Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Örebrogatan 17

Wilson park

9 rok
303 kvm
8 000 000 kr
Alla bilder

Top of the line @ Wilson Park


Välkomna till Örebrogatan 17 och denna magnifika villa från 1918, vars charm har förstärkts av omfattande renoveringar med fokus på kvalitet och stil. Med ett skickligt handlag och noggrant utvalda material har varje rum förvandlats till en perfekt mix av skönhet och funktion. Entrévåning och ovanvåningen bjuder stora lyxiga rum samt ett härligt vardagsrum där en öppen spis avgränsar till det välutrustade och stilrena köket. Varje detalj i huset har utformats med tanke på både estetik och bekvämlighet. Den översta våningen utgör en privat reträtt i sig själv med en separat lägenhet som erbjuder oändliga möjligheter för gäster, tonåringar eller arbetsutrymme. Här kan du njuta av panoramautsikt över omgivningen .Källaren är en lekplats för vuxna och barn, komplett med ett lyxigt spa för avkoppling, ett gym för träning, ett vinrum och en fräck bar för underhållning.

Men det är inte bara interiören som imponerar. Utanför väntar en arkitektritad trädgård som är en sällsynt konstnärlig skatt, där varje växt och sten har placerats med precision för att skapa en harmonisk och fridfull atmosfär. Här kan du njuta av privata stunder i naturen eller samla vänner och familj för glada tillställningar under öppen himmel eller i uterummet närmst huset. Dessutom har denna villa ett privilegierat läge med närhet till en vacker park och stadens centrum, vilket gör det till det ultimata boendet för dem som söker det bästa av både natur och stadsliv.

Upplev lyxen och komforten som denna villa har att erbjuda och låt den bli ditt drömhem där varje dag känns som en semester.
Välkomna att boka visning med ansvarig mäklare Roger BIllsten.

Typ
Friliggande villa
Pris
8 000 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
303/142 kvm
Antal rum
9 rum, varav 6 sovrum
Tomtarea
564 kvm
Område
Wilson park
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning
Planritning Vindsvåning
Planritning Källarvåning

Rumsbeskrivning

När du klivet in i huset möts du av en ljus tapet med ett naturligt motiv, golven och en vägg har klädda i marmor. Trapporna är gjorda i terrazzo med en marmor och färgad terrazzo detalj på varje plan. Väggarna är målade gråa. Entren har ett elegant och funktonellt elementskydd, platsbyggt och öppningsbart. Hallarna har vackra plankgolv och väggarna har en klassisk list detalj och är målade i två toner, vitt och ljusgrått.
På ändarna av varje plan finns smart förvaring, här finns plats för städ och rengöring och på plan två finns en platsbyggd garderob för extra jackor, ovan garderoben finns ett hyllplan som är återvunnet från renoveringar i huset. Köket är renoverat i en tidlös klassisk stil. Svart är väldigt förlåtande, granit är otroligt hållbart och tåligt. Dubbla diskhoar och ugnar gör större familjesammankomster och fester enkelt. Här finns stora ytor för den som gillar bakning och matlagning. Köket har en stor lyxig ö som är en naturlig plats att samlas runt, ha frukost eller göra läxorna vid. Matbordet sitter bekvämt 6-8 personer. Från köket ser man den öppna spisen som är målad svart och knyter samman med köket. Den öppna spisen är även synlig från vardagsrummet. Golvet sammankopplar dessa rum med sina fiskbensmönster och ljusa toner. Vardagsrummet är klassiskt med vackra detaljer i tak och en större golvlist detalj. Rummet är målat i mörkt grönt med vita detaljer och på ena väggen finns en stor tavellik tapet med ett tropiskt motiv, inramat med en enkel vit ram. Badrummet på första plan är ett oväntat, elegant och mysigt badrum. Med svarta och vita marmorgolv och en kristallkrona är det ett lyxigt “gästis”. Badrummet är halvkaklat med stående subway kakel med en klassisk kantsten. Givetvis golvvärme och en stor regndusch för dina gäster. Detta lilla badrum har en “boutique hotel” känsla. Kontoret på första plan har stora inbyggda bokhyllor med tillhörande inbyggd sittbänk och integrerad belysning. En vägg är exponerad tegel och övriga väggar är målade mörkt blåa. Golven är i kontrast till väggarna slipade och målade ljust vitt. På plan ett finns ett rymligt gäst sovrum. En vägg är exponerad tegel där man kan se husets tidigare planlösning. Övriga väggar är ljusgrå målade eller har ljus tapet. En från taket hängande klädhängare ger rummet mer golvyta och gör det lätt för dina gäster att flytta in ett tag.

Ovanvåning med lyxigt badrum med spakänsla. Här kan man skämma bort sig själv i ett varmt bad med naturligt ljus, eller ta en dusch i solnedgången. Duschrummet har ett välvt tak och är utrustad med en lyxigt stor regndusch. Golvet har en marmor detalj likt en matta, givetvis golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare är inramade av en marmorskiva. Att tvätta är både enkelt och trivsamt i detta badrummet. Walk in closet med massor ac naturligt ljusinsläpp, generösa garderober med förvaring och dimbart ljus, hans och hennes. Golven har en ljus heltäckningsmatta. En massiv marmorskiva knyter samman badrummet med denna walk in closet. Här kan du lätt planera morgondagens outfit eller lyxigt visa dina vackra kläder, skor och smycken. Från stora badrummet, genom walk in closet går man sen in i det lugna, mjuka master sovrummet. Med sina stora, mörka panelväggar, golv i heltäckningsmatta och dimbar belysning. På plan två har rummet som vetter mot trädgårdssidan blivit hemma kontor. Målat i ljusgrönt och med mycket natuligt ljusinsläpp är det ett perfekt hemmakontor. Alternativt ett sovrum om man så önskar. Sovrummet mot gatan på plan två är rymligt och generöst. Ljust och trivsamt. Målat i en ljuslila ton.

Överst finns en lägenhet. Utrustat med eget kök, badrum och sovrum. Med stora takfönster och sikt till Danmark är detta ett lyxigt utrymme. Detta plan kan användas både som ateljé, lekrum, generationsboende eller tonårs vinge. Möjligheterna är många.

I källaren finns allt kul man kan tänka sig. En bar, ett spa, ett gym och vin rum. Här finns även en verkstad. Vinrummet är inte temperaturreglerat, på vintern håller den svalt, men inte sommarhalvåret.

Renoveringar - säljaren berät

Generellt förbättringar i hela huset:
Ny elcentral till ny belysning som vi installerat genom årens renoveringar år 2019
Ny fjärrvärmepanna år 2020
Nya Vatten och avloppsledningar till badrum plan 1 och 2, samt kök plan 1 år 2019

Källarvåning:
Gym, år 2019: Målat väggar ink väggmålning(MN vikings fotball)
Bar, år 2021: Låtit en lokal “street artist” göra en väggmålning. Målat väggar
Vinrum, år 2021: Målat väggar. Satt in glasdörr
Verkstad, år 2019: Monterat plåt på väggar. Ny belysning och El uttag. Nytt element. Målat väggar
Övrigt i källaren, år 2019: Målat väggar i korridor. Nytt element under trappan

Entrévåning:
Kök totalrenoverat år 2019 med; nytt golv, fiskbensmönstrad mattlackad kalkad ek, omslipningsbart. Nya köksskåp med integrerad belysning, nya luckor, Ikea Metod och Lerhyttan. Diskbänk, svart granit från Zimbabwe, 20mm. Kranar från Tapwell. Integrerad diskmaskin, spishäll, varmluftsugn med ångfunktion, kombinerad ugn/micro- Ikea. Kyl och frys- Samsung. Ny belysning- plejd styrd delvis. Ny el och uttag. Nya lister.
Badrum totalrenoverat år 2020 med; nya väggar, stommar, golv, även höjt takhöjden. Kvalitetsdokument (våtrumsintyg) 2020-12-14. Utfärdat av Bygg Säkert i Öresund AB. Svart och vit marmor golv, golvvärme (El). Halvkaklat vitt, med blå målad vägg, tak har taklist. Ny vägghängd toalett med svart marmor top lucka. Nytt handfat- IFÖ. Ny dusch med glasvägg och integrerad hyllplan. Tapwell dusch med regnhuvud. Kristallkrona (givetvist våtrumsgodkänd)
Kontor år 2019- 2021; Exponerat tegelvägg. Slipat furugolv, hårdvaxad vitt. Byggt inbyggd bokhylla med kombinerad sitt/läs soffa. Ny el. Målat tak. Nya lister och plafond.
Gästsovrum år 2019; Exponerat tegelvägg. Tapetserat och målat tak och väggar. Nya lister.
Vardagsrum år 2019; Nytt golv, Fiskbensmönstrad mattlackad kalkad ek. Omslipningsbart. Måla om tak och väggar. Monterat väggdekoration/tavla. Nya lister, plafond och panel detaljer.
Entre år 2019; Ny ytterdörr Swedoor med doorman lås. Marmorgolv. Ny El och uttag. Tapetserat och målat väggar och tak. Nytt element med platsbyggt avtagbart elementskydd- ek top.
Hall år 2019; Exponerat originalgolv, plankgolv. Målat vitt. Träpanel på vägg, målat ljusgrått och vitt. Målat spisen, svart. Målat tak. Nya lister.
Trapphuset (hela), år 2020; Exponerat terrazzo med marmordetaljer(plan 1 och 2). Marmorgolv ( plan 3). Ny trappmatta (plan 3). Nya mattsteg. Tapetserat och målat väggar och tak. Nya lister.

Ovanvåning:
Walk-in-closet år 2019; Ljus heltäckningsmatta. Hans och hennes garderober med belysning- dimbar, garderober är fullt utrustade med olika organisationsdelar, ink lyxig smyckesförvaring. PAX Ikea. En mitt ö för enkel planering av morgondagens outfit. Gjord av Ikea Metod och Bodbyn grå, lyxig cararra marmor skriva 20mm. Nya lister.
Badrum år 2020;Totalrenoverat- nya väggar, stommar, golv. Kvalitetsdokument (våtrumsintyg) 2020-12-14. Utfärdat av Bygg Säkert i Öresund AB. Golv marmor med detalj i duschrum med svart marmor. Golvvärme (El). Kaklat vitt, med vit målad vägg. Kommod, Ikea Metod med Lerhyttan ljusgrå lycka med marmorskiva. Nya handfat x2, Italiens poslin. Ny vägghängd toalett med svart marmor top lucka. Ny dusch med välvt tak och integrerad hylla. Kranar- Tapwell, duschen har regnhuvud munstycke. Fristående badkar- Neptun. Kristallkrona (givetvist våtrumsgodkänd). Ny El och uttag. Ny tvättmaskin och torktumlare med Wifi- Bosch
“Master bedroom” år 2019; Ljus heltäckningsmatta. Träpanel på vägg, målad i vitt och mörkgrått. Tak målat vitt. Nya lister
Sovrum år 2020; Målat, väggar ljuslila, tak vita. Nya lister.
Kontor år 2020; Målat, väggar ljusgrönt, tak vita.Nya lister.
Hall år 2020; Exponerat originalgolv, plankgolv. Målat vitt. Anlagt nya plankgolv mellan master och walk-in. (orginal gick ej att rädda). Platsbyggd garderob. Hyllplan i trä är ifrån vägg som skulle rivas i stora badrummet när de renoverades. 100år gammal. Anlagt golv detalj i ljus mosaik. Träpanel på vägg, målat ljusgrått och vitt. Målat tak. Nya lister.

Vindsvåning:
Kök år 2023; Slipat och målat golv, ek. Laserat vitt. Målat luckor. Målat väggar. Ny spiskåla. Kaklat vitt. Nytt kylskåp, för dryck. Nya lister.
Hall år 2024; Målat väggar ljusgrå, målat list lila.
Sovrum år 2019; Nytt element.

Trädgård:
Uterum år 2022-2023; Nytt kanalplast tak. Målat in- och utvändigt, vitt. Slipat furugolv, laserat vitt.
Växthus år 2020; Nästan hela huset är byggt av återbrukat material från övriga byggen i huset. Mur- återbruk av marksten. Stomme- trä. Fönster nere- återbrukade. Fönster uppe, platsbyggda. Tak- plast. Odlingsbäddar, lärk. Fönster karm, marmor.
Pergola år 2019: Stomme- trä, Lacerad vit. Stenlagd yta.
Trädgård år 2019-2023; Arkitektritad trädgård med härlig rumsindelning. Staket av ohyvlad horisontella plank. Soldäck direkt i anslutning till uterummet, med inbyggd ölkyl i marken. Stenlagda gångar och sällskapsytor- krossad kvartsit, betongsten och smågatsten. Rabatter och odlingsbäddar. Träd, perenner, kryddväxter, buskar och vårlökar
Entrésidan; Smågatsten lagda gångar. Enkelt staket, målat vitt. Grind till baksidan. Träd, perenner, buskar och vårlökar.

Renoveringar från förra ägaren: Nytt tak inkl takstolar vindsplan 1993. Fönster från mockfjärd 2000. All el omdragen inkl automatsäkningsskåp 2000. Samtliga färskvattenledningar omdragna samt en del värmeledningar 2000. Samtliga avloppsrör invändigt omdragna samt avlopp badrum i källare 2000. Puts fasad 2002. Gavlar tilläggsisolerade och putsade 2005/2006. Vindsplan inrett 2008. Takfönster från 2009. Eldstad installerad 2010.

Bra att veta

Boarean på ca 303 kvm är enligt uppgift från säljaren. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse bör därför vidta en uppmätning. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen är 253 kvm BOA.

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att: Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande. Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Igelkotten 15
Adress
Örebrogatan 17
Område
Wilson park
Kommun
Helsingborg
Pris
8 000 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
9 rok, varav 6 sovrum
Boarea/biarea
303/142 kvm / Areauppgifter enligt säljaren Areauppgifter enligt taxeringsinformationen är 253 kvm BOA och 142 kvm BIA.

Byggnad

Byggnadstyp
2 ½ plan med källare
Byggnadsår
1918
Fasad
Puts & Tegel
Stomme
Tegel
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Betong & Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Tak
Takpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Garaget byggt 2006 i sten med separat förrådsdel. Uterum 2003.

Tomten

564 kvm.

Bilplats

Plats för två bilar på uppfart samt en i garage.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber via stadsnätet.

Driftkostnader

Uppvärmning
25 718 kr
Hushållsel
22 292 kr
Vatten/avlopp
5 749 kr
Sotning
589 kr
Renhållning
4 306 kr
Summa
58 654 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Nuvarande driftskostnad. Driftskostnadens summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Status
Utförd (2015-03-11)
Prestanda
56 kWh/m2/år
Energiklass
B

El

Elbolag:
Öresundskraft
Elförbrukning:
9460 kWh/år

Försäkring

Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Garaget byggt 2006 i sten med separat förrådsdel. Uterum 2003.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 661 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
3 613 000 kr
Markvärde
1 048 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 13 st pantbrev om 3 600 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2005-03-18) Tomtindelning (1943-09-15)

Om området

Namnet Wilson Park kommer från Anders Wilson, en byggmästare som i slutet av 1800-talet köpte ett landområde av Helsingborgs stad. Syftet var att anlägga en villastad för helsingborgare med en hel del pengar. Men försäljningen gick trögt och marken styckades i mindre tomter som såldes till framför allt hantverkare och yrkesarbetare. Många hus byggdes av ägarna själva, ofta utan ritningar. Under första halvan av 1900-talet byggdes det flera villor på Wilson Park, men också en del hyreshus. Det bjuds på omkringliggande parker, affärer, skolor, förskolor m.m. Du når till city med teater, bibliotek, centralstation, restauranger och butiker på bara 15 minuter via Trädgårdsgatan eller Kärnantrapporna och lasarettet på 5 minuter.

Intresseanmälan