Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Tågagatan 19

Norr

5 rok
126 kvm
8 000 000 kr
Alla bilder

Villa Godt Hopp!

Ett oerhört sällsynt tilIfälle presenterar sig nu för er som önskar en friliggande villa mitt på eftertaktade Norr. I början av Tågabacken reser sig detta vackra hus anno 1883 likt en gul smörblomma upp genom asfalten. Arkitekten bakom denna villa är ingen mindre än Helsingborgs första stadsarkitekt Mauritz Frohm som står bakom flertalet av stadens landmärken. Bakom grinden och den omgärdande muren döljer sig en magisk oas som under sommartid ger en parkliknande känsla. Ett uterum som utgår från Landborgen skapar ett solrum där man via det höga läget kan avnjuta sköna sommarkvällar i skydd från regn och vind. Själva huset lämnar ingen oberörd då det med sin karatär, smarta planlösning och charm i överflöd skapar inte bara en ljuvlig bostad utan ett riktigt "hem". Varje rum utstrålar en känsla av välkomnande och värme, samtidigt som det erbjuder moderna bekvämligheter för dagens livsstil. Med generösa ytor och eleganta detaljer erbjuder denna villa en flexibel layout som passar för både familjeintimitet och underhållning med vänner. Närheten till de salta morgondoppen i havet, skogen via Landbordspromenaden och stadskärnan med sitt rika restaurangutbud gör denna villa till en riktig citypärla.

Missa inte chansen att äga denna unika bit av historien och skapa ditt eget kapitel i denna charmiga villa. Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post: roger@3etage.se eller via telefon: 0735179333

Typ
Friliggande villa
Pris
8 000 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
126/35 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
349 kvm
Område
Norr
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Entrévåning

Det finns två entréer till huset. Finingången nås via pardörrar med glasad ovandel och så snart dörren öppnas får man en inbjudande och välkomnande känsla. Ett välvt blyinfattat fönster ger vackert ljusinsläpp och det klassiska fiskbensmönstrade parkettgolvet leder en vidare in till det stilrena och funktionella köket som sattes in 2020/2021. Köket är från Marbodal och med en komplett maskinpark med exempelvis två ugnar där en är kombinerad ugn/mikro samt en kombinerad ugn/ångugn. I övrigt kyl samt frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt samt två vaskar. På köksön vilar en ekskiva medans på köksdelen mot vägg finns rostfri bänkskiva. Matplatsen är rymlig och bjuder på mysig utsikt mot trädgården. Allrummet nås via stor portal och det är ett härnrum med söder/västerläge så rummet badar i ljus. Intill finns ännu ett rum som med fördel kan användas som matsal, bibliotek, hemkontor eller sovrum. Fiskbensparkett även i dessa rum. I husets östra del finns den andra entrén till huset och här ligger ett snyggt mönstrat och praktiskt keramikgolv. Till förvaring bjuds det på garderober och här finns trappen upp till ovanvåningen. Badrummet är totalombyggt med smakfull och lyxig känsla. Här finns en väldigt rymlig duschplats, snygg komod med matchande skåpsförvaring, spegelskåp, handduktstork samt en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Vitkaklade väggar samt samma snygga golv som i entrén vilket ger en enhetlig känsla.

Ovanvåning

Upp för trappan kommer vi till husets mer privata del. Ovanvåningen inreddes första gången 1928 men har sedan dess ändrats i utformning med bl.a byggandet av badrum samt balkong. Här bjuds det på en rymlig möblerbar innerhall med parkettgolv som fungerar alldeles utmärkt som exempelvis arbetsrum eller lekrum. Från detta rum nås båda sovrummen där det norra sovrummet har förvaring via garderob samt utgång till balkong. Det södra sovrummet har förvaring via kattvindar samt en inbyggd garderob och här finns tre fönster i södergaveln vilka bjuder på trevlig utsikt mot Vikingsbergsparken och över kvarterets takåsar. I båda sovrummen ligger furugolv. Badrummet är sobert helkaklat med mörkgrått klinkergolv samt vitkaklade väggar. Ett blyinfattat fönster ger inte bara ljusinsläpp utan även vädringsmöjlighet.

Källarvåning

En brant trappa ner så nås källaren med flertalet förvaringsutrymme, fjärrvärmepannan samt även ett vinrum och en bastu som behöver lite hjälp för att kicka igång.

Säljaren berättar

2004 renoverades badrum på övre plan av tidigare ägare. 2008 installerades jordfelsbrytare i huset och viss el omdragen. 2009 nytt förråd. 2010 nytt takfönster på övre plan. 2010 utfördes förbättringar i badrummet på övre plan. Installerades ventilation, inspektionslucka och element. 2010 installerades ny fjärrvärmeväxlare. 2014 ventilationen förbättrades i båda sidovindarna. 2014 lagades gesims på norrsida. 2014 målades fönster och fasad på sydsida. 2015 renoverades fönstren. 2017 nytt avlopp utvändigt. 2017 renoverades vinkällaren. 2018 renoverades yttertaket inklusive en del takbjälkar som behövde bytas. Även papptaket på baksidan renoverades då. 2020-2021 byggdes nytt kök och badrum på entreplan, nya element, ytterdörrar (ny balk ovanför dörr på finentre), en del nya fönster och ny entre. Våtrumsintyg
finns för badrummet.

Bra att veta

Huset är upptaget i bevarandeprogrammet för Helsingborgs stad som särskilt värdefull bebyggelse enligt PBL 3:12§.

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande. Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Näktergalen Södra 11
Adress
Tågagatan 19
Område
Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
8 000 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
126/35 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1883
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glasfönster samt även vissa med isolerglas
Bjälklag
Trä, betong
Tak
Takpannor, plåt, papp
Grund
Källare, krypgrund
Uppvärmning
Fjärrvärme, direktverkande el i hall samt badrum
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Uterum som byggdes 2014

Tomten

349 kvm.

Bilplats

Parkeringsmöjligheter på kringliggande gator samt via externa fastigheter i området.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber - stadsnätet.

Driftkostnader

Uppvärmning
22 624 kr
Hushållsel
8 144 kr
Vatten/avlopp
5 464 kr
Renhållning
4 135 kr
Summa
40 367 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Driftskostnadens summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-12-21)
Primärtenergital
193 kWh/m2/år
Energiklass
F

Försäkring

Folksam. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Uterum som byggdes 2014

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 913 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
1 769 000 kr
Markvärde
2 144 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 10 st pantbrev om 3 304 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan (1956-01-28) Tomtindelning (1942-11-07)

Om området

Norr är ett av Helsingborgs absolut mest eftertraktade områden med närhet till allt som staden har att erbjuda. Några av stadens bästa restauranger och krogar ligger inom gångavstånd, strandpromenaden på gröningen, stränderna vid Fria Bad, Vikingsbergsparken och Landborgspromenaden precis ovan är ypperliga för den motionerande. Välkommen till Norr!

Intresseanmälan