Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Wrangelsgatan 12

Tågaborg

3 rok
74 kvm
2 995 000 kr
Alla bilder

Tjugotalsklassicismen i sitt esse

Det är sällan lägenheter likt denna når marknaden, med rika detaljer från tjugotalsklassicismen samtidigt som planlösningen är optimal för en trerummare.

På Wrangelsgatan 12 och på våning fyra erbjuds nu denna mycket smakfullt renoverade tjugotals-lägenhet med kök och vardagsrum i fil. Smackfullt avskiljt av två halvväggar med pelarvalv. Öppnar du pardörrarna åt andra hållet ges tre rum i fil och lägenheten får glänsa i all sin prakt. Utsmyckningarna i lägenheten är en raritet som är få för unnat. Snickerierna längs brädgolvet, bröstlisterna på väggarna och rundade övergångar mellan vägg och tak där takrosetter med omkringliggande ornament stoltserar - tjugotalsklassicismen i sitt esse.

Lägenheten är optimalt planerad med sitt centralt placerade kök där även matbordet för 6-8 personer ryms. Mot Wrangelsgatan med sina spröjsade fönster huserar vardagsrummet och lugnt beläget mot innergården ligger de två fullgoda sovrummen som även ger möjlighet till mycket god förvaring. Takhöjden är genomgående generös om ca 2,7m och med fönster i två väderstreck är ljusinsläppet genomgående. Entrén är tilltagen med stor klädkammare och rymligt samt helkaklat badrum intill där även plats för tvättmaskin finns om så önskas.

Brf W-tolvan är en ekonomisk stabil förening som tagit väl hand om sin fastighet. Föreningen har endast lån på cirka 3500kr/kvm vilket den attraktiva avgiften skvallrar om. Både fastighet och trapphus är mycket läckert med balkong i varje halvtrappa, perfekt för morgonkaffet. På innergården erbjuds även sittplatser och grönska intill det stora kvarterets övriga innergårdar, i källaren finns både snickeboa och gym. Lägenheten har även dubbla förråd.

Här bor du i ett av Helsingborgs bästa områden med vackra anrika byggnader precis intill. För den motionsintresserade eller bara allmänt intresserade av långa promenader för att njuta av vår fina stad finner vi allt ifrån Landborgspromenaden, Pålsjö skog, Vikingsbergsparken och Margaretaplatsen endast några hundra meter ifrån bostaden. Tågaborg har all närservice man kan tänka sig och rullar man bara nedför backen nås Öresund med salta dopp. Även från detta läget finns där folk som promenerar dagligen upp och ned för Halalid för uppfriskande morgondopp i havet. Det är det som kallas Badrocksavstånd!

Välkommen att kontakta Martin Persson & Alexander Larsson för mer information eller visning.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 995 000 kr Utgångspris
Månadsavgift
4 987 kr/mån
Boarea
74 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Tågaborg
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Alexander Larsson
Assisterande mäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179338 alternativt martin@3etage.se
Planritning Planlösning

Hall

Upp för trapphuset och genom den spröjsade entrédörren med frostat glas kliver ni in över tröskeln till en rymlig hall. Jackan hänger ni på krokarna intill och är sällskapet större finns en rymlig klädkammare för deras kläder också. Hallen ger möjligheter till hallmöblemang och färgerna på både brädgolv och väggar går i en sober ljus kulör.

Kök

Köket är centralt placerat genom renoveringen 2021, vilket gör planlösningen optimal. Bräddgolvet från hallen följer vidare in där det dubbelsidiga köket och matplats för 6-8 personer ryms utan bekymmer. Här erbjuds all den förvaring som kan tänkas behövas med underskåp och arbetsyta samt överskåp med spotlights under. Delar av maskinparken är integrerad som dubbla kyl/frys på samma sida som förvaringen medan diskmaskinen, induktionshäll, fläkt och ugn samt vask finns på motsatt sida. Köket är renoverat 2021 med inredning från EPOQ. Centrerat i taket sitter läcker takrosett med omkringliggande ornament.

Vardagsrum

Förbi halvväggen med läckra pelare på vardera sida öppnar sig vardagsrummet. Ett rum som sticker ut i mängden. Bröstpaneler på väggar, brädgolvet i original, takrosett i tak med läckert ornament som rör sig omkring och dubbla fönsterpartier med spröjs. Rummet får ett fantastiskt ljusinsläpp under dagen och är rymligt i sin storlek. Här får hela sällskapet plats efter middagens kulinariska upplevelse. Även här är färgtonerna ljusa och sammanvävda med ljust brädgolv och beige väggar.

Sovrum 1

Bostaden större sovrum är definitivt ett Master Bedroom. Med sin fantastiska rymd ges en mängd möjligheter till olika lösningar för möblemanget. Förvaring idag utgörs av en större byrå på motsatt sida sängen men utan tvivel ryms flertalet garderober runt om. Väggarna har en lugnande gråblå ton och på golv ligger brädgolv. Även här återfinns detaljer från 20-talet med pardörrar, snickerier längs golv och generös takhöjd.

Sovrum 2

Innan renoveringen 2021 var det här köket var placerat. Idag används rummet som walk-in-closet och gästrum. Garderoben med skjutdörrar är mycket stor och med mindre förändringar ges det plats till både säng och skrivbord också. Ett perfekt rum för barnet eller gästen som är på besök.

Badrum

Badrummet är helkaklat med grått klinker på golv och vitt kakel på väggar. Inredningen med vask och blandare passar väl till tidsepoken och förvaring i både stående skåp intill dusch samt under handfatet finns också. Intill duschhörnan finns plats att installera tvättmaskin där även el är förberett.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Wrangelsgatan 12
Område
Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
4 987 kr/mån
inkl. värme, vatten
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
74 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1929
Fönster
Två glas med spröjs
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Det finns källarförråd och vindsförråd tillhörande lägenheten. Det finns även cykelförråd och samlingslokal, gym samt snickeboa. Extremt välskött innergård med gräsmatta, äppelträd, blomsterrabbatter och en uteplats med skorstensgrill.

Ekonomi

Andel i föreningen
0.077731%
Andel av årsavgift
0.077731%
Nettoskuldsättning
237 055 kr. Siffror hämtat från föreningens senaste årsredovisning 2022
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Försäkring
125 kr
Summa
475 kr

Schablonberäknat. Kostnader är individuella.

Energideklaration

Uteplats

Trapphusbalkong

Bilplats

Regelriktig parkering längs med områdets gator

TV- och internetanslutning

Bredband: Stadsnätet.

Förening

Namn
BRF W-tolvan
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769607-6673
Föreningen äger marken?
Ja
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen W-tolvan övertog huset 2005 sedan den förre ägaren Lars-Erik Persson med ålderns rätt valt att dra sig tillbaka. Persson, och före honom hans föräldrar, hade då varit ägare sedan början av 50-talet. Föreningen består av 12 lägenheter. På varje halvplan finns balkonger som är möblerade av föreningen, fria att nyttja för varje medlem.

Vattenstammar är bytta i slutet av 80-talet, avloppsstammar är renoverade med releining 2008. Föreningen håller på att gå igenom samtliga fönster i fastigheten, klart hösten 2017. Med start i november så kommer trapphuset att renoveras och målas om till sitt ursprungliga utseende. Även entrédörren kommer att bytas ut till 1929 års utseende.

Intresseanmälan