Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Grundelsgatan 5

Pålsjö Norra

7 rok
213 kvm
7 950 000 kr
Alla bilder

Ståtlig villa på eftertraktat läge!


Välkomna till denna vackra 20-talsvilla där man stiger in i en bostad av tidlös elegans vars charm har förstärkts med omtanke och kreativitet genom åren. Huset är i 1½-plan med källare och har byggts till samt förädlats genom åren på ett oerhört smakfullt sätt. Belägen i ett av de mest eftertraktade områdena, lockar denna pärla med sin klassiska arkitektur och moderna bekvämligheter samt hela sju rum. Den omfattande tillbyggnaden har skapats med tanke på en social livsstil, vilket ger rikligt med utrymme för både avslappning och underhållning. Dessutom bjuds det på fem sovrum där master bedroom har en helt egen flygel med kontor, walk-in-closet, samt rymligt stilrent badrum med utgång direkt till trädgården. Den generösa trädgården erbjuder en fridfull oas att koppla av i eller dela glädjefyllda stunder med familj och vänner. Här får man med andra ord förutom ett av områdets vackraste villor även njuta av en helt idyllisk trädgård.

På Pålsjö Norra / Käftaådra bor man tryggt och skönt med direkt närhet till skola och förskola. Ett antal stenkast från huset nås Pålsjö skog med vackra vandrings- och löparstråk. I närheten finns även Ica-affär, restauranger, vårdcentral och gym. Man tar sig enkelt med buss eller cykel till och från Helsingborg centrum och för den som jobbar norrut eller söder, är det lätt att komma ut på motorvägen. Tågstationen Maria Station är dessutom bara en promenad bort. Kom och upptäck harmonin och charmen hos denna unika bostad från en svunnen era, som har förvandlats till en modern dröm.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post: roger@3etage.se eller via telefon: 0735179333.

Typ
Friliggande villa
Pris
7 950 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
213/58 kvm
Antal rum
7 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
870 kvm
Område
Pålsjö Norra
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning
Planritning Källarvåning

Rumsbeskrivning

Direkt när man stiger in i huset möts man av en välkomnande entré och en atmosfär av elegans. Till vänster finner du det helkaklade duschrummet som renoverades 2003, vars rena linjer och moderna design ger en fräsch känsla. Som extra komfort finns golvvärme under klinkern. Invid nås det första sovrummet som en gång i tiden faktiskt var ett kök. Här ligger ekparkett och ljusinsläpp via spröjsade fönster åt två vädersträck. Fortsätt in till det rymliga köket, som är hjärtat av hemmet. Det sattes in 2003 och är från Marbodal där det bjuds på generösa arbetsytor och gott om skåp. Maskinparken består av kyl & frys samt diskmaskin från 2020, mikrougn från 2013 samt spis och fläkt från 2003. Den angränsande matplatsen bjuder in till gemensamma måltider medan det spröjsade fönstret släpper in naturligt ljus och erbjuder en fridfull utsikt över trädgården. Här liksom i köket ligger ett vackert fiskbensmönstrat parkettgolv och som pricken över i:et ger en braskamin inte bara skön värme utan även en hög mysfaktor. Det enorma allrummet som bygdes 2003 nås via en trappa ned och detta rum är verkligen en dröm för underhållning och avkoppling. Takfönstren och de framtagna bjälkarna ger rummet karaktär och atmosfär samtidigt som de släpper in ljuset på ett vackert sätt. Via altandörren är tillgången till trädgården väldigt lätt. På golvet vilar ett grått klinkergolv med golvvärme under. I den privata delen av huset som omvandlades och uppfördes 2012 finner du en egen flygel som erbjuder en fristad för arbete och avkoppling. Här finns ett kontor för produktiva dagar, en walk-in-closet för att hålla ordning på kläderna samt ett magiskt sovrum med ryggåstak, vitpigmenterat furugolv samt utgång till trädgården. Ett lyxigt angränsande badrum med marrakeshstenläggning bjuder på både badkar och dusch samt även god förvarig via vask med skåp, högskåp samt ännu ett väggskåp. Även från badrummet kan man via en altandörr gå ut till trädäcket och lufttorka efter ett skönt bad.

Tillbaka vid entrén kan man välja att gå ut och ta en paus på altanen eller gå ner till källaren alternativt upp till ovanvåningen. Altanen är en underbar plats och den är klinkerbelagd och har en markis som solskydd. Upp för den sisalklädda trappan kommer vi till husets privata del som består av hela tre sovrum varav ett har privat balkong med utsikt över trädgård och grannskap. Genomgående för ovanvåningen är ljusa furugolv samt i stort sett vitmålade väggar. Tack vare husets mansardtak och höga resning är snedväggarna i sovrum en karaktärshöjare och inget som direkt påverkar funktionen. Ett helkaklat duschrum med läckra klinker och kakelval samt två takfönster gör utrymmet väldigt luftigt och fräscht. Det renoverads 2018 och har utrustats med behaglig golvvärme.

Källaren har hög funktionsfaktor då det genomgående är bra takhöjd. Det bjuds på mycket förvaringsutrymme, vinrum, pannrum, tvättstuga med klinkergolv, tvättmaskin, torktumlare, tvättho.

Solcellerna

2023 monterades solceller. 36 st a 395W Trina Solar – Vertex Mono paneler med en beräknad produktion på 13640 kWh. Solcellerna är fördelade på tre ytor åt söder (16st) och (8 + 12) i öster och väster. Installerad effekt 14.2 kW. Växelriktare Huawei 10kW. Inga batterier. Laddstolpe Halo 11kW, 3 faser.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att: •Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande. •Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Konrad 3
Adress
Grundelsgatan 5
Område
Pålsjö Norra
Kommun
Helsingborg
Pris
7 950 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rok, varav 5 sovrum
Boarea/biarea
213/58 kvm / Areauppgifter enligt mätning, protokoll finns Areauppgifter enligt taxeringsinformationen är 210 kvm BOA samt 65 kvm BIA.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1929
Fasad
Puts
Stomme
Tegel & lecablock
Fönster
Isolerglas samt delvis 2-glas kopplade
Bjälklag
Betong & trä
Plåtarbete
Zink
Tak
Takpannor & plåt
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme + golvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Se dokumentet "Säljaren berättar" under fliken Dokument på hemsidan.
Övriga byggnader
Förråd i anslutning, trädgårdsförråd, pergola

Tomten

870 kvm. Häckomgärdad klassisk trädgårdstomt med gräsmatta, rabatter, odlingslådor och träd. Gångarna i trädgården är lagda med smågatsten och fastigheten har uteplatser i flera vädersträck för att man skall kunna njuta av solen under hela dagen.

Uteplats

Överbyggt trädäck samt med pergola där vinrankor klättror. Ölandsssten i pergolan. Beläget på tomtens noröstra hörn med sol hela dagen.
Trädäck närmst huset som nås både via master bedroom, dess badrum samt vardagsrummet. Klinkerbelagd altan med markis som nås från husets innerhall eller från trädgården.

Bilplats

Bilupptsällningsplats för 2 bilar. Billaddare är monterad 2023.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber/Stadsnätet.

Driftkostnader

Uppvärmning
23 643 kr
Hushållsel
13 700 kr
Vatten/avlopp
5 008 kr
Sotning
1 952 kr
Renhållning
4 149 kr
Summa
48 452 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Driftskostnadens summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Fastighetsskatt och försäkring tillkommer.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-04-21)
Primärtenergital
75 kWh/m2/år
Energiklass
C

El

Elbolag:
Öresundskraft
Elleverantör:
Skånska energi

Försäkring

Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Förråd i anslutning, trädgårdsförråd, pergola

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 196 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1960
Byggnadsvärde
2 842 000 kr
Markvärde
1 354 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 11 st pantbrev om 3 274 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Väg, 1283K-A250.1

Om området

På Pålsjö Norra bor man tryggt och skönt med direkt närhet till skola och förskola. Ett antal stenkast från huset nås Pålsjö skog med vackra vandrings och löpningsstråk. I närheten finns även Ica-affär, restauranger, vårdcentral och gym. Man tar sig enkelt med buss eller cykel till och från Helsingborg centrum och för den som jobbar norrut eller söder, är det lätt att komma ut på motorvägen. Tågstationen Maria Station är dessutom bara en promenad bort.

Intresseanmälan