Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Mjöhultsvägen 218

Mjöhult

8 rok
295 kvm
27 000 000 kr
Alla bilder

Drömboende I Kullabygden!

Välkommen till Västergård - en riktig pärla som kombinerar historisk charm med modern lyx!

Västergård är ett helt unikt objekt som förutom en fantastisk boendemiljö både erbjuder goda möjligheter till hyresintäkter och utrymme för egen kreativ verksamhet. Huvudbyggnaden är hjärtat i anläggningen och familjens privata del av gården. Här erbjuds en bostad med stora sociala ytor med vackra och tidsenliga detaljer samt en fantastisk trädgård och poolområde. Gårdens övriga tre byggnader inrymmer fyra lägenheter på mellan 120-180m2, varmgarage med hög vikport samt ett rejält kallager. Fastigheten är i fint skick och har en toppmodern solcellsanläggning som tillsammans med jordvärmeanläggningen borgar för en god energieffektivitet. Ett helt unikt objekt med unika möjligheter!

Gården består av huvudbyggnad som dateras till början av 1900-talet, två sr flygelbyggnader varav den ena idag innehäller annexet med två boenden och det andra är en klassisk loge som är perfekt som kalllager. Därefter finner vi en separat länga med dubbla lägenheter samt ett stort varmlager med hög port.

Det stora boningshuset, stående på en hög sockel av gråsten, uppfördes i början av 1900-talet och utstrålar herrgårdskänsla. Omringad av en fantastisk trädgård, erbjuder denna gård en fridfull tillflyktsort i vackra Kullabygden.
På framsidan av huset finner vi ett stort poolområde som kompletteras av en rejäl pergola. Runt om poolområdet placeras flertalet uteplatser ut sig som alla har sin charm och särskilda användning. Förutom ovan så är trädgården rejält genomtänkt med planteringar, skiftningar och stenläggningar. Den omsorgsfullt anlagda trädgården inbjuder verkligen till både rogivande stunder och trädgårdsfester.
Huvudhusets entréplan är placerat en bra bit över mark, vilket ger en fin utsikt över området runt gården. Här möts vi av högt i tak, stora sociala avdelningar och en riktigt smakfull renovering. De generösa ytorna och de stora fönsterpartierna ger fantastikt ljus oavsett var i huset man befinner sig. Det finns även möjlighet att anpassa planlösningen för fler sovrum, beroende på familjens behov. Alla material är noga utvalda och två kakelugnar skapar både värme och karaktär.

På ovanplan har familjen sitt privata område. Här hittar vi två både vackra och stora sovrum, fyllda med naturligt ljus tack vare stora fönsterpartier. Ett badrum som ser ut att vara taget ur en inredningstidning erbjuder en lyxig oas för avslappning. De generösa ytorna och öppet upp i nock förstärker känslan av rymd och elegans. Även här finns möjlighet att anpassa utrymmena för att skapa fler sovrum.

Källarplanet fungerar både för praktiska och sociala ändamål. Här finns en välutrustad tvättstuga och rymliga förråd för förvaring. För vinälskare finns en charmig vinkällare och den ruffiga sociala avdelningen är perfekt för att umgås med vänner och familj i en avslappnad miljö. Med tanke på att huset vilar på en gråstensgrund så har man även bra ljusinsläpp i källaren.

Vi vandrar vidare in i annexet som dateras till 1865. Med sina imponerande 300 kvadratmeter, gångbroar och flertalet kaminer är detta ett boende som verkligen sticker ut. Huset är en arkitektonisk pärla med sina vackra tegelgolv och djupa nischer och synliga takbjälkar. Här har man skapat en känsla av rustik elegans och historisk charm. Varje detalj är noggrant genomtänkt för att erbjuda maximal komfort och estetik.
Flera kaminer strategiskt placerade i huset skapar en varm och inbjudande atmosfär, perfekt för mysiga kvällar året runt.
Den privata uteplatsen är planerad som en japansk trädgård som även är skyddande mot väder och vind. Här kan du njuta av lugnet och skönheten i en harmoniskt anlagd miljö, idealisk för meditation, avkoppling eller bara en stunds stillhet mitt i vardagen.
De charmiga gångbron förbinder de två avdelningar som annexet består av. De skapar en unik och spännande arkitektur som gör detta hus till något alldeles extra.
Med sina generösa ytor erbjuder huset många möjligheter för både boende och verksamhet. Avledningarna är båda utrustade med trevliga kök och flertalet sovrum för detta till en plats som verkligen kan utnyttjas i uthyrnings sammanhang.

Vi vandra vidare till uthyrningslägenheterna som fått namnen Kärningskär och Junikär.

Käringskär
Den första lägenheten imponerar med sin välplanerade layout som maximerar varje kvadratmeter. Den ljusa och rymliga interiören kompletteras av en charmig kamin som värmer upp de kalla vinterkvällarna. Utanför finner du en avskild uteplats, perfekt för avkoppling och middagar utomhus, samt privat parkering direkt vid bostaden.

Junikär
Den andra lägenheten erbjuder modern komfort i en avskild miljö. Även här möts du av en välplanerad yta och en kamin som skapar en inbjudande atmosfär. Den egna uteplatsen ger möjlighet till avkoppling i en privat sfär, medan den tillhörande parkeringen gör vardagen enkel och bekväm.

Båda lägenheterna ligger avskilt, vilket ger en känsla av lugn och ro, samtidigt som de erbjuder alla bekvämligheter man kan önska sig. Med välplanerade ytor, genomgående bra skick, kaminer för extra mysfaktor, egna uteplatser och privat parkering är dessa lägenheter en idealisk investering för uthyrning. Här får hyresgästerna ett trivsamt boende med både avskildhet och bekvämlighet.

Vi vandrar vidare för denna gård har ännu mer att uppvisa. Vad sägs om en stor loge för oförglömliga fester, ett rymligt varmt lager för bilar eller båt, eller det helt underbara poolområdet som med sin pergola, sina uteplatser och sin ljuvliga botanik förhöjer livskvaliteten? Här finns allt för den som söker ett liv i lyx och bekvämlighet.

Varmt välkommen att boka privat visning av detta underbara hem!
Typ
Friliggande villa
Pris
27 000 000 kr
Boarea /biarea
295/145 kvm
Antal rum
8 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
9 339 kvm
Område
Mjöhult
Alexander Persson
Fastighetsmäklare
alexander@3etage.se 0735-179331 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179331 alternativt alexander@3etage.se
Planritning Entréplan
Planritning Ovanplan
Planritning Källarplan
Planritning Situationsplan
Planritning Bottenplan lägenheterna
Planritning Ovanplan lägenheterna

Entré

Välkomnande hall och entré med vackert kalkstensgolv. Bra avhängning genom klädkammare samt gäst/wc. Härifrån placeras även trapp till ovanplan.

Salong

Salong alternativ matrum. Mysig kakelugn, brädgolv och i bra storlek.

Kök

Stort lantkök med köksö i mitten. Platsbyggd inredning i vitt med bänkskivor i granit. Golv i schackmönstrat slitstarkt material. Maskinpark bestående av pyrolyugn från Miele, induktionshäll samt kyl & frys från Siemens, Micro från Miele, diskmaskin från Fichel & Pykel, fläkt från Fjäråskupan och slutligen en spis från AGA. Köket erbjuder även stort skafferi. Från altandörren leder trappan dig dessutom rätt ner till pool området.

Matsal

Underbart rum med plats för stora bjudningar. Pardörrar leder till både kök och vardagsrum och från det stora fönstret har man en fantastisk vy oavsett väder. Fiskbensparkett på golv och trevlig kakelugn dessutom.

Vardagsrum

Hörnläge som ger fina ljusinsläpp och trevlig utsikt. Riktigt stor avdelning som passar perfekt som vardagsrum. Original golv och fungerande kakelugn.

Allrum/TV/Sovrum

Har tidigare varit avdelat för sovrum och kan så bli igen. Samma vackra brädgolv som i vardagsrummet.

Bakre hall/Kontor

Härifrån nås källaren samt entréplans badrum. Perfekt som arbetsrum eller kontor.

Gäst W/C

Fint renoverad gäst W/C med toalett och vask.

Badrum

Klassiskt schackrutigt badrum med dusch, toalett och kommod.

Master bedroom

Ovanplans Master Bedroom. Plats till stora sängen och självklart har man här en Walk in Closet till förvaring. Öppet i nock, fiskbensmönstrad parkett och helt nya ytskikt. Från detta sovrum nås även balkong precis ovan poolområdet.

Sovrum

Ett idag enormt sovrum som med enkelhet kan delas i två. Samma vackra stil som resterande delar av ovanplan med fiskbensmöstrad parkett, öppet i nock och helt nya ytskikt. Mellan det andra sovrummet och detta finner vi även en stor klädkammare. Slutligen har vi 4 st riktigt fint placerade takfönster som ger ett mycket trevligt ljus.

Allrum

Mellan ovanplans olika avdelningar placeras ett riktigt häftigt allrum sig. Öppet i nock, fina ljusinsläpp och perfekt små avdelningar för kontors hörna eller lounge. Glaspartiet mot badrummet är dessutom helt fantastiskt. Samma snygga fiskbensmönstrade parkett och klanderfritt skick på allt annat.

Gäst W/C

Ovanplans gäst W/C som erbjuder toalett och vask

Badrum

Bilderna talar förstås sitt eget språk och detta badrum är helt underbart. Fyra takfönster tillsammans med dubbla gavelfönster ger ljus och atmosfär. Klanderfria material i marmor tillsammans med inredning av bästa sort gör detta till ett badrum utöver det vanliga. Storleken är som en mindre bostad och självklart har man en stor duschavdelning med dubbla duschar, två kommoder och ett badkar mellan gavelfönstren.

Källarplan

Gott om ljusinsläpp genom att huset står på hög gråstensgrund. Källaren erbjuder dels praktiska delar såsom tvättrum, förråd och teknikrum. Dessutom har man en social avdelning runt den gamla bakungnen och tvättgrytan. Förutom vinkällaren så har man självklart ett matrum samt en lounge att hänga runt. I källaren finns även ett gästrum och ett garage.

Annexet stora delen

Annexet mäter ca 300m2 varav den stora delen är ca 180m2. Genom hela entréplan löper ett fantastiskt tegelgolv som rimmar perfekt med balkar, eldstäder och gjutjärn. Hela bottenplan har dessutom bekväm golvvärme. Vardagsrum och matplats kompletteras av ett fullutrustat kök och på detta plan finner vi även dubbla sovrum samt badrum. En våning upp finner vi ännu ett sovrum som även kan användas som ett större samlingsrum. Här har vi ännu en kamin som värmer under vintermånaderna. Slutligen har man en egen japansk trädgård där man i lugn och skyddad miljö kan njuta av livet. Annexets olika delar sammanförs av gångbron.

Annexet lilla delen

Samma fina stil som i den större delen. Nedre plan erbjuder kök, matplats, vardagsrum och badrum. En våning upp placeras ett lyxigt sovrum där man dessutom når ännu ett sovrum som placeras på loftet.

Junikär

Båda lägenheterna har snarlika planlösningar med vardagsrum, matplats och kök på nedre plan. Dessutom finner vi förstås värmande kaminer här. Nedre plan erbjuder dessutom ett sovrum och badrum med tvättmaskin. Ovanplan erbjuder mindre allrum, två sovrum och toalett. Lägenheterna är väldigt charmiga och håller riktigt bra standard. Egen uteplats och privat parkering.

Kilingkär

Båda lägenheterna har snarlika planlösningar med vardagsrum, matplats och kök på nedre plan. Dessutom finner vi förstås värmande kaminer här. Nedre plan erbjuder dessutom ett sovrum och badrum med tvättmaskin. Ovanplan erbjuder mindre allrum, två sovrum och toalett. Lägenheterna är väldigt charmiga och håller riktigt bra standard. Egen uteplats och privat parkering.

Varmlager

Varmlager med stor port (mått) som möjliggör flexibel användning för verksamhet, båt eller bilförvaring . Rejäl betong sula och ca 300m2.

Loge

Loge med kalllager som förstås kan användas för fest eller i andra sammanhang. Dessutom gott om lager på andra våningen. Bakom logen har två fantastiska trädgårdar skapats, engelska trädgården och köksträdgården.

Uthyrningsmöjligheter

på Booking.com har ägarna tagit 2200kr/natt för respektive lägenhet i lågsäsong och 2800kr i högsäsong som är från v26 - 32

Att hyra ut långtid har nuvarande ägare tagit 17000kr/månaden för respektive lägenhet.

För annexet har nuv ägare tagit 6000kr/natt och ej velat hyra ut det långtid.

Varm & kallagret har vi aldrig hyrts ut.

Ett byggföretag hyrde ett tag båda lägenheterna och betalade då 565 000/år.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Svedberg 23:7
Adress
Mjöhultsvägen 218
Område
Mjöhult
Kommun
Helsingborg
Pris
27 000 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rok, varav 3–4 sovrum
Boarea/biarea
295/145 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen Boningshus 295m2 + 145 - Annex ca 300m2 - Gästlägenheterna ca 260 m2 - Varmlager ca 260m2

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1912 (Förmodat 1900)
Fasad
Gråsten/Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Gråsten
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Jordvärme/Solceller 2 st pumpar (1 till huvudhus och 1 till resten)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Huvudhus har senare åren genomgått en totalrenovering.
- Hela ovanvåningen har fått ny planlösning, nya ytskikt, nya badrum & toaletter, öppet i nock och samtliga fönster.
- Nedanplan har fått nya ytskikt, nytt badrum & gäst W/C, ytskikt.
- Källare har dränerats, planerats om med lounge, matplats och källare samt fått uppfräschning av ytskikt.
- Tak har bytts
- Hela trädgården fått ny skepnad med bl.a. stort nytt pool område och pergola.
- Sonos och fiber med väl utbyggt WiFi på hela gården.

Annexet har senare åren genomgått totalrenovering
- 2 nya badrum
- 1 nytt kök
- Japansk trädgård
- 3 st kaminer
- Väl utbyggt Wifi system

Lägenheterna & varmlager har senare åren genomgått en totalrenovering.
- Juniskär totalrenoverades 2018
- Killingskär genomförde stora renoveringar 2023
- Nytt kök 2023 i Killingskär
- Egna uteplatser anlagda
- Varmlager totalrenoverats med nytt betonggolv
- Ny port (365 cm hög och 512 cm bred)
- Toalett
- Nya ytskikt
- Utbyggt WiFi system

Hela utemiljön har senare år genomgått en förändring.

- Nya planteringar
- Nytt poolområde
- Separata uteplatser avskilt från varandra
- Vedeldad bastu
- Parkeringar och uppfarter anlagda
- Fantastiska små trädgårdar
- Fantastiska små uteplatser

Värmesystem på gården har senare åren totalrenoverats med

- 1 ny värmepump samt ännu en för båda husen varav den senaste är från 2023 (Nibe) den andra förmodat från 2008.
- Ny solcellsanläggning
- Nytt WiFi system
Övriga byggnader
Annexet om ca 300 m2, två st gästlägeneheter om ca 260m2, varm lager om ca 260m2, loge, lager och bastu
Övrigt
Väl utbyggt sonossystem

Tomten

9 339 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber . Bredband: Väl utbyggt WiFi på hela gården (Fiber).

Driftkostnader

Uppvärmning
50 000 kr
Vatten/avlopp
2 092 kr
Renhållning
5 000 kr
Försäkring
10 000 kr
Övrigt
9 840 kr
Summa
76 932 kr
(fastighetsavgift/skatt på 24 950 kr tillkommer)

Solceller ger ca 52 000kwh/år (52Mwh) Reningsverket är helt nytt för 20 personer (Kemisk rening WSB Clean) I driften inkluderas pool och två elbilar. Försäljningen 2023 gav ca 32 000 kwh/år. Elkostnaderna är 2023 års kostnader med höga energipriser.

Energideklaration

Status
Utförd (2017-08-03)
Prestanda
90 kWh/m2/år
Energiklass
E

Försäkring

Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Annexet om ca 300 m2, två st gästlägeneheter om ca 260m2, varm lager om ca 260m2, loge, lager och bastu

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 679 000 kr (fastställt avseende år 2022)
Värdeår
2014
Byggnadsvärde
4 453 000 kr
Markvärde
1 226 000 kr
Skatt/avgift
24 950 kr
Typkod
325, Hyreshusenhet, lokaler

Pantbrev

Totalt 11 st pantbrev om 18 750 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Va-Ledningar Mm
Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Avlopp, 1283K-14974.2
Förmån: Officialservitut Väg, 1283K-14974.5
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut Va-Ledningar Mm, 1283IM-04/4702.1
Last: Officialservitut Avlopp, 1283K-14974.1
Last: Officialservitut Avlopp, 1283K-14974.3
Last: Officialservitut Väg, 1283K-14974.4

Intresseanmälan