Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Frostgatan 204

Ödåkra

117 kvm
5 495 000 kr
Alla bilder
Pre sale

Barnfamiljens drömvilla med stora ytor och en läcker utemiljö i trygga kvarter!

Drömvillan för barnfamiljen med samspelta materialval, stora sociala ytor och en läcker utemiljö med pool och pergola. Välkommen hem!

På Frostgatan 204 i Ödåkra, med sitt lugna länge mellan vändplatsen på återvändsgatan och skogsdungen på andra sidan tomten så har inget lämnats åt slumpen. Här står ett hus i väldigt gott skick som estetiskt fått alla rätt, både exteriört och interiört. Fastighetens uteplatser är i stort sett beläget i ett rakt söderläge med gräsytor och garage med biluppställningsplats på framsidan medan trädäck, pergola, stenläggning och pool huserar på baksidan.

Huset är fördelat över två plan med stora ytor på bägge våningsplan. I en öppen och social planlösningen på ovanvåningen samspelar det platsbyggda köket med sin stora köksö intill vardagsrum och matplats med ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. De två mycket stora sovrummen ligger i vardera ände av bostaden, där emellan ligger stort dressing room och självklart erbjuds både badrum och gästtoalett.

Även källaren erbjuder stora och fina ytor. Ett vardagsrum med braskamin och genomgående klinkergolv, bastu med duschrum, tvättstuga, ytterligare toalett samt 3 stora rum, perfekta för gästerna, hemmakontoret eller ytterligare dressing room!

Här bor du i ett bekymmerslöst hus på en lugn återvändsgata i ett lummigt område. Ödåkra ger goda kommunikationer med både buss och tåg. Populära handelsplatser som Spritan och Väla ligger bara ett olympiskt stenkast bort.

Mer information på vår hemsida www.3etage.se
Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Alexander Larsson för visning.

Typ
Friliggande villa
Pris
5 495 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
117/117 kvm
Tomtarea
628 kvm
Område
Ödåkra
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Planlösning markplan
Planritning Planlösning källarplan

Entré

Ett steg innanför dörren och bostaden öppnar sig direkt. Här erbjuds en rymlig entré med praktiskt klinkergolv, golvvärme och stora garderober intill för alla säsongers jackor. Trappan av ek med räckena i glas som kom till under renoveringen 2014 är ett läckert inslag.

Kök

Kökets utformning med stora köksön mot den i övrigt öppna planlösningen skapar den naturliga samlingsplatsen för familjen. Med vit inredning och bänkskivor av svart italiensk sten är färgsättningen tidlös. Det platsbyggda köket är fullt utrustad med hel kyl & frys med både vatten och isfunktion från Husqvarna, dubbla ugnar varav ena med mikrofunktion och en kaffemaskin, även detta från Husqvarna. Dubbla underlimmade vaskar varav ena med funktion av kokande vatten från Grohe. Integrerad diskmaskin (siemens 2023), induktionshäll och i tak sitter köksfläkten från Thermex. I detta kök med all sin förvaring, överskåp med integrerad belysning och övrig utrustning så har inget lämnats åt slumpen.

Vardagsrum & Matsal

Genomgående på den stora och sociala ytan ligger ett enstavsparkettgolv av Kährs Founders Collection modell Fredrik. Med sitt genomgående ljusinsläpp och stora fönsterpartier är detta en fantastisk plats för stora sällskap oavsett om det är de goda vännerna eller släkten som kommer på besök, här får alla plats! Rummet utstrålar en varmt aura genom sina starka träfärger på både golv och i akustikpaneler på vägg från Wood on Wall. Mot husets uteplats från vardagsrummet sitter elektriska lameller och glaspartierna består av skjutdörrar. I tak sitter spotlights och säljarna har installerat en AC, under parkettgolvet ligger golvvärmeslingor.

Sovrum 1

Bostaden stora sovrum är lugnt och privat beläget, längst bort i huset. Här ges mycket gott om utrymme på bägge sidor av den stora dubbelsängen. På golv ligger ett parkett av ek från Kährs och väggarna är vita med undantag för fondväggen.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum är något mindre än Master Bedroom men fortfarande väldigt stort. Vid en tidigare renovering har den gränsande väggen mot dagens "dressing room" flyttats vilket gett nuvarande rymd. På golv ligger en ekparkett från Kährs och i tak sitter spotlights. Intill väggen finns god förvaring i garderober och väggarna är målade vita med undantag för fondvägg.

Badrum & Gästtoalett

Badrummet är helkaklat och går väl i hand med övriga huset som renoverats på senare dar. Här är både kakel och klinker i ljusare toner, vertika och terracottafärgad bård i ena hörnet samt en samspelande inredning av trä. Här finns gott om förvaring, läckert handfat, toalett och bubbelbad.

Gästtoaletten renoverades i samband med övrigt 2015 och är i mycket gott skick. Läckert mörkt klinker på golv med golvvärme, vitt kakel på väggar, toalett (2023), handfat med kommod och stor spegel med spotlights ovan.

Övriga ytor

Övriga ytor utgörs av stort dressing room med läcker inredning av bland annat ELFA-system samt en mindre hall med utgång till altan och uteplats.

En trappa ner

Bostadens nedervåning totalrenoverades mellan 2010-2012. På golv ligger genomgående 600x600 klinkerplattor med några fåtal undantag om 300x300-mått. Trappan i ek renoveras och braskamin installeras i källaren.

Vardagsrum

Mycket mysigt vardagsrum med braskamin och plats för den stora soffan. Här avnjuts varje säsongs filmer!

Sovrum & Övriga ytor

Sovrummet är tilltaget och är ett perfekt gästrum med närhet till både dusch och toalett. Här ryms en stor dubbelsäng med vardera sida ett nattduksbord. Väggarna är vita och i tak sitter spotlights.

I ytterligare rum, som idag används som hemmakontor och extra garderob ges ännu mer plats. om detta blir barnens lekhörna, gästrum eller om det i framtiden används precis som idag väljer ni helt själva. Allra längst in finns ytterligare klädkammare med extra kyl (kan övertas vid överenskommelse).

Hemmaspa

Hemmaspat består av bastu och stor dusch med dubbla duschhuvuden. På golv ligger ett mindre klinker och som en fondvägg bakom duscharna ett större kakel av samma ton. I övrigt är väggarna klädda med vitt kakel.

Tvättstuga & badrum

Toaletten i källaren är helkaklad och är inredd med mindre handfat och spegel samt toalett.

Tvättstugan är mycket väldisponerad med tvättpelare, vask och gedigna arbetsytor. Det finns gott om förvaring och plats att hänga kläderna på tork. Intill finns ytterligare klädkammare.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Fällforsen 2
Adress
Frostgatan 204
Område
Ödåkra
Kommun
Helsingborg
Pris
5 495 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea/biarea
117/117 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggnadsår
1978
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renovering
2010-2011 Dränering.
2010-2012: Totalrenovering av källare.
2012: Ny utomhusmiljö baksida med pool och altan samt framsida med trädgård.
2012: Renovering av sovrum ovanvåning.
2013: Stenläggning runt pool, nytt entrétak, ny trädgård baksidan
2014: Installation av skjutdörrsparti mot baksida, ny altandörr mot baksida och nya fönster mot kök. Ny ytterdörr och sidoljus i ek.
2014: Ny mur mot allmänning baksida.
2015: Ny planlösning på ovanvåning med totalrenovering av kök, vardagsrum och entré.
2015: Renovering gästtoalett.
2018: Tvätt och målning av fasad.
2018: Utbyte trasiga takpannor
2018: Tvätt och målning av betongpannor.
2020: Ny träpanel på garage, ny dörr och målning.
Övriga byggnader
Garage

Tomten

628 kvm.

Uteplats

Bostadens primära uteplats ligger fantastiskt med husets vinkel. Här erbjuds Pergola, trädäck i vinkel med plats stor matgrupp, grill, och allt för sommarkvällens varma sällskap. Planteringar med vass och Rhodondendron ligger intill nedsänkta poolen och omkringliggande stenläggning.

Bilplats

Framför bostadens garageplats finns en biluppställningsplats

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
19 000 kr
Hushållsel
12 000 kr
Vatten/avlopp
3 500 kr
Sotning
900 kr
Renhållning
3 800 kr
Försäkring
4 000 kr
Summa
43 200 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Kostnaderna härrör från säljaren. Kostnader är individuella och varierar beroende på egen förbrukning.

Energideklaration

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Garage

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 424 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1978
Byggnadsvärde
1 771 000 kr
Markvärde
653 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 18 st pantbrev om 4 322 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan (1976-12-01)

Om området

I Ödåkra bor du tryggt och lugnt med närhet till såväl skola, dagis och lekplatser. Bara några hundra meter bort grönskar föreningslivet där Ödåkra IF har sin bas. I Ödåkra finns även ridhus, tennisbanor och stora grönområden. Många uppskattar både närheten till Väla och att det tar dig endast 10 minuter med bil till Helsingborg centrum. Pendlingsmöjligheterna är optimala då nyligen Ödåkra station byggdes ut och ligger endast en kort promenad bort samt med bil har man direkt anslutning till E4:an och E6:an.

Intresseanmälan