Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Örtagårdsgatan 120

Mariastaden

3 rok
99 kvm
2 395 000 kr
Alla bilder

Fönster i fyra vädersträck samt underbar balkong!

Kan man få locka med en riktigt tjusig och ljus 3:a med generöst allrum och kök i öppen mingelvänlig planlösning samt med ett lugnt och ostört läge? Bostaden bjuder på en skön och inbjudande känsla som förstärks via den stora sydväst-balkongen från vilken man har trevlig utsikt över villakvarteret. Här är det bara att flytta in och mysa direkt om man så vill. Carport till bilen som ingår i månadsavgiften. Fantastisk näromgåvning med uppväxt grönska, restauranger, affär, gym, vårdcentral och goda kommunikationer.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.
Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 22 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 395 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
7 102 kr/mån
Boarea
99 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Mariastaden
Sandra Bryngson
Fastighetsmäklare
sandra@3etage.se 0735-340673 Intresseanmälan
Tor 20 Juni
Ring 0735-340673 eller maila sandra@3etage.se för att boka tid!
Planritning Plan

Rumsbeskrivning

Bilen parkerar man i carporten, som ingår i avgiften. Bostaden har en egen entré från markplan och praktiskt nog så finns både klädkammare och bra plats för avhängning här, så att man får undan den biten innan man tar trappan upp. Därmed slipper man se på alla skor och jackor 99% av tiden. I entrén ligger ett grått tåligt klinkergolv som sedan på boendeplanet övergår till ljust snyggt laminatgolv med parketten kvar under. Väl uppe för trappan står vi i övre hallen som är en perfekt yta för ex ett skrivbord vid fönstret för hemarbete. Förvaring fås via ytterligare två klädkammare. Badrummet nås från hallen och det är helkaklat i vitt/grått och ett fönster ger naturligt ljus över badkaret. Det är utrustat med tvättmaskin (2020) samt torktumlare som har en bänkskiva över sig och väggskåp. Ny snygg vask med skåp (2020).
Nu når vi bostadens hjärta dvs det stora allrummet och köket som är i öppen planlösning. Köket (Myresjökök) ligger direkt till höger och med dess träfärgade bänkskiva, rostfria maskinpark och lackade skåpsinredning i vitt ges en stilren och sober känsla. Maskinparken består av kyl/frys (2015), induktionshäll (2019), diskmaskin (2020) samt fläkt, ugn och mikro. Ska man ha långbord är det bara att duka vidare ut i allrummet. Balkongen som ligger i solsäkert sydvästläge erbjuder plats för loungemöbler och matbord om så önskas. Ny trall lades 2017. Verkligen en plats att njuta av. Allrummet har som extra komfort en installerad luftpump som fungerar som ac när sommardagarna blir för varma. Två sovrum finns där en skjutdörrsgarderob sattes in 2020 i det ena och i det andra finns garderob.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Örtagårdsgatan 120
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
2 395 000 kr
Månadsavgift
7 102 kr/mån
inkl v/va, p-plats
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
99 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Förråd i länge utanför lägenheten.

Ekonomi

Andel i föreningen
6.39207%
Andel av årsavgift
6.39207%
Nettoskuldsättning
1 067 779 kr. med Årsredovisning 2022 som grund
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
425 kr
Försäkring
125 kr
Summa
550 kr

Schablonbaserad driftskostnad. Summan kan varie beroende familjesammansättning, vanor och abonnemangsform.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-07-02)
Primärtenergital
152 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Det finns en stor balkong i sydväst.

Bilplats

I avgiften ingår en carportplats för bilen. Gästparkering finns.

TV- och internetanslutning

TV: Stadsnätet - fiber.

Förening

Namn
Brf Kryddlandet
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769608-0873
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
18 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 18 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. En carportsplats till varje lägenhet. Förvaltning görs av HSB.
Föreningens fastigheter med fyra våningsplan blev färdigställda 2006. Husen är skapade av Henrik Jais-Nielsen och Mats White arkitektkontor och är välkända för sina stilrena, tilltalande och funktionella byggnader.
Föreningskontroll: Man har under 2020 genomfört ett fasadbyte som var ett garantiarbete vilket ej medförde några kostnader för föreningen. Man byggde ett nytt miljöhus under 2021 samt anslöt sig till stadsnätet/fiber. Man ska byta belysningen i carportarna samt göra en ventilationsrensning. I månadsavgiften ingår värme, vatten, sopor, p-plats i carport. Avgiften höjdes 1/1 2023 med 5%.

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan