Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Kattugglegatan 7

Mariastaden

6 rok
180 kvm
8 500 000 kr
Alla bilder
Pre sale

Läcker arkitektur på optimalt läge!

På ett av det allra bästa läget i hela Mariastaden där man utsikt över hästhagarna, fälten och Kungshultsskogen reser sig denna stilrena och magnifika villa som bjuder på vardagslyx och ett boende i toppklass. Väl inne i villan välkomnas ni av en väldisponerad planlösning som inbjuder till sociala sammanställningar med öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök. En braskamin med synlig brasa från båda hållen delar av vardagsrummet mot köket på ett smakfullt sätt. Entréplanet flödar av ljus och här finns även en väldisponerad tvättstuga samt ett läckert badrum/duschrum och ett master bedroom med direkt utgång till trädgården. Ovanvåningen är det mer privata planet som innehåller ett centrerat allrum med utgång till takterrass, två generösa sovrum samt ett helkaklat sobert duschrum.

Trädgården bjuder på flera "rum" där man verkligen tänkt på hur man ska skapa balans och privat sfär via användandet av trä, sten och växtlighet i en harmonisk kombination. Husets placering på tomten möjliggör att man kan följa solen över hela dagen och använda de olika uteplatserna beroende på om man vill mysa i solen eller svalka sig i skuggan. Poolen som har pooltak är en sann oas och nyttjas frekvent under sommarhalvåret. Utespaet har placerats på tomtens mest privata hörna och det ramas in stilfullt av en pergola. En fastighet som rättfärdigar klyschan - måste upplevas på plats!

Området på Ugglegatorna är lugnt med varierande arkitektur av hög klass och strategiskt placerat vid Kungshultsskogen för sköna promenader eller joggingturer. Goda kommunikationer via buss 3 & 6 samt snabb access ut till Österleden/E4:an och E6:an.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
8 500 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
180/16 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
638 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se

Rumsbeskrivning

Vi parkerar bilen på den gjutna biluppställningsplatsen som rymmer tre bilar varav en plats är i carport. Kommer man med cykel eller barnvagn finns ett praktiskt förråd för det.

Väl inne i huset får man den sköna känslan i magen man får när positiva intryck sköljer över en. Entrén är välkomnande men samtidigt praktisk med god förvaring som är dold under tappan med skjutdörrar. Det finns gott om plats för hela familjen att ta på ytterkläderna utan att trängas. Vidare in bjuds det på ett magiskt socialt utrymme med öppen planlösning mellan kök och matsal från vilken man går ut till altanen. Otroligt mingelvänlig lösning där vardagsrummet är tillgängligt men avgränsas smakfullt med en braskamin. Just braskaminen är vattenmantlad och kopplad till en ackumulatortank för energieffektiv uppvärmning. Smart arkitekur i sitt esse. Även från vardagsrummet finns utgång till trädgården som är perfekt för allt från sköna grillkvällar, poolpartyn, till nyårsfester eller bara avkoppling. Det finns dessutom en praktiskt grovingång för de leriga stövlarna och de blöta husdjuren och generöd förvaring bakom skjutdörrar. Master bedroom ligger avskilt längst bort i huset och det har också en altandörr ut direkt till pergolan samt utespaet. Direkt utanför sovrumet nås badrummet som bjuder på både badkar samt dusch och en smart lösning är skjutdörren som gränsar av dusch- samt baddelen från vask samt wc så att man kan vara flera samtidigt men ändå privat. Altandörr här med så att nybadade personer kan gå direkt in utifrån utan att springa genom hela huset. På hela entréplanet ligger mörkgrått klinkergolv med golvvärme under för bästa komfort.

Upp för trappan nås husets privata del med ett luftigt centrerat allrum med utgång till stor solterrass. Det finns två generösa sovrum i varsin ända av huset men möjlighet till att dela av ett till finns. I båda sovrummen ges förvaring i form av mindre walk in closets. Även här uppe finns det golvvärme men för ett mer ombonat intryck ligger det ett trägolv på detta plan. Ett rymligt helkaklat duschrum med takfönster är pricken över i:et. Perfekt familjevilla med guldkant.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Molnet 6
Adress
Kattugglegatan 7
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
8 500 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
180/16 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel
Byggnadsår
2011
Fasad
Puts & trä
Stomme
Betong, cellplast
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Takpannor & papp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme, golvvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk - med återvinning FTX
Övriga byggnader
Carport & förråd

Tomten

638 kvm.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber via stadsnätet.

Driftkostnader

Uppvärmning
9 338 kr
Hushållsel
12 078 kr
Vatten/avlopp
4 000 kr
Sotning
400 kr
Renhållning
7 200 kr
Summa
33 016 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Driftskostnadens summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Carport & förråd

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 186 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
2011
Byggnadsvärde
3 222 000 kr
Markvärde
964 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 4 200 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan Fornlämning (1 st)

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan