Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Olympiavägen 14

Olympia

10 rok
260 kvm
8 500 000 kr
Alla bilder

Villa Hellryd

På anrik adress kan man nu bli lycklig ägare av fantastiska Villa Gerda anno 1901 som med sina 390 kvm bjuder på oändliga möjligheter för den stora familjen, för företagaren eller för flera familjer då det är ett flerfamiljshus idag med två ljuvliga våningar och inredd källare. Här bjuds på klassiska attribut som hör till en sekelskiftesbostad med; generös takhöjd, fiskbensparkett, pardörrar och stuckatur. Unik fastighet med magisk potential.

Frodig och parkliknande samt insynsskyddad tomt med gott om plats för den trädgårdsintresserade att ta del av. Förutom gräsyta och planteringar finns flera uteplatser och, som lite vardagslyx, även ett utespa.

Området kring de klassiska "fågelkvarteren" med dess vackra villor bör rimligen vara ett av Helsingborgs absolut mest välbelägna. Här har man bekvämt avstånd till Slottshagens underbara parkmiljö samt Olympias aktivitetsområde. Centrums utbud av service, nöjen och kultur tar det ca 10 min att promenera till och likaså Helsingborgs Central. Perfekt läge med andra ord!

Huset är Förbesiktigat och DoldaFel-försäkring är tecknad.

Kontakta ansvarig mäklare Roger Billsten för mer information och visningsbokning.

Typ
Friliggande villa
Pris
8 500 000 kr som utgångspris
Boarea /biarea
260/130 kvm
Antal rum
10 rum
Tomtarea
790 kvm
Område
Olympia
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Entrévåning

Innan vi kliver in till entrevåningens bostad går vi in i husets gemensamma trapphus med klassiskt schackrutigt klinkergolv. Via pardörrar tar vi oss in till bostadens entré som bjuder på plats för avhängning samt en gäst-wc. På golvet ligger fiskbensparkett. Rakt fram finns ett rum innan köket nås som lämpar sig som sovrum/kontor eller bibliotek. Köket är rymligt med gott om skåp samt arbetsytor och här finns utgång till en altan. Golvet är fiskbensparkett och stuckatur pryder taket. Två luftiga och pampiga rum i fil med fönster mot Olympiavägens trädallé och som avgränsas med speglade pardörrar. Givetvis fiskbensparkett och stuckatur även här. Andra sidan köket leder en korridor oss till ett badrum samt ett sovrum. Sovrummet vetter mot trädgården och har utgång till en stor balkong som bjuder på morgon/förmiddagssol.

Källarvåning

Källaren är integrerad med entrévåningen och nås via en spiraltrappa från köket eller via det f.d garaget eller källaringången. Källaren är inredd med ett stort allrum samt ett sovrum och här finns även badrum med dusch och bastu. Utöver detta finns en tvättstuga, ett pannrum och ett förråd.

Ovanvåning

Överst i huset finns en lägenhet som med fördel kan hyras ut och finansiera en stor del av boendekostnaden om så önskas. Detta våningsplan bjuder också på många charmiga detaljer med just fiskbensparkett, stuckaturer, speglade pardörrar och takrosetter. Här har man två rum direkt till vänster varav ett har utgång till en söderbalkong samt en rymlig klädkammare. Köket är även här centrerat i planlösningen med plats för stora bjudningar. Passagen österut bjuder på ett duschrum, en balkong som vetter mot trädgården, ett alkovrum samt ett stort sovrum längst österut.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Gladan 5
Adress
Olympiavägen 14
Område
Olympia
Kommun
Helsingborg
Pris
8 500 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
10 rok
Boarea/biarea
260/130 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggnadsår
1909
Fasad
Puts, träpanel
Stomme
Tegel
Fönster
2-glasfönster + 2-glas isoler
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Tegelpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Frånluft och självdrag
Renovering
1935 + 1985 gjordes större renovering.
2003 renoverades badrum ovanvåning.
2006 renoverades fasaden och fönsterna.
2009 målning fönster.
2011 diverse målning och tapetsering.
2016 renovering balkong i väst och yttervägg.
2017 målning fönster + byte fönster i hall

Tomten

790 kvm.

Bilplats

Infart till fastigheten finns via Södra Stenbocksgatan. Säljarna hyr idag p-plats via grannfastighet för smidig lösning.

TV- och internetanslutning

Bredband: Huset har fiberanslutning..

Driftkostnader

Uppvärmning
51 026 kr
Hushållsel
12 157 kr
Vatten/avlopp
3 939 kr
Renhållning
3 650 kr
Summa
70 772 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Uppskattad driftkostnad per månad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Försäkring tillkommer.

Besiktning

Bostaden är besiktigad.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-19)
Prestanda
254 kWh/m2/år
Primärtenergital
196 kWh/m2/år
Energiklass
F

Försäkring

Trygg Hansa. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 508 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1943
Byggnadsvärde
3 811 000 kr
Markvärde
2 697 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 5 st pantbrev om 1 163 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Detaljplan

Om området

Bebyggelsen i Olympia omges av grönska på flera sätt. Strax väster om stadsdelen ligger parken Slottshagen, som omger det medeltida befästningstornet Kärnan, och som måste ses som den mest lättillgängliga större parken i området. För sport och rekreation finns det stora Olympiafältet kring fotbollsarenan med löparslingor och fotbollsplaner. Det är gångavstånd till de centrala delarna av Helsingborg med cirka tio minuters promenad. Både stadsbussar och regionbussar åker igenom området Olympia och därav går bussarna från och till Olympia väldigt ofta. I området kring Olympia finns Helsingborgs Lasarett, pizzerior, café, livsmedelsbutik och, det som stadsdelen kanske mest är känt för, fotbollsarenan Olympia med tillhörande Idrottens hus. i Idrottens hus finns tillgång att utöva tennis, badminton, handboll, innebandy, basket, volleyboll, brottning, boxning och ishockey.

Intresseanmälan