Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Drottninggatan 162

Norr

4 rok
160 kvm
5 995 000 kr
Alla bilder
Pre sale

Paradvåning med gavelläge och balkong i Villa Bellevue anno 1902!

Föreställ dig en våning längs stadens paradgata, en oslipad diamant som väntar på att få husera nästa ägare. Där våningen präglas av sekelskiftets oslagbara charm. Förgylld med pampiga fönsterpartier som skänker bostaden underbart ljus. Tidstypiska stuckaturer, praktfull kakelugn, spatiösa rum i fil och imponerande takhöjd. För att inte glömma, balkongen om strax över 10 kvm. Välkommen till Drottninggatan 162!

160 kvadratmeter paradvåning, fördelat på fyra rum och kök med fantastiska möjligheter. Där dagens planlösning stoltserar med generösa ytor i vardera rum och nästan genomgående med en takhöjd om ca 3,15m. Det majestätiska sällskapsrummet, centrerat i våningen med vardagsrum och matsal i vardera ände ger tre rum i fil. Utöver det erbjuds ett större Master Bedroom, ett platsbyggt kök med generös förvaring från Tibrokök, möblerbar hall vid finentré och klädkammare intill som med fördel görs om till gästtoalett, ett helkaklat badrum samt separat vardagsentré. Ja, du förstår ju att det finns potential och plats för en stor familj. Här bor du bekvämt en halvtrappa upp med stora fönster i tre väderstreck, samt ett mindre i det fjärde.

Bostaden har ett onekligen avundsvärt läge längs Norr med egen p-plats, intill vacker bebyggelse och föreningens lugna innergård med grönska och pergola. Du lever ostört, förutom när solljuset stjäl uppmärksamheten, salta bad i Öresund är endast ett olympiskt spjutkast bort, likväl ICA-Hamilton och några av Helsingborgs främsta restauranger som ligger på promenadavstånd.

Här finns stor potential och dörren står på glänt för dig.
Mer information på vår hemsida www.3etage.se
Välkommen på visning med fastighetsmäklare Alexander Larsson.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
5 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
8 242 kr/mån
Boarea
160 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Norr
Alexander Larsson
Fastighetsmäklare
alexander.larsson@3etage.se 073-5955772 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 073-5955772 alternativt alexander.larsson@3etage.se
Planritning Planlösning
Planritning Alternativ planlösning

Bostadens aktuella planlösning påvisar stora rum där ett större sällskapsrum ligger centrerat med ett vardagsrum i ena änden och en matsal i andra. Dessa två går med enkla medel att använda som sovrum utan att förlora någon av funktionerna. Sällskapsrummet är stort nog att husera både matplats och vardagsrumsdel. Intill huvudentrén finns en större klädkammare som kan rymma gästtoalett. Vardagsentrén är rymlig nog att husera tvättmaskin och torktumlare för att nyttjas som "grovkök" eller som kontorshörna om det är behovet. Se alternativ planlösning.

Hall

Bostadens finentré är rymlig och möblerbar. Intill finns en rymlig avdelning med hatthylla för både skor och ytterkläder samt en klädkammare. På golv ligger parkettgolv och väggarna är tapetserade med en rutig tapet. Klädkammaren är stor nog att göra om till gästtoalett.

Vardagsentrén ligger i andra änden av bostaden, bakom köket. Även här ligger parkettgolv och väggarna har en färgad strukturtapet. Ytan är rymlig nog att göra om till grovkök med tvättpelare. Se alternativ planlösning.

Kök

Bostadens kök är mycket rymligt med ett vitt, platsbyggt kök från Tibrokök. Förvaringen är mycket god under både arbetsytorna samt längs ena väggen, inbyggt kring dubbla kombinerade kyl/frys. Där emellan ryms matbord. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll med 5 zoner från Bosch, ugn från Siemens, ytterligare ugn i arbetshöjd från Miele, köksfläkt, vask i rostfritt stål med dubbelho, diskmaskin, tvättmaskin samt dubbla kyl/frys.
Köket har en trevlig layout och ett naturligt ljusinsläpp från stort fönster mot innergård längs med arbetsytan samt med öppningar i väggen mot sällskapsrummet. På golv ligger ett parkettgolv och väggarna har en färgad strukturtapet.

Sällskapsrum

Sällskapsrummet är våningens centrerade mittpunkt. Ett sant paradrum praktfull kakelugn, takrosett att hänga ståtliga kristallkronan i, stuckaturer samt pardörrar mot intilliggande vardagsrum och matsal som ger 3 rum i fil. Det rika ljusinsläppet kommer genom det stora välvda fönstret mot Drottninggatan med en underliggande, djup fönsterbräda av marmorerad sten. Fiskbensparketten är genomgående i hela rummet och flyter vidare in i närliggande rum.
Rummet är stort nog att husera både vardagsrumsmöbler och matbord för ett större sällskap. Sannerligen ett majestätiskt rum.

Matsal

Genom pardörrar från sällskapsrummet når vi våningens matsal. Här ryms ett större matbord för 12-14 personer. Rummer har likt övriga sociala ytor, ett rikt ljusinsläpp från stort fönster med fönsterbräda av sten, fiskbensparkett på golv, höga socklar och takrosett.

Om behovet är 2 sovrum görs detta rum med fördel om till just sovrum. Då ryms en större dubbelsäng och garderober längs väggarna.

Vardagsrum & balkong

Motsatt sida från matsalen och genom pardörrarna från sällskapsrummet, nås dagens vardagsrum. Med fönster i gavel mot både vackra fasader och lägenhetens balkong ges ett luftigt intryck. Rummets generösa golvyta ger utrymme åt ett större möblemang nedan en större lampa hängandes från rummets takrosett. Är familjen stor kan detta rum utan tvekas nyttjas som sovrum. Här är golvlisterna höga, fönsterbrädorna djupa och av sten, på golv ligger ett fiskbensparkett och väggarna är sandfärgade.

Bostadens balkong är även den mycket generös med en yta strax över 10 kvm. Balkongen har delvis glasats in med vardera sida en vägg med skjutdörrar. Balkongens djup är ca 1,8m vilket ger stora möjligheter till möblering.

Sovrum

Dagens sovrum är mycket stort och faller under epitetet "Master Bedroom". Vad kan man tänkas behöva i ett sovrum.. En stor dubbelsäng med vardera sida ett nattduksbord, en stor garderob med skjutdörrar, överskåp och belysning? Kanske ett par fotöljer eller ett sminkbord? - Allt detta får plats, utan att ge avkall på känslan av luftighet. Sovrummets dubbla fönster har bägge djupa fönsterbrädor av sten. På golv ligger fiskbensparketten och väggarna går i en blågrå ton.

Badrum

Badrummet är helkaklat med gråblått klinker på golv och vitt kakel på väggar som avslutas med dekorativ bård. Badrummet är rymligt nog för större badrumsinredning så som badkar. Idag finns duschhörna, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, ytterligare badrumsskåp, toalett och ljusinsläppet är naturligt från stort fönsterparti av frostat glas och med en djup fönsterbräda av sten.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Drottninggatan 162
Område
Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
5 995 000 kr
Månadsavgift
8 242 kr/mån
Värme, vatten samt bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
160 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1902
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
Fönstren renoverades och målades under 2023.
Övriga byggnader
Till bostaden hör ett förråd i källaren. Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren samt miljörum på innergården. Föreningen har också en trevlig utemiljö med mycket grönska, pergola och möjlighet till grill.
Övrigt
Enligt föreningens regler ligger ansvar för fönster och balkong på bostadsrättsinnehavaren.

Ekonomi

Andel i föreningen
19.44%
Andel av årsavgift
19.44%
Nettoskuldsättning
526 585 kr. Enligt uppgifter från 2023 års årsredovisning
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
800 kr
Summa
800 kr

Schablonberäknat. Kostnader är individuella och varierar efter egen förbrukning.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-01-08)
Primärtenergital
152 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Föreningens bakgård är utrustad med trädäck och pergola med en fin, intilliggande gräsmatta. Rik med grönska, buskage och med möjlighet till grill.

Bilplats

Till lägenheten finns en parkeringsplats som övertas vid inflytt.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber finns via stadsnätet..

Förening

Namn
Brf Skeppet 2
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716407-0885
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
7 st
TV/bredband
Huset är anslutet till Fiber via stadsnätet.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Föreningens fastigheter är i gott skick och där är inget större underhåll planerat de närmsta åren.

Inom en 5-10 årsperiod planeras taket renoveras.
Gårdsplats
Föreningen har en mycket trevlig uteplats med grönska, pergola, gräsmatta samt rabatter.
Parkering
Parkeringen huserar över 6 parkeringsplatser. Varje lägenhet har var sin parkering.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en stor källare med förråd till varje lägenhet, tvättstuga samt torkrum. Längs uppfarten finns även miljörum.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen registrerades 1981, nuvarande ekonomisk plan registrerades 1982 och nuvarande stadgar 2015. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger sin fastighet Skeppet 2 med adress Drottninggatan 162. På fastigheten finns en byggnad med 7 lägenheter om totalt 823 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna är fördelade enligt följande:

2 rum & kök: 2 st
3 rum & kök: 2 st
4 rum & kök: 3 st

En fin och stabil förening med låg belåningsgrad, där man tillsammans hjälps åt med några få sysslor, exempelvis trädgårdsskötsel. Snöskottning och trappstädning sköts av entreprenad.

Om området

Norr är ett av Helsingborgs absolut mest eftertraktade områden med närhet till allt som staden har att erbjuda. Några av stadens bästa restauranger och krogar ligger inom gångavstånd, strandpromenaden på gröningen, stränderna vid Fria Bad och Landborgspromenaden precis ovan är ypperliga för den motionerande. Välkommen till Norr!

Kommunikation

Bussförbindelser finns inom gångavstånd

Närservice

ICA-hamilton ligger inom gångavstånd

Intresseanmälan