Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt Karriär

Tofsmesgatan 3

Mariastaden

5 rok
139 kvm
5 495 000 kr
Alla bilder

SKifferhus!

I Mariastadens yttre del med närhet till kanalen, grönområden och skolor, ligger detta unika boende ritat av Wingårdh Arkitekter. Husets yttre är en fröjd för ögat med sin läckra och unika design och dess fasader klädda i exklusiv skiffer. Därav namnet "Skifferhusen". Totalt disponeras huset över 139 kvm på två plan och en liten fram- och baksida att ta hand om. Detta är ett lättskött hem med härligt öppna och ljusa sällskapsutrymmen med fönster från golv till tak som ger ett naturligt ljusinsläpp i hela bostaden. Designen från husets yttre harmonierar väl även med det inre och materialvalen är genomgående ljusa i klassisk nordisk ton.

Entréplan bjuder också ett välutrustat kök med köksö. Från husets sociala ytor på entréplan når man husets härliga baksida med stort trädäck med pergola och mindre gräsmatta för lek. Även på husets framsida finns en uteplats och en del trädgård bredvid den praktiska biluppställningsplatsen som rymmer två bilar direkt utanför entrén. Härifrån når man även det praktiska förrådet till höger om entrédörren. Dessutom finns på entréplan också ett helkaklat badrum med praktisk dusch. På ovanvåningen hittar vi sen familjens egen yta fördelad över fyra bra sovrum, ett stort badrum med tvättavdelning och mycket bra förvaring.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333. Då jag själv bor i Mariastaden sedan 2006, och har under mina 21 år som mäklare sålt fler boenden här än någon annan, är lokalkännedomen väldigt bra. Så fråga mig gärna kring områdets omgivning, service, skolor mm.

Typ
Friliggande villa
Pris
5 495 000 kr som utgångspris
Boarea
139 kvm
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
229 kvm
Område
Mariastaden
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanåning

Rumsbeskrivning

ENTRÉVÅNING:

Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till vänster eller genom hallens tre garderober som vi finner ett par steg framåt.
Klinkergolv vid dörren som sedan övergår i ett fint vitpigmenterat ekparkettgolv som det även är genomgående i husets alla övriga bostadsytor.

Stilfullt Ballingslövskök inrett med vita skåpsluckor och markerande rostfria handtag. Precis som resten av bostaden är köket smakfullt inrett med ett liggande, smalt fönster mellan under- och överskåp. Köket är välutrustat och erbjuder både god förvaring men också bra arbetsytor tack vare den generösa köksön. Köksön blir också oftast samlingspunkten för en välkomstdrink med gästerna. Kökets maskinpark består av; fullhöjds kyl och frys i rostfritt, spishäll, fläkt samt integrerad ugn, micro och diskmaskin.

Vardagsrum och matsal i öppen lösning. Ett underbart ljust och socialt rum. Starkt bidragande till denna känsla är de stora fönstren från golv till tak ut mot trädgården. Här ryms såväl den stora soffgruppen som den stora matgruppen. Varma dagar står altandörren öppen och trädäcket samt trädgården utanför blir då en naturlig del av hela bostaden.

Tidlöst helkaklat badrum i vitt och svart. Utrustat med dusch, kommod, infälld spegel, platsbyggt hyllplan, vägghängd toalett, handdukstork samt golvvärme.

OVANVÅNING:

Ett stort och lättmöblerat rum med flera möbleringsmöjligheter. Nuvarande ägare använder rummet som sovrum men det skulle även passa utmärkt som allrum. På hela ovanvåningen vilar genomgående vitpigmenterat parkettgolv och väggarna är släta, målade. Två barnrum i varsitt vädersträck samt ett större föräldrasovrum med gott om plats till dubbelsäng och tillgång till en mycket rymlig klädkammare.

Familjevänligt badrum med delvis avskild tvättavdelning. Badrummet är helkaklat med svart klinker på golv och vitt kakel på vägg. Välutrustat med badkar, kommod, infälld spegel, vägghängd toalett, handdukstork, golvvärme och ett fönster i taket som släpper in gott om dagsljus.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Fast.beteckning
Basilikan 22
Adress
Tofsmesgatan 3
Område
Mariastaden
Kommun
Helsingborg
Pris
5 495 000 kr
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rok, varav 4 sovrum
Boarea
139 kvm / Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

Byggnadstyp
2 plans radhus
Byggnadsår
2008
Fasad
SKifferplattor
Stomme
Betong
Fönster
Energiglas, aluminiumklädda
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Plåt
Tak
Papp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader
Varmförråd finns direkt utanför entrén och ytterligare förråd finns i separat byggnad en liten bit bort.

Tomten

229 kvm. Både entrésidan och baksidan har en trevlig trädgårdsyta och plats för utemöblemangen!

Uteplats

Stort trädäck med pergola.

Bilplats

Biluppställningsplats på egna tomten med plats för 2 bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber via Stadsnätet finns indraget i fastigheten.

Driftkostnader

Uppvärmning
9 647 kr
Hushållsel
19 523 kr
Vatten/avlopp
4 852 kr
Väg/samfällighetsavgift
4 500 kr
Summa
38 522 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor. Försäkring tillkommer. I samfällighetskostnaden ingår bland annat följande; Skötsel av kvarteret, gästparkeringar, planteringar, gatubelysningsanläggning, sophämtning.

Energideklaration

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Övriga byggnader

Varmförråd finns direkt utanför entrén och ytterligare förråd finns i separat byggnad en liten bit bort.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 064 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2008
Byggnadsvärde
2 030 000 kr
Markvärde
1 034 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 1 st pantbrev om 2 990 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Dp Detaljplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Basilikan GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Pålsjö GA:4 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Om området

Mariastaden och Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Intresseanmälan