Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Wrangelsgatan 12

Tågaborg

2.5 rok
74 kvm
2 395 000 kr
Alla bilder

Vackert utsmyckat tjugotalslägenhet, rik på orignaldetaljer och i lågt belånad förening.

På Wrangelsgatan 12 och på våning två erbjuds nu denna mycket smakfulla tjugotals-lägenhet med tre rum i fil, smakfullt avskiljt av pardörrar och två halvväggar med pelarvalv. Utsmyckningarna i lägenheten är en raritet som härrör tjugotalsklassicismen och får lägenheten att sticka ut i mängden. Snickerierna längs brädgolvet, rundade övergångar mellan vägg och tak där takrosetter med omkringliggande ornament stoltserar.

Mot Wrangelsgatan med sina spröjsade fönster huserar vardagsrummet och lugnt beläget mot innergården ligger det stora sovrummet och arbetsköket, där emellan en generös yta för matplatsen som även ger möjlighet till mycket god förvaring. Takhöjden är genomgående generös om ca 2,7m och med fönster i två väderstreck är ljusinsläppet genomgående. Entrén är tilltagen med klädkammare och rymligt samt helkaklat badrum intill där det även är förberett för tvättmaskin.

Brf W-tolvan är en ekonomisk stabil förening som tagit väl hand om sin fastighet. Föreningen har endast lån på cirka 3500kr/kvm. Både fastighet och trapphus är mycket läckert med balkong i varje halvtrappa, perfekt för morgonkaffet. På innergården erbjuds även sittplatser, möjligheter till grill, odlingslådor och grönska intill det stora kvarterets övriga innergårdar, i källaren finns både snickeboa och gym. Lägenheten har även dubbla förråd.

Här bor du i ett av Helsingborgs bästa områden med vackra anrika byggnader precis intill. För den motionsintresserade eller bara allmänt intresserade av långa promenader för att njuta av vår fina stad finner vi allt ifrån Landborgspromenaden, Pålsjö skog, Vikingsbergsparken och Margaretaplatsen endast några hundra meter ifrån bostaden. Tågaborg har all närservice man kan tänka sig och rullar man bara nedför backen nås Öresund med salta dopp. Även från detta läget finns där folk som promenerar dagligen upp och ned för Halalid för uppfriskande morgondopp i havet. Det är det som kallas Badrocksavstånd!

Mer information på www.3etage.se
Välkommen att kontakta Alexander Larsson för mer information eller visning.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 395 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 987 kr/mån
Boarea
74 kvm
Antal rum
2.5 rum
Område
Tågaborg
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Ons 19 Juni kl 17:00 - 17:30
Välkommen på visning. Bokning krävs och sker direkt till fastighetsmäklare Alexander Larsson.

Budgivning

Bud finns. Kontakta ansvarig mäklare.

Planritning Planlösning

Hall

Upp för trapphuset och genom den spröjsade entrédörren med frostat glas kliver ni in över tröskeln till en rymlig hall. Jackan hänger ni på krokarna intill och är sällskapet större finns en rymlig klädkammare för deras kläder också. Hallen ger möjligheter till hallmöblemang och färgerna på både brädgolv och väggar går i en sober ljus kulör.

Kök

Köket med sin vita inredning och gedigna bänkskiva av trä är inte bara fräscht utan också väldigt praktiskt. Här erbjuds gott om förvaring i både över och underskåp och stänkskyddet av vitt kakel går väl ihop med övriga köksinredningen. Golvet utgörs av samma klassiska brädgolv som i övriga lägenheten och bidrar till den genomgående genuina känsla som bostaden utsöndrar.

Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläktkåpa, ugn, diskmaskin, vask samt kombinerad kyl&frys.

Vardagsrum & Matsal

Bostadens stora och sociala yta är den som verkligen får lägenheten att sticka ut. Här är originaldetaljerna rika med pelarvalv, takrosetter och stora ornament. Matsalen ger utan bekymmer plats för 10 personer vid matbordet, ger gott om förvaring i inbyggda skåp längs väggen och erbjuder en ytterligare klädkammare.
Väggarna är målade i en ljus kulör.

Vardagsrummet ligger ut mot Wrangelsgatan och ger plats för den stora soffan, TVn, bokhyllan och hela det stora sällskapet. Här går väggarna i en sober oliv färgton.

Sovrum

Genom läckra pardörrar nås sovrummet. Med sitt lugna läge mot innergården och sin sobra kulör är sovrummet rogivande och smakfullt. Här ges gott om förvaring i 5 garderober och det finns plats för ännu med om så önskas.

Badrum

Badrummet är fräscht med ett beige klinker på golv och vitt kakel en bra bit upp på väggarna. Det är förberett för tvättmaskin i motsatt hörn från duschhörnan. Övrig inredning består av toalett, handfat, hyllplan och spegelskåp med förvaring.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Wrangelsgatan 12
Område
Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
2 395 000 kr
Månadsavgift
4 987 kr/mån
inkl. värme, vatten
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2.5 rum
Boarea
74 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1929
Fönster
Två glas med spröjs
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Det finns källarförråd och vindsförråd tillhörande lägenheten. Det finns även cykelförråd och samlingslokal, gym samt snickeboa. Extremt välskött innergård med gräsmatta, äppelträd, blomsterrabbatter och en uteplats med skorstensgrill.

Ekonomi

Andel i föreningen
0.077731%
Andel av årsavgift
0.077731%
Nettoskuldsättning
237 052 kr. Enligt uppgifter från 2022 års årsredovisning.
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Försäkring
175 kr
Summa
525 kr

Schablonberäknat. Kostnader är individuella.

Energideklaration

Uteplats

Trappbalkong på varje halvplan.

Bilplats

Parkering finns att tillgå på omkringliggande gator. Det finns även parkeringsgarage under ICA-borgen, ca 250m från bostaden.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber via stadsnätet.

Förening

Namn
BRF W-tolvan
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769607-6673
Föreningen äger marken?
Ja
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen W-tolvan övertog huset 2005 sedan den förre ägaren Lars-Erik Persson med ålderns rätt valt att dra sig tillbaka. Persson, och före honom hans föräldrar, hade då varit ägare sedan början av 50-talet. Föreningen består av 12 lägenheter. På varje halvplan finns balkonger som är möblerade av föreningen, fria att nyttja för varje medlem.

Vattenstammar är bytta i slutet av 80-talet, avloppsstammar är renoverade med releining 2008. Föreningen håller på att gå igenom samtliga fönster i fastigheten, klart hösten 2017. Med start i november så kommer trapphuset att renoveras och målas om till sitt ursprungliga utseende. Även entrédörren kommer att bytas ut till 1929 års utseende.

Om området

På Tågaborg bor du i ett av Helsingborgs bästa områden med vackra anrika byggnader precis intill. För den motionsintresserade eller bara allmänt intresserad av att gå långa promenader och njuta av vår fina stad finner vi allt ifrån Landborgspromenaden, Pålsjö skog, Vikingsbergsparken och Margaretaplatsen endast några hundra meter ifrån bostaden. Tågaborg har all närservice man kan tänka sig och rullar man bara nedför backen nås Öresund med salta dopp. Även från detta läget finns där folk som promenerar dagligen upp och ned för Halalid, Stagneliusgatan m.m. för salta morgondopp i havet. Det är det som kallas Badrocksavstånd!

Intresseanmälan