas möts man av trivsamma intryck och hemkänslan blir påtaglig. Golvet pryds av fiskbensmönstrad parkett och i hallen finns även en klädkammare samt en gästtoalett. Tar vi vänstersvängen hamnar vi i matsalen och här finns plats för både matsalsmöblemang och bokhyllor. I anslutning till matsalen nås köket som är rymligt med en matplats i ett rundat burspråk med tre fönster som ger mycket ljus och trivsam utsikt. Köket går i vitt med gott om arbetsytor samt skåpsförvaring. Tillbaka via matsalen och med det fina parkettgolvet under fötterna så kommer vi till ett hörnrum som badar i ljus tack vare de stora fönsterpartierna i två väderstreck. Idag nyttjas rummet som ett tv-rum och sällskapsrum men har man behov av det kan detta rum även passa bra som ett rymligt sovrum. Salongen är ett pampigt rum med utgång till söderbalkong från vilken man har utsikt över de vackra kvarteren. Master bedroom nås från salongen via speglade skjutdörrar och här bjuds det på flertalet garderober. Via innerhallen nås ytterligare två sovrum varav det mindre har ett platsbyggt sovloft. Det finns även ett helkaklat duschrum med tvättpelare. Det sista rummet är mellan innerhallen och entréhallen och här passar ett hemkontor perfekt. Från detta utrymme nås även gårdsbalkongen som är mysigt indragen i fasadlivet.

Bra att veta

Två städdagar om året och städvecka var 7:de vecka (klippa gräs, vattna blommor, sköta om trottoarer, tömma den gemensamma soptunnan och liknande). Trappstädning står föreningen för och hyr in ett företag som gör det.

Lånelöfte

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hövitsmansgatan 7
Område
Olympia
Kommun
Helsingborg
Pris
4 495 000 kr
Månadsavgift
11 500 kr/mån
inkl v/va.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
6 rum
Boarea
185 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Bostaden har eget aggregat för vilket man själv ansvarar för service och filterbyte.
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Källarförråd, Cykelförråd, Övernattningslägenhet, tvättstuga, torkrum. Inhägnad gräsmatta med utemöbler, grill. Stenlagd yta på baksidan av föreningen

Ekonomi

Andel i föreningen
27.06467%
Nettoskuldsättning
1 390 076 kr. med Årsredovisning 2022 som underlag
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
175 kr
Summa
625 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2019-06-18)
Primärtenergital
123 kWh/m2/år
Energiklass
E

Bilplats

Bilplats finns att hyra för 800 kr/mån. Möjlighet till laddstolpe finns.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber är indraget.

Förening

Namn
BRF Hövitsmansärlan
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716439-4038
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1433 kr
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Brf Hövitsmansärlan äger fastigheten Ärlan 1 sedan 2002 med en byggnad som uppfördes 1907 och innehåller 7 lägenheter med bostadsrätt. På fastigheten finns även 9 parkeringsplatser med hyresrätt.

Tidigare utfört underhåll är bl.a:
Mitt 80-tal byttes stammarna.
2020: Utbyte av staket, dörrar och lås, spolning av avlopp och ledningar.
2019: Renovering av balkonger, utbyte av termostater.
2016: Tak, fönster, spolning av avlopp och ledningar.
Man har följande planerat underhåll:
Takrenovering samt fönstermålning.

Angående föreningens ekonomi avser man att göra en långsiktig förbättring via kapitaltillskott.

Om området

Bebyggelsen i Olympia omges av grönska på flera sätt. Strax väster om stadsdelen ligger parken Slottshagen, som omger det medeltida befästningstornet Kärnan, och som måste ses som den mest lättillgängliga större parken i området. För sport och rekreation finns det stora Olympiafältet kring fotbollsarenan med löparslingor och fotbollsplaner. Det är gångavstånd till de centrala delarna av Helsingborg med cirka tio minuters promenad. Både stadsbussar och regionbussar åker igenom området Olympia och därav går bussarna från och till Olympia väldigt ofta. I området kring Olympia finns Helsingborgs Lasarett, pizzerior, café, livsmedelsbutik och, det som stadsdelen kanske mest är känt för, fotbollsarenan Olympia med tillhörande Idrottens hus. i Idrottens hus finns tillgång att utöva tennis, badminton, handboll, innebandy, basket, volleyboll, brottning, boxning och ishockey.

Intresseanmälan