Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Persgatan 62

Norr

3 rok
70 kvm
2 995 000 kr
Alla bilder

Gaveltrea med balkong mitt på Norr i läckert kvarter anno 1887

I ett av stadens vackraste och mest välbevarade kvarter finner vi denna ytterst charmiga och kvadratsmarta gaveltrea om 70 kvm med balkong. Föreningen stoltserar med Helsingborgs absolut charmigaste innergård med flertalet sittgrupper i olika miljöer och fantastisk grönska. Här bor man lugnt och skönt på badrocksavstånd från havet, med promenadavstånd till citys utbud och med några av stadens vassaste restauranger runt hörnet!

Två trappor upp genom det synnerligen vackra trapphuset nås bostaden. Ytterst välplanerade kvadratmeter och gavelläget inbringar ett härligt ljusinsläpp i alla rum. Lägenheten är genomgående ljus med bland annat vitmålade golv och ljusa väggar. Köket ger gott om förvaring och bra arbetsytor med en mindre bardisk som avgränsar mot matplatsen. Här ryms ett rejält matbord för 6-8 personer och intill finner vi vardagsrummet med plats för soffgrupp samt utgång till balkong med fördel för eftermiddagssol. Allt i en semiöppen planlösning. I bostadens andra ände placeras två rejäla sovrum, det ena något större än det andra och med garderobsförvaring till två personer. Badrummet är modernt med kakel och klinker i grått och vitt. Utrustat med bland annat dusch med glasvägg och en tvättmaskin.

Historian om KV Fides 13 - Kvarteret bebyggdes i ett expansivt skede då Helsingborg utvecklades som industristad. Det var dock inget renodlat arbetarkvarter utan här bodde främst hantverkare och lägre tjänstemän. Samtliga hus i kvarteret byggdes 1887 - 1888, och alla utom ett (f.d. Fides 3, Persgatan 54) ritades av stadsarkitekten Mauritz Frohm. Fides 3 ritades av Ola Anderson. Kvarterets branta sluttning gjorde att husen i dess östra del uppfördes i två våningar, i något fall med mansardvåning, medan dess västra del bebyggdes med tre-våningshus. Alla husen gavs en putsad gatufasad. Kvarteret hyser stora kulturhistoriska värden. Att ett helt kvarter, bebyggt i ett sammanhang under 1880- talet, finns kvar i så pass orört skick, är mycket sällsynt. Fråga har väckts om byggnadsminnesförklaring av f d Fides Il.

Fastigheterna ligger på omåttligt populära Norr, här bor man med badrocksavstånd till havet och med närhet till några av stadens mest populära restauranger. Centrum nås på fem minuter och Helsingborg Centralstation tar cirka 10 min att gå till. Det är lätt att förstå varför de flesta Helsingborgare vill bo på just Norr!

Mer information på www.3etage.se
Välkommen på visning med fastighetsmäklare Alexander Larsson.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
5 656 kr/mån
Boarea
70 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Norr
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Martin Persson
Assisterande mäklare
martin@3etage.se 0735-179338
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Planlösning

Hall

Möblerbar hall med hatthylla och plats för smalare garderob längre in. På golv ligger ett ljust enstavsgolv och väggarna är målade vita.

Kök

Köket ger god förvaring med både över och underskåp samt en bardisk mot matplats. Den maskinella utrustningen i rostfritt stål består av diskmaskin, ugn, kombinerad kyl/frys, vask med dubbelho samt köksfläkt. Ovan arbetsytorna som består av mörkare laminatbänkskiva med integrerad spishäll finns ett ljusblått kakel som stänkskydd. Köket går i tidlösa toner av vitt och svart, på golv ligger ett träfärgat golv.

Vardagsrum & Matplats

I en semiöppen planlösning från köket huserar bostadens sociala ytor med fönster i två väderstreck. Närmast köket finner sig matplatsen naturligt med plats för 6-8 personer. Lika naturligt finner sig soffgruppen med TV-hörna intill.
Här ligger ett vitmålat plankgolv och väggarna är ljusa.
Bostadens balkong ligger mot Integatan med ett högt läge och med trevlig vy mot Kronborgsgatan, Persgatan och omkringliggande fasader.

Sovrum 1

Bostaden största sovrum. Här ryms den stora dubbelsängen med vardera sida ett nattduksbord. Ljusinsläppet är generöst med dubbla fönster mot Persgatan. Sovrummet är även utrustat med fem garderober som rymmer alla kläder för den modeintresserade. Väggarna är ljusa och på golv ligger en heltäckningsmatta.

Sovrum 2

Rymligt sovrum i gavel med fönster i två väderstreck. På golv ligger ett vitt plankgolv och väggarna är ljusa. Här finns rum för både skrivbord och dubbelsäng.

Badrum

Helkaklat badrum med mörkt klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med dubbla spegelskåp, tvättmaskin, WC, handfatt med kommod, spegel med belysning ovan samt duschhörna med duschvägg.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Persgatan 62
Område
Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
5 656 kr/mån
I avgiften ingår värme, vatten, sopor och kabel-tv samt bredband 100/10. Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
70 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1887
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Vindsförråd

Ekonomi

Andel i föreningen
1.4947%
Andel av årsavgift
1.4947%
Nettoskuldsättning
644 985 kr. Enligt uppgifter från 2023 års årsredovisning.
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Summa
400 kr

Schablonberäknat. Kostnader är individuella.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-08)
Primärtenergital
122 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Föreningen har en fantastisk innergård. Gemensamma utemöbler och grillar tillhandahåller föreningen på ett antal platser på gården. Det är fritt fram att använda möblerna och grillarna. Var och en ansvarar för att man städar, rengör och återställer det man använt.

Bilplats

Gratis parkering finns på omkringliggande gator. Parkeringsgarage finns i grannkvarter att hyra, där tillämpas separat kö.

TV- och internetanslutning

TV: Huset är anslutet till Tele2.

Förening

Namn
Brf Fides 13
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-0247
Hemsida
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
76 st varav 4 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
5 st
TV/bredband
Tele2
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Utförda:
2013: Större renoveringar som målning av fasad, fönsterrenovering, målning av plåttak och byte av frånluftsfläktar.
2015: uppdatering nyckelsystem
2016: OVK & nya huvar på tak
2017: Garantibesiktning av renoveringar 2013
2019: Byte av lägenhetsdörrar
2020: Installationer av värme och målning av dörrar

Planerat underhåll:
Tak, fasad och fönster är pågående

För mer exakt information rekommenderas en titt i föreningens årsredovisning.
Gårdsplats
Föreningen har en fantastisk innergård i två etage med flertalet uteplatser, grönska, pergolas, solstolar m.m. där du fritt väljer var du vill sitta ned med vänners sällskap och det är öppet att gå runt. Innergården är inhägnad med stora grindar som håller alla icke medlemmar ute.
Gemensamma utrymmen
Tre tvättstugor, stor gemensam innergård
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Fides 13 i Helsingborgs Kommun. Fastigheten är en sammanslagning av 12 separata byggnades som uppfördes år 1887-1888. Fastigheten omfattar ett helt kvarter med anlagd innergård. Här finns 76 lägenheter och 5 lokaler. För fastigheten finns servitut avseende tvättsuga, soprum och fjärrvärmecentral i enighet med allmän fastighetsinformation från Lantmäteriet.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rum & kök - 5
2 rum & kök - 51
3 rum & kök - 15
4 rum & kök - 5

Om området

Norr är ett av Helsingborgs absolut mest eftertraktade områden med närhet till allt som staden har att erbjuda. Några av stadens bästa restauranger och krogar ligger inom gångavstånd, strandpromenaden på gröningen, stränderna vid Fria Bad och Landborgspromenaden precis ovan är ypperliga för den motionerande. Välkommen till Norr!

Intresseanmälan