Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Mårtenstorpsgatan 133

Gustavslund

4 rok
99.2 kvm
3 595 000 kr
Alla bilder

Arkitektoniskt tilltalande radhus, bekymmersfritt med läcker vy över dammen på Gustavslund!

Nytt, modernt och arkitektoniskt med alla "rätt i nuet". Från uteplatsen på baksidan med utsikt över dammen och galopperande hästar i hagen på andra sidan avnjuts den nygrillade maten en varm sommarkväll i juni med familjen och goda vänners sällskap.

2017 uppförde HSB 49 st arkitektritade radhus på Gustavslund. Ett bekymmersfritt och läckert boende med tomt i perfekt läge med fördel för eftermiddags- och kvällssol. Här går man barfota ut på trädäcket och tänder grillen samtidigt som barnen springer och leker runt omkring, både på gräsområdena intill eller på någon av lekplatserna i området. Husen är byggda med en kaxig mörk trä-fasad, stora fönster samt med klimatinspirerat sedum-tak.

Invändigt möts man av en vågad arkitektur där fokus ligger i det moderna och stilrena. Bostaden har ett fantastiskt ljusinsläpp med öppet till nock ovan köksdelen och cirka 5 meter i takhöjd. Genomgående för bostaden är det ljuspigmenterade parkettgolvet med golvvärme och vita släta väggar. Som rumsavdelare mellan kök och vardagsrum finns en vit häftig spiraltrappa. De stora fönsterpartierna i vardagsrummet vetter mot trädäcket och dammen, en välkommen vy till alla hushåll. På entréplan finns även ett stort badrum med tvättmöjligheter och ett master bedroom med god förvaring bakom skjutdörrar. På ovanplan finns ytterligare ett badrum, samt två sovrum. Här uppe finns även en djup klädkammare som rymmer allt som kan önskas, eller varför inte som barnens lekrum. Sammantaget ett bekymmersfritt boende med häftig karaktär i lugnt område med tillhörande p-plats.

Gustavslund är ett delvis nybyggt område med förskolor, skolor, vårdcentral, ICA-butik, gym, padelbana, grönytor och ett blomstrande föreningsliv. Med andra ord ett område perfekt för barn att växa upp i!

Mer information på www.3etage.se
Välkommen på visning med fastighetsmäklare Alexander Larsson.

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
3 595 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 594 kr/mån
Boarea
99.2 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Gustavslund
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Mån 29 April kl 17:30 - 18:00
Välkommen på visning. Bokning krävs och sker direkt till fastighetsmäklare Alexander Larsson.
Planritning Planlösning entréplan
Planritning Planlösning ovanvåning

Hall

Förbi framsidans uteplats och farstukvisten kliver vi över tröskeln in i den rymliga hallen. Fullt möblerbar och med förvaring bakom skjutdörrar som även rymmer bostadens värmepanna. På golv ligger ett praktiskt klinker i grå ton och väggarna är vita. Spotlights i tak.

Kök

Med sin takhöjd om ca 5 meter upp i nock sticker bostaden ut. Här inges en mycket luftig känsla bland de fräscha ytskikten. Köket från Marbodal är vitt och som arbetsyta ligger en svart bänkskiva med belysning ovan. Det erbjuds en full maskinpark med kyl och frys, ugn och micro, integrerad diskmaskin och induktionshäll med fläkt ovanför. Förvaring är det gott om med både över- och underskåp. Intill köket ges plats för matgrupp för 6-8 personer utan problem. Golvvärme.

Vardagsrum

Vardagsrummet och köksdelen får en naturlig avskärmning med bostadens kaxiga spiraltrappa. Här gör sig en soffhörna naturlig med stora fönsterpartier och en harmoniserande vy över bostaden större uteplats, dammen intill och de galopperande hästarna bortom den. TVn sätter man på eller längs väggen. Golvvärme.

Master Bedroom

Det stora sovrummet har som vardagsrummet en vy mot radhusets baksida. Här ryms den större dubbelsängen med vardera sida ett nattduksbord. Längs ena väggen erbjuds all den förvaring som kan önskas för den modemedvetna med klassiskt ELFA-system. Golvvärme.

Badrum bv

Badrummet på entreplan är bostadens större med både badkar med dusch, handfat med kommod, spegelskåp och toalett. Här står även tvättmaskin och torktumlare med praktiskt arbetsyta ovan med belysning och förvaring i dubbla skåp ovan. Badrummet är helkaklat med klassiskt grått klinker på golv och vitt kakel på väggar. Golvvärme och spotlights i tak.

En trappa upp

Upp för spiraltrappan tar den övre hallen emot oss. Även här med ett ljuspigmenterat parkettgolv. Hallen ger plats för mindre garderob eller hallmöblemang som byrå, avställningsbord m.m. Intill finns även bostadens inre förråd, stort och väldisponerat för allt extra man behöver förvara. Ytan är mycket populär att göra om till lekrum. På ovanvåningen övergår vi från golvvärmen till radiatorer.

Sovrum 2 & 3

Ovanvåningens sovrum kommer i två storlekar, bägge med trevlig utsikt över dammen och en del av Gustavslunds grönområden. Sovrum 2 är det större och har en naturlig plats för garderober längs ena väggen. I övrigt ryms en större säng och skrivbord utan problem. Den mindre sovrummet är perfekt för familjens yngsta, som gästrum eller hemmakontor. Även här ryms en säng eller skrivbord och garderob.

Badrum ov

Badrummet på ovanvåningen följer stilen i det en trappa ned. Grått klinker på golv och med vitt kakel på väggar. I tak sitter spotlights.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Adress
Mårtenstorpsgatan 133
Område
Gustavslund
Kommun
Helsingborg
Pris
3 595 000 kr
Månadsavgift
4 594 kr/mån
Inkl. vatten, sophantering och bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer 100kr/månad för parkeringsplats.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
99.2 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Bostadsrättsradhus
Byggnadsår
2017
Fönster
3-glasfönster isoler
Uppvärmning
Fjärrvärme, golvvärme på entreplan och radiatorer på ovanvåning.
Ventilation
FTX (Mekanisk till- och frånluft)
Övriga byggnader
Bostaden har ett förråd på baksidan intill trädäcket.

Ekonomi

Andel i föreningen
2.057%
Andel av årsavgift
2.057%
Nettoskuldsättning
929 461 kr. Enligt 2023 års årsredovisning.
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Uppvärmning
1 083 kr
Hushållsel
666 kr
Summa
1 749 kr

Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Driftkostnaderna är beräknade efter nuvarande ägares faktiska förbrukning. Kostnader varierar beroende på egen förbrukning och förändras över åren.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-10-10)
Primärtenergital
73 kWh/m2/år
Energiklass
C

Uteplats

Uteplatsen har ett mycket trevligt västerläge med fördel för dag- och eftermiddagssol med utsikt mot dammen på Gustavslund. På framsidan av bostaden finns ytterligare en mindre uteplats.

Bilplats

Bilplats finns. Till varje lägenhet hör en parkeringsplats vilken kostar 100 kronor per
månad. Det finns besöksparkering samt möjlighet att ladda elbil. Det går även att hyra
en extra parkeringsplats för 300 kr/mån (separat kö).

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Förening

Namn
HSB Brf Gustavslund Helsingborg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769630-2129
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
49 st
Tillåts delat ägande?
Gårdsplats
Mellan husen löper gångstråk och varje bostad har en egen liten uteplats i anslutning till entrén samt en trädgårdstäppa av varierande storlek på baksidan.
Parkering
Det finns en gemensam parkering i anslutning till bostäderna
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB Gustavslund registrerades under 2015-06-09. Föreningen har sitt säte i Helsingborg. Föreningen äger fastigheterna Gården 1 och Stataren 1 i vilka man upplåter bostadsrättslägenheter. Adress är Mårtentorpsgatan 45-141, udda nummer.

Inflyttning skedde under maj 2017. Föreningen har 49 bostadsrättslägenheter i radhusform med en totalyta på 4 823 kvm.

Bostadsrätterna är fördelade enligt följande:
Enplanshus om 4 rok - 20 st
Tvåplanshus om 4 rok - 29 st

Intresseanmälan