Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Persgatan 60

Norr

3 rok
77 kvm
2 495 000 kr
Alla bilder

3 rok med stans charmigaste innergård utanför fönstret!

1880-talets nyrenässans i Helsingborgs äldst bevarade kvarter. Vore inte det något? Nu ges möjligheten att överta bostadsrätten till denna fräscha lägenhet om 3 rum och kök. Lägenhetens alla rum är tilltagna i storleken, köket är fullt utrustad och med plats för matbord, badrummet helkaklat med både tvättmaskin och torktumlare. Från fönstren njuter ni av den grönskande innergården. Som i sin tur lätt konkurrerar om utmärkelsen "stans charmigaste"

På Norr är livskvalitén i fokus och du bor i ett av Helsingborgs mest eftertraktade områden, ett olympiskt stenkast från Öresund med salta dopp och endast några raska steg från kvarterskrogen Regio. Lägenheten genomsyras av ljus med fönster i två väderstreck och med en tilltagen takhöjd är alla rum luftiga. Köket har en påkostad arbetsyta av sten med gott om förvaring och sovrummen är generösa.

Brf Fides är en förening med 76 lägenheter och 5 lokaler. Föreningen fördelar sig i 11 byggnader och omfattar hela kvarteret där en gemensam innergård huserar, lummig och mycket trevlig. Utan tvekan Helsingborgs absolut charmigaste innergård!

Mer information finns på www.3etage.se
Välkommen på visning med ansvarig fastighetsmäklare Alexander Larsson!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 495 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
6 121 kr/mån
Boarea
77 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Norr
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Planritning
Planritning Alternativ planritning

Hall & Entré

Bostadens entré ger plats åt både hatthylla eller krokar. Vidare binder hallen samman bostaden. På golv ligger ett mörkt laminatgolv och väggarna är vita.

Kök

Bostadens kök är mycket generöst med både över- och underskåp. De vita köksluckorna tillsammans med den svarta stenskivan gör köket tidlöst och elegant. Likväl här ligger ett mörkt laminatgolv av enstav. Köksskåpen har till viss del integrerad belysning, ovan arbetsytan finns ett mörkare kakel som läckert bryter av. Den maskinella utrustningen består av en integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn och mikro samt underlimmad vask. I köket ryms även matbordet för 6 personer och det ges en läcker vy över innergårdens blommande träd. Spotlights i tak.

Vardagsrum

Vardagsrummet är även det generöst i storleken och ger plats åt både större soffa samt tv-hörna och bokhylla. Det perfekta rummet att slappna av i efter middagen i goda vänners sällskap. Takhöjden är likt i övriga rum, generös och ljusinsläppet naturligt från de två stora fönstren mot Persgatan. Väggarna är vita och på golv ligger ett mörkt laminatgolv.

Sovrum 1

Dagens Master bedroom är mycket tilltaget och utöver den stora dubbelsängen med vardera sida ett nattduksbord ryms även garderob samt byrålåda utan att det upplevs trångt. Likt övriga rum är golvet mörkt laminatgolv och väggarna är vita. Takhöjden tilltagen och ljusinsläppet kommer naturligt från fönstren mot föreningens grönskande innergård.

Sovrum 2

Det andra sovrummet utgörs idag av hemmakontor och huserar bostadens alla garderober. Här finns mycket god förvaringsmöjlighet i 3 stycken dubbelgarderober. Golv och väggar följer samma spår som övriga lägenheten, ljusinsläppet kommer från de två fönstren mot Persgatan.

Badrum

Badrummet är utnyttjat till sin fyllo. På golv ligger ett mörkare klinker medan väggarna har ett ljusare kakel. Det är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare, WC, handfat med kommod, duschhörna samt spegelskåp med belysning.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Persgatan 60
Område
Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
2 495 000 kr
Månadsavgift
6 121 kr/mån
I avgiften ingår värme, vatten, sopor och kabel-tv samt bredband 100/10. Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
77 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1887-1888
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Bostaden har ett förråd. Föreningen har tre gemensamma tvättstugor. Miljörum finns på innergården samt cykelrum. Det finns även barnvagnsrum.

Ekonomi

Andel i föreningen
1.6179%
Andel av årsavgift
1.6179%
Nettoskuldsättning
698 148 kr. Enligt uppgifter från 2023 års årsredovisning.
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Summa
400 kr

Schablonberäknat. Kostnader är individuella.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-08)
Primärtenergital
126 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Föreningen har en fantastisk innergård. Gemensamma utemöbler och grillar tillhandahåller föreningen på ett antal platser på gården. Det är fritt fram att använda möblerna och grillarna. Var och en ansvarar för att man städar, rengör och återställer det man använt.

Bilplats

Gratis parkering finns på omkringliggande gator. Parkeringsgarage finns i grannkvarter att hyra, där tillämpas separat kö.

TV- och internetanslutning

TV: Huset är anslutet till Tele2. Kabel-TV ingår i avgiften. Bredband: Huset är anslutet till Tele2. Bredband 100/10 ingår i avgiften..

Förening

Namn
Brf Fides 13
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-0247
Hemsida
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
76 st varav 4 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
5 st
TV/bredband
Tele2
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Utförda:
2013: Större renoveringar som målning av fasad, fönsterrenovering, målning av plåttak och byte av frånluftsfläktar.
2015: uppdatering nyckelsystem
2016: OVK & nya huvar på tak
2017: Garantibesiktning av renoveringar 2013
2019: Byte av lägenhetsdörrar
2020: Installationer av värme och målning av dörrar

Planerat underhåll:
Tak, fasad och fönster är pågående

För mer exakt information rekommenderas en titt i föreningens årsredovisning.
Gårdsplats
Föreningen har en fantastisk innergård i två etage med flertalet uteplatser, grönska, pergolas, solstolar m.m. där du fritt väljer var du vill sitta ned med vänners sällskap och det är öppet att gå runt. Innergården är inhägnad med stora grindar som håller alla icke medlemmar ute.
Gemensamma utrymmen
Tre tvättstugor, stor gemensam innergård
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Fides 13 i Helsingborgs Kommun. Fastigheten är en sammanslagning av 12 separata byggnades som uppfördes år 1887-1888. Fastigheten omfattar ett helt kvarter med anlagd innergård. Här finns 76 lägenheter och 5 lokaler. För fastigheten finns servitut avseende tvättsuga, soprum och fjärrvärmecentral i enighet med allmän fastighetsinformation från Lantmäteriet.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rum & kök - 5
2 rum & kök - 51
3 rum & kök - 15
4 rum & kök - 5

Om området

Norr är ett av Helsingborgs absolut mest eftertraktade områden med närhet till allt som staden har att erbjuda. Några av stadens bästa restauranger och krogar ligger inom gångavstånd, strandpromenaden på gröningen, stränderna vid Fria Bad och Landborgspromenaden precis ovan är ypperliga för den motionerande. Välkommen till Norr!

Intresseanmälan