Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Hälsovägen 5

Centrum-Norr

4 rok
136 kvm
3 995 000 kr
Alla bilder

Funkisvåning med sundsutiskt!

Ett "stenkast" från bad & stad! Här bor man i en sanslöst läckert renoverad funkisvåning med sundsutsikt från balkongen och vardagsrummet. En bostad som har "det" vad gäller charm, stil, funktionalitet och riktigt läcker planlösning. Bostaden är belägen på huset sydvästra hörn med fin utsikt över S:t Jörgens plats, Konsterhuset och via Norra Hamnen ut till Öresund. Du har sundet på badrocksavstånd, Centrum med sitt rika kultur- och shoppingliv bara några minuter bort samt närhet till en uppsjö av restauranger och mysiga promenadstråk.

S:t Jörgenspalatset är en byggnad utöver det vanliga. Vid uppförandet 1936 var det en av stadens mer påkostade bostadsfastigheter och byggnationen fulländade även funkislinjen med konserthuset och de numera rivna silomagasinen. Exteriört är fastigheten uppförd med klassiska funkisdrag såsom slät och ljus fasad, kubistisk uppbyggnad och platt tak Oavsett yttre definitioner så är insidan något helt utöver det normala. Ett ståtligt trapphus, marmortrappa och dubbla hissar tar emot oss. En av hissarna användes tidigare till personalen, men idag används båda lika flitigt.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
10 053 kr/mån
Boarea
136 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Centrum-Norr
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Entré:
Direkt vid första steget in märks det att detta boendet inte går av för hackor. Takhöjden om ca 3 meter i kombination med det oljade fiskbensmönstrade parkettgolvet ger ett storslaget intryck. Här finns plats för avhängning och i innerhallen runt hörnet mot sovrumsavdelningen erbjuds förvaring i flera garderober. Hela bostaden renoverades 2017/2018.

Kök:
Ett generöst och modernt kök från Ballingslöv med stor köksö centralt placerad. Här förenas både stil, form och funktionalitet på ett harmoniskt sätt då det bjuds på goda arbetsytor, bra skåpsförvaring samt en modern maskinpark.

Matsal:
Rymlig matsal med härligt ljusinsläpp från två fönsterparti. Önskars ett extra sovrum kan man enkelt sätt upp en innervägg eller varför inte industriglas så att ljuset och djupet i bostaden är intakt.

Vadagsrum:
Vackert hörnrum med fönster i både söder och väster. Utgång till balkong från vilken man har härlig utsikt över både stadens puls samt båttrafiken på Öresund. Rummet bjuder på en öppen spis som bidrar med mycket karaktär. Den är inte eldningsbar men med flertalet blockljus skapas skön mysfaktor.

Sovrum:
Det finns två sovrum som är i perfekt storlek båda. Det första sovrumet har en garderobsvägg till förvaring och det andra har en skjutdörrsgarderob. Båda vetter mot Pålsgatan och givetvis ligger den vackra parketten även här som i resten av bostaden.

Badrum & Gäst-wc:
Badrummet är helkaklat med ljusgrätt klinker som löper vidare upp på väggen bakom badkaret. De andra väggarna är vitkaklade. Spegelskåp, vask med kommod samt handdukstork och vägghängd wc. En smart detalj är glaspartiet vid badkaret som gör att vattnet håller sig på rätt sida när man duschar. Gäst-wc´t är väl gömt bakom en rökfärgad glasdörr närmst köket. Innan själva wc´t nås finns en praktisk yta för t.ex förvaring av vinflaskor.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hälsovägen 5
Område
Centrum-Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
3 995 000 kr
Månadsavgift
10 053 kr/mån
inkl värme/vatten
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
136 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 6. Hiss finns.
Renovering
Uppfräschning av källare, tvättstuga och terrass 2016.
Relining av avloppsledningar maj 2016
Installation av fiber från stadsnätet 2016.
Fönsterbyte 2017.
Trapphusen målades under 2022
Byte av ytterdörrar till säkerhetsdörrar 2022
Övriga byggnader
Källarförråd, tvättstuga samt takterrass.

Ekonomi

Andel i föreningen
6.2016%
Andel av årsavgift
6.2016%
Nettoskuldsättning
1 517 830 kr. med Årsredovisning för 2022 som underlag
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Försäkring
200 kr
Summa
600 kr

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-12-16)
Primärtenergital
135 kWh/m2/år
Energiklass
F

Bilplats

5 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber - stadsnätet.

Förening

Namn
Brf Funkis
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716439-3345
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1433 kr
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2015 och består av 22 st lägenheter samt 5 lokaler. 2 av lägenheterna är inte upplåtna utan är hyresrätter. Vid föreningens bildande så reserverades 5 miljoner av köpeskillingen för diverse underhåll som under 2016 påbörjats såsom relining, fönsterbyte, målning av trapphus, nya grindar vid entré samt en takterrass för föreningens medlemmar, indragning av stadsnätet. Renoveringar senaste året är; byte av belysning i trapphus, målning av trapphus, byte av terrassdörrar, byte till postboxar samt tidningshållare, asfaltering samt målning av p-platser, byte av fönster för lokalerna.

Om området

Här bor ni med hela stadens utbud runt hörnet! Njut av Dunkers Kulturhus, Konserthuset, Teatern eller bara den vackra omgivningen som erbjuds i vår vackra stad. Gå en promenad i Norra Hamnen eller testa någon av alla gourmet-restauranger som finns i centrum. Vill du ta ett dopp i havet ligger både Tropical Beach och Gröningen med sin badbrygga inom 5 minuters promenad. För den resglade eller pendlaren ligger Helsingborgs Central på kort gångavstånd. Veckohandlingen inhandlas smidigt på Kullagatans Ica-nära butik som ligger ett rejält stenkast från fastigheten. Perfekt läge!

Intresseanmälan