Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Kullagatan 58

Centrum

5 rok
125 kvm
4 295 000 kr
Alla bilder

Sekelskiftesdröm mitt i City!

Välkomna på visning till detta vackra och stilfullt totalrenoverade boende anno 1905 som präglas av tidstypiska detaljer med högt i tak, spegeldörrar, öppen spis, tak- och lamprosetter, fiskbensparkett samt enorma fönster som ramas in av unika speglade fönsternischer. Denna sekelskiftesdröm är placerad i hjärtat av Helsingborg, med andra ord på Kullagågatan. Bostaden genomsyrar hög mys- och lyxfaktor i en härlig kombination av gammalt och nytt. Bostaden har under senaste åren renoverats genomgående med väl utvalda materialval som harmoniserar oerhört smakfullt med bostadens charm. Nytt sobert kök, nytt badrum och gäst-wc med kalksten, slipade och vitpigmenterade parkettgolv, målning av alla väggar,tak samt snickerier. Ny el är dragen och en balkong är byggd in mot gården. Bara att flytta in och njuta!

Byggnaden ritades av stadsarkitekten Alfred Hellerström som även ritat Rådhuset och här huserade även Apoteket Björnen mellan 1906-1977. Fastigheten är klassad som Särskilt värdefull bebyggelse i bevarandeprogrammet för Helsingborg Stad.

Här bor ni med hela stadens utbud runt hörnet! Njut av Dunkers Kulturhus, Konserthuset, Teatern eller bara den vackra omgivningen som erbjuds i vår vackra stad. Gå en promenad i Norra Hamnen eller testa någon av alla gourmet-restauranger som finns i centrum. Vill du ta ett dopp i havet ligger både Tropical Beach och Gröningen med sin badbrygga inom 5 minuters promenad. För den resglade eller pendlaren ligger Helsingborgs Central på kort gångavstånd. Veckohandlingen inhandlas smidigt på Kullagatans Ica-nära butik som ligger endast 50 meter från fastigheten. På Kullagatan 58 har du med andra ord närhet till allt.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
4 295 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
6 382 kr/mån
Boarea
125 kvm
Antal rum
5 rum
Område
Centrum
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Tor 25 April
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Direkt när man kliver in märker man att detta är ett boende i toppklass. I hallen bjuds det på förvaring för ytterkläderna och ett par steg in står man i det luftga allrummet. Detta rum har en majestätisk öppen spis som man får njuta av med blockljus då den ej är i drift, men känslan fås ändå. Ståtliga spegeldörrar leder oss vidare till matsalen och även här vilar bevarad fiskbensparkett som slipats och behandlats. Därefter kommer ett av bostadens tre sovrum varav två vetter mot Kullagatan. De tre pampiga rummen i fil som vetter ut mot Kullagatan kan vara de vackraste vi skådat. Mot innergården finner vi ett sovrum med balkong samt bostadens kök som sattes in helt nytt 2021. Köket går i vitt med både kakel samt bänkskiva i kalksten. Här nås en köksingång som tar en ut till gården om man vill ta en genväg. Badrummet är helkaklat med kalkstensgolv som har golvvärme under sig och väggarna pryds av handgort italienskt kakel. Rymlig duschplats där plats finnhär kan man njuta av rogivande bad. En gäst-wc med samma ytskikt som badrummet erbjuds också. Båda renoverades 2021.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Kullagatan 58
Område
Centrum
Kommun
Helsingborg
Pris
4 295 000 kr
Månadsavgift
6 382 kr/mån
inkl v/va. Kabel-tv tillkommer med 85kr/mån.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
125 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1905-1906
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.
Övriga byggnader
Tvättstuga, förråd, cykelparkering, miljöhus, samlingslokal.

Ekonomi

Andel i föreningen
6.98319%
Andel av årsavgift
7.16338%
Nettoskuldsättning
2 363 948 kr. Beräknat med hjälp av uppgifter i föreningens senaste årsredovisning 2022
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr
Försäkring
300 kr
Summa
800 kr

Uppskattad driftkostnad per månad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-16)
Primärtenergital
121 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Balkong i sydost mot gård. Gemensam uteplats på innergården med fint möblemang samt markis.

Bilplats

Garage via externa uthyrare finns i området. Pris och tillgång varierar.

TV- och internetanslutning

TV: Obligatoriskt tillägg om 85kr/mån.

Förening

Namn
Brf Helsingborg Kullen Västra 58
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-1484
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
17 st varav 3 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
4 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
Brf Helsingborg Kullen Västra 58 registrerades 2006-10-06 men ombildningen skedde inte förrän 2015-12-18. Föreningen utgörs av en fastighet innehållandes 17 lägenheter varav 14 bostadsrätter och 3 bostäder som föreningen hyr ut. Dessa kommer avyttras när hyreskontrakten sägs upp och inbringa stort kapital för föreningen i framtiden. Där finns 4 lokaler med diverse verksamheter. Avgiften höjdes 4% i år. Ladda ner och läs föreningens informativa årsredovisning.

Om området

Här bor ni med hela stadens utbud runt hörnet! Njut av Dunkers Kulturhus, Konserthuset, Teatern eller bara den vackra omgivningen som erbjuds i vår vackra stad. Gå en promenad i Norra Hamnen eller testa någon av alla gourmet-restauranger som finns i centrum. Vill du ta ett dopp i havet ligger både Tropical Beach och Gröningen med sin badbrygga inom 5 minuters promenad. För den resglade eller pendlaren ligger Helsingborgs Central på kort gångavstånd. Veckohandlingen inhandlas smidigt på Kullagatans Ica-nära butik som ligger endast dryga 50 meter från fastigheten. På Kullagatan har du med andra ord närhet till allt.

Intresseanmälan