Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Persgatan 56

Norr

2 rok
55 kvm
2 195 000 kr
Alla bilder

Bodröm på Norr!

Nu ges möjligheten att få överta denna läckra bostadsrätt som nyligen genomgått en totalförvandling från topp till tå av nuvarande ägare. Brf Fides är en välkänd förening med fastigheter från tidigt 1900-tal där flera av de tidstypiska attributen fortfarande finns bevarat i många av bostäderna. Vid övertagandet av just denna bostad var charmen från förr som bortblåst. Nuvarande ägare såg potentialen och har med varsam hand nu återskapat den känslan bostaden faktiskt förtjänar.

På norr är livskvalitén i fokus och du bor i ett av Helsingborgs mest eftertraktade områden, ett olympiskt stenkast från Öresund med salta dopp och endast några raska steg från kvarterskrogen Regio. Bostaden i sig disponeras över 55 kvadratmeter, där kök och matplats är lugnt belägna mot föreningens otroligt vackra innergård. För att skapa kontakt med vardagsrummet har man moderniserat planlösningen och tagit ned stora delar av hallens väggar. Den väl tilltagna takhöjden om upp emot 3 meter, tillsammans med de generösa fönsterna ger en luftig känsla till vardera rum och skapar ett underbart ljusinsläpp. Samtliga väggar är målade i en behaglig greige nyans som harmoniserar väldigt fint med badrummets påkostade kakel som även det går i en jordnära ton. Lägenheten erbjuder även vardagens välbehövliga praktikaliteter med goda förvaringsmöjligheter utan att ge avkall på vare sig estetik eller boyta.

Brf Fides är en förening med 76 lägenheter och 5 lokaler. Föreningen fördelar sig i 11 byggnader och omfattar hela kvarteret där en gemensam innergård huserar, lummig och mycket trevlig. Utan tvekan Helsingborgs absolut charmigaste innergård!

Mer information finns på vår hemsida.
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Hannah Kjell för visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 195 000 kr eller enligt ök
Månadsavgift
4 657 kr/mån
Boarea
55 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Norr
Hannah Kjell
Fastighetsmäklare
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Ons 19 Juni kl 16:30 - 17:00
Anmälan krävs
Planritning Planlösning

Hall

Mindre avhängning genom väggen direkt till vänster. Hallen är centralt placerad i bostaden och tar dig till samtliga rum. På golvet vilar ett alldeles underbart fiskbensparkettgolv som även är genomgående för hela bostaden.

Kök med matplats

Ett mycket smakfullt kök renoverat så sent som 2022. Kökets materialval är noga utvalda för att harmonisera med resten av bostaden och dess känsla. De vita köksluckorna tillsammans med bänkskiva och stänkskydd i betongimitation gifter sig väldigt vackert med varandra. Hela köket är som en möbel i sig! Den integrerade spishällen är trivsamt placerad i kökets köksö som vetter mot den naturliga matplatsen vilket gör rummet desto mer socialt. I övrigt är köket utrustat med en integrerad maskinpark bestående av; kyl/frys, häll med integrerad fläkt, ugn och diskmaskin. Här ryms ett matbord för upp till 8 personer och precis som i resten av bostaden är väggarna målade i den behagliga nyansen ”Washed linen” från Jotun.

Vardagsrum

Ett pampig vardagsrum med wow-känsla! Här kommer den vackra fiskbensparketten verkligen till sin rätt. Rummet i sig är lagom stort och rymmer antingen den stora soffan eller en soffa i en mindre storlek tillsammans med en mindre matplats.

Badrum

Otroligt stilfullt badrum, inrett med stora påkostade 120x60 plattor på vägg samt 60x60 på golv i en mycket behaglig och jordnära nyans. I detta badrum har inget lämnats åt slumpen; platsbyggd glasvägg, regndusch, spegel med inbyggd belysning, kommod samt behaglig golvvärme. Magi!

Sovrum

Lagom rymligt sovrum, målat i samma rogivande kulör som resten av bostaden och välutrustad med två större garderober. Med ca 3m i takhöjd och ett generöst fönster känns rummet luftigt och rymmer en 180-säng med vardera sida ett nattduksbord utan problem. Skönhetssömnen är ett faktum!

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Persgatan 56
Område
Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
2 195 000 kr
Månadsavgift
4 657 kr/mån
I avgiften ingår värme, vatten, sopor och kabel-tv samt bredband 100/10
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1887
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
1. Hiss finns ej.
Renovering
Föreningen har utfört större renoveringar över dess byggnader och innergård. Se årsredovisning för ytterligare information.
Övriga byggnader
Källarförråd

Ekonomi

Andel i föreningen
1.23%
Nettoskuldsättning
469 784 kr. Beräknat med hjälp av uppgifter i föreningens senaste årsredovisning 2022
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Uteplats

Föreningen har en fantastisk innergård. Gemensamma utemöbler och grillar tillhandahåller föreningen på ett antal platser på gården. Det är fritt fram att använda möblerna och grillarna. Var och en ansvarar för att man städar, rengör och återställer det man använt.

Bilplats

Regelriktig parkering längs med områdets gator. Parkeringsgarage finns i grannkvarter att hyra, där tillämpas separat kö.

TV- och internetanslutning

TV: Huset är anslutet till Tele2.

Förening

Namn
Brf Fides 13
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-0247
Hemsida
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
76 st varav 4 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
5 st
TV/bredband
Tele2
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Utförda:
2013: Större renoveringar som målning av fasad, fönsterrenovering, målning av plåttak och byte av frånluftsfläktar.
2015: uppdatering nyckelsystem
2016: OVK & nya huvar på tak
2017: Garantibesiktning av renoveringar 2013
2019: Byte av lägenhetsdörrar
2020: Installationer av värme och målning av dörrar

Planerat underhåll:
Tak, fasad och fönster är pågående

För mer exakt information rekommenderas en titt i föreningens årsredovisning.
Gårdsplats
Föreningen har en fantastisk innergård i två etage med flertalet uteplatser, grönska, pergolas, solstolar m.m. där du fritt väljer var du vill sitta ned med vänners sällskap och det är öppet att gå runt. Innergården är inhägnad med stora grindar som håller alla icke medlemmar ute.
Gemensamma utrymmen
Tre tvättstugor, stor gemensam innergård
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Fides 13 i Helsingborgs Kommun. Fastigheten är en sammanslagning av 12 separata byggnades som uppfördes år 1887-1888. Fastigheten omfattar ett helt kvarter med anlagd innergård. Här finns 76 lägenheter och 5 lokaler. För fastigheten finns servitut avseende tvättsuga, soprum och fjärrvärmecentral i enighet med allmän fastighetsinformation från Lantmäteriet.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rum & kök - 5
2 rum & kök - 51
3 rum & kök - 15
4 rum & kök - 5

Intresseanmälan