Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Ormvråksgatan 38

Mariastaden

6 rok
169 kvm
7 495 000 kr
Alla bilder

Läcker familjevilla med härlig tomt!

Ljus och rymd är kännetecken för det här moderna och stilrena huset som har en spännande planlösning samt en mycket inbjudande och privat trädgård.

Entrévåningen bjuder på en generös och välkomnande hall där man direkt får en fin känsla och vy in mot allrummet. Förvaring får man i passagen utanför det helkaklade duschrummet samt den rymliga tvättstugan. Allrummet är riktigt pampigt med imponerande takhöjd om ca 5,3 meter vid nocken. Ett högt fönsterparti som följer taket ger härligt ljusinsläpp och braskaminen ger rummet både skön värme och karaktär de mörka månaderna. Ett påkostat nytt kök från HTH sattes in 2022 och här finns mycket arbetsyta på den läckra carraramarmorn. Ett master bedroom eller hemkontor finns och här samt i allrummet kan man gå ut till den väldisponerade och välskötta trädgården där man skapat flera ”rum” att njuta av. Som grädde på moset byggde man ett orangeri 2021 där många middagar och kafferep avnjutits. En lagom stor gräsmatta för de små med spring i benen finns det också.
Ovanvåningen är husets privata plan med fyra rum varav tre är sovrum. Allrummet är smart planerat med fönster ner mot entrévåningen samt med skjutdörr så att man varken stör eller blir störd mellan våningarna. De två sovrummen som vetter mot öst har härlig utsikt över åkern och Pilshults gård utanför. I alla tre sovrum finns garderober och parkett på golvet. Det helkaklade badrummet rymmer både en separat dusch samt ett badkar. Perfekt planerat med andra ord.

Ormvråksgatans norra del är lugn och barnvänlig med flertalet lekplatser och grönområden i närområdet, förskolan Maria Ro runt hörnet och trevliga promenadstråk till t.ex Pilshultsskogen samt Gamla Kungshults hästhagar. En underbar plats att växa upp och bo på - för alla åldrar.

Kontakta ansvarig mäklare för visningsbokning!
Då jag, ansvarig mäklare Roger Billsten, själv bor i Mariastaden sedan 2006, och jag har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
7 495 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
169/40 kvm
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
668 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Övervåning

Rumsbeskrivning

Entrévåning:
Hall med gott om plats för den stora familjen och gäster. Klinkergolv i grå nyans vid dörren som sedan övergår till parkett. Förvaring via skjutdörrsgarderob som nås i passagen vid badrummet och tvättstugan. Badrummet har grått klinkergolv samt vitkaklade väggar med inslag av grått i duschutrymmet. Vit skåpsinredning samt ett fönster för vädring. Tvättstugan är rymlig med bänkyta och skåpsförvaring samt en maskinpark som består av tvättmaskin, torktumlare och torkskåp från 2008. Allrummet är i öppen planlösning mot matsal och kök med parkettgolv. Braskamin samt en takhöjd vid nocen om ca 5,3 meter. Köket som är från HTH sattes in och det går i ek samt även med vit inredning. Tillsammans med carraramarmorn som bänkskiva är det otrolgit smakfullt. Maskinparken från Siemens sattes även den in 2022. Grått klinkergolv vid köksdelen och här liksom i resten av entrévåningen är det golvvärme. Master bedroom kan likväl pasa som ett hemkontor och förvaring finns via skjutdörrsgarderob. Från sovrummet och från allrummets matsal finns utgång till trädgården.

Ovånvåning:
Via ektappan når vi husets privata våningen där det finns tre sovrum samt ett allrum. I alla rum ligger parkett och sovrummen har garderober. Allrummet har läckra takfönster mot himmeln och även ett fönster ner mot entrévåningens allrum. Smart lösning för att barnen ska kunna ha koll på de vuxna nedanför men även för ljuddämpningen. Ett stort helkaklat badrum med båda separat dusch och stot badkar ger lite vardagslyx. Mörkbrunt klinkergolv med golvvärme samt vitkaklade väggar och spotlights i taket. Fönster för ljusinsläpp och vädring.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Libbstickan 2
Adress
Ormvråksgatan 38
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
7 495 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
169/40 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2007
Fasad
Puts med luftspalt + träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Försinkad plåt
Tak
Takpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme, golvvärme entrévåning, radiatorer ovanvåning
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Övriga byggnader
Garage och förråd om ca 40 kvm samt orangeri.

Tomten

668 kvm.

Uteplats

Stensatt uteplats mot söder

Bilplats

Biluppställningsplats för 6 bilar. Kabelrör finns nedgrävda om man vill installera en laddbox på garageväggen.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
13 025 kr
Hushållsel
19 172 kr
Vatten/avlopp
4 508 kr
Sotning
1 500 kr
Renhållning
7 063 kr
Summa
45 268 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Driftkostnadens summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Försäkring och fastighetsskatt tillkommer

Energideklaration

Prestanda
109 kWh/m2/år

El

Elbolag:
Öresundskraft

Försäkring

Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Garage och förråd om ca 40 kvm samt orangeri.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 700 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2007
Byggnadsvärde
3 264 000 kr
Markvärde
1 436 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 5 st pantbrev om 5 280 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2005-11-09)

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, konditori, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan